Podpisuje sie pod Simkiem, zwlaszcza ATJ jest wysmienite. Mysle, ze ta sama polka co Fiddler on the Roof, choc to kompletnie inny rodzaj kina. Kabaret troche nizej, bo Skrzypek to naprawde scisla czolowka kina w ogole, a Kabaret to jednak celebracja weimarskiej demoralizacji i dekadencji i nie moge sie zmusic, zeby ocenic wyzej :)
Ha! Wlasnie od juz jakiegos czasu probuje namowic Daczke na dabel ficzer z tymi filmami, ale poki co to dzielnie sie broni :)
Oba filmy cieplo wspominam i zdecydowanie czas na powtorke.
Uuuu, nisko. Juz tylko za "Aim for the bushes" powinno byc 6/10 :)
(26-05-2025, 11:46)Corn napisał(a): Obejrzałem tę wersję po raz pierwszy (a przynajmniej pierwszy raz świadomie) jakoś pół roku temu i bawiłem się przednio. To taka lekka przygodówka z rodzaju tych, których już się dziś nie robi. To taki film gdzie scenografia została faktycznie wybudowana na planie i to widać i czuć. Do tego historia jest prosta, ale nie kretyńska ani udziwniona tam gdzie nie trzeba. Fabuła jest nie za długa ani nie za krótka. Bohaterowie są charyzmatycznymi, zabawni i różnią się od siebie a do tego na końcu przygrywa wzorcowy bangerek. Po obejrzeniu wiesz, że dobro wygrało i masz super energię przez reszte dnia. Fajna rzecz, idealna na double feature z "Człowiekiem w żelaznej masce".
Ha! Wlasnie od juz jakiegos czasu probuje namowic Daczke na dabel ficzer z tymi filmami, ale poki co to dzielnie sie broni :)
Oba filmy cieplo wspominam i zdecydowanie czas na powtorke.
(19-05-2025, 06:41)Debryk napisał(a): Policja Zastępcze/ The Other Guys Adam McKay, z roku 2010
Obejrzeć 2 różne filmy z rzędu, gdzie nazwisko rezysera jest identyczne? Przypadek dość osobliwy.
Tez absurdalny film, taki bieda ZAZ. Niewiele tutaj działa, ale co działa to kompletne rozjechanie się elementów i tam, gdzie myślałem że opowieść pójdzie w jakieś depresje scenariuszowe, to scenariusz odlatuje w niezbadane rejony. I to zasadniczo jedyny plus tej produkcji.
4/10
Uuuu, nisko. Juz tylko za "Aim for the bushes" powinno byc 6/10 :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
28-05-2025, 16:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2025, 16:57 przez Bucho.)