XD
E:
Obejrzałem też trzecią część Chińskich duchów i jest chyba najlepsza ze wszystkich, tak na 9/10 jako chińska baśń z gęstym klimatem, humor nie jest aż tak prostacki, sceny walk są ciekawe (i zaskakująco krwawe!), a duchy i demony, wiedźmy i rytuały też jakoś tak lepiej się prezentują, no a przede wszystkim
Cytat:Za dużo azjatyckiego "żartu".W pierwszej części nie ma go aż wcale tak dużo i jest równoważony akcją i dramatem - w sequelu tego slapsticku jest dużo więcej. Zobaczymy, jak trzecia część, w tym tygodniu spróbuję obejrzeć :)
E:
Cytat:fajna komedia kryminalna z fenomenalnym Orlando BloomemBardzo fajna bym powiedział nawet. Fabuła banalna, prosta, pretekstowa byle pokazać śmieszne scenki i skecze, ale nie to jest najważniejsze, tylko sam humor - dawno się tak nie uśmiechałem i nie parskałem śmiechem. Założenie absurdalne (bezrobotny aktor z ego wielkości Wałęsy, nauczycielka improwizacji teatralnej i przegryw zostają zwerbowani przez gliniarza by robić pod przykrywką i pomóc rozwalić gang), jest i slapstick, i nieco ambitniejszy humor, klną jak trzeba, jest krew, no fajnie ogółem, 8/10, a co, bo uśmiech nie schodził mi z twarzy przez większość metrażu.
Obejrzałem też trzecią część Chińskich duchów i jest chyba najlepsza ze wszystkich, tak na 9/10 jako chińska baśń z gęstym klimatem, humor nie jest aż tak prostacki, sceny walk są ciekawe (i zaskakująco krwawe!), a duchy i demony, wiedźmy i rytuały też jakoś tak lepiej się prezentują, no a przede wszystkim
18-06-2025, 08:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2025, 18:27 przez raven.second.)
Spoiler