(25-04-2025, 09:35)Dr Strangelove napisał(a): Ja akurat lubię "Zemstę", to zdecydowanie najlepszy film z tej trylogii, ale to takie naciągane 7/10 góra. I to mocno naciągane ze względu na sentyment do tej serii.
Pozostałe dwa to już mocna padaka z nielicznymi, fajnymi fragmentami.
No, to prawda. Zwłaszcza odcinek nr 2. Oglądałem to stosunkowo niedawno - czyli z 8 lat temu - przy okazji powtórki całości i to była męczarnia. Chyba "Klan" by mi lepiej wszedł.
Odcinek trzeci jest oczywiście lepszy, ale zawsze jak już go widzę, to dociera do mnie, że mocno zapamiętałem te faktycznie udane motywy, ale obok jest sporo szrotu. Wiadomo, że Disney obniżył poprzeczkę skrajnie, ale zachowajmy godność.
Rzeczywiście dobra jest cała ta polityka, bo zrobił ją Lucas prostą, nie grał na nutach naiwności i nawet wykreował kilka uniwersalnych wątków w tym temacie. Plus wielki to jest i to nie dla jednego filmu, a całej struktury opowieści w prequelach.
(25-04-2025, 09:39)Dr Strangelove napisał(a):(25-04-2025, 09:36)Rozgdz napisał(a): Dlatego Anakin wyrżnął obóz Tuskenów. Z rozpaczy po śmierci matki.Potrzeba tutaj więcej takich przełomowych analiz.
No teraz wszystkie części łamigłówki trafiły na swoje miejsce.
DZIĘKI!!!
Bardzo w naszym świecie brakuje takich uwag. Banały wypada nazywać banałami, nawet jak ktoś robi z nich wypracowanie.
.
25-04-2025, 10:21