(09-09-2025, 08:29)simek napisał(a): Dwójka to rozumiem jeszcze więcej tego samego?
Dosłownie nic nie pamiętam z Księgowego i to chyba nie najlepiej świadczy o jedynce, ale to nie przeszkadza w seansie dwójki. A przez to , że nic nie pamiętam nie wiem jak bardzo Księgowy 2 przypomina klimatem część pierwszą, ale zakładam, że to są podobne flmy, czyli z małą ilością scen akcji i ciężki klimat. Bo taka jest dwójka (jedyna różnica to że teraz skupiają się na Meksyku, Teksasie), ale trzeba przyznać, że jak już są mordobicia to boli od samego patrzenia jak się piorą po pyskach, a strzelaniny są zrealizowane na porządnym poziomie. Bardziej jest to thriller ze scenami akcji niż kino akcji, ale obejrzałem bez bólu głównie dzięki duetowi Affleck - Bernthal. Jon znowu gra tą samą rolę, ale jeszcze nie znudził mi się w rolach macho, ma fajną chemię z Benem. Po obejrzeniu tak na szybko przejrzałem jedynkę i okazało się, że cała obsada z jedynki, nie licząc Anny Kendrick, występuje w dwójce, więc obecność Simmonsa, Bernthala, czy Cynthii Robbinson nie powinna mnie dziwić. Za braterski duet, klimat i te kilka dobrze zrealizowanych strzelanin i mordobić postawię 6/10.
15-09-2025, 13:28