(29-07-2025, 23:32)Dr Strangelove napisał(a): Powiedzieć, że losowa rasa z Wojen Klonów to jest dosłownie Na'vi, bo mają wielkie oczy, jednocześnie ignorując cały świat Avatara, od fauny i flory po cywilizację i wszystkiego, co je łączy to argument z dupy.
Nie wielkie oczy, ale niebieską skórę + zwierzęce pyski + indiańską kulturę. Proszę nie upraszczać!
A tak całkiem serio, to ja wcale nie uważam, że film musi być oryginalny, żeby był dobry, i jakby mi się podobał, to bym się nie czepiał. "Avka" się czepiam, bo mnie swego czasu srodze rozczarował, nie tyle opowiadając oklepaną historię, ale robiąc to w sposób, który dla mnie był nieangażujący. Ale ten odbiór to pewnie też częściowo dlatego, że Cameron zawsze należał do moich ulubionych reżyserów i miałem wysokie oczekiwania. Plus przygotowywał ten film przez ponad dekadę, więc spodziewałem się, że mając tyle czasu, dostarczy coś specjalnego, a tu nie.
31-07-2025, 12:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2025, 12:45 przez al_jarid.)