(02-10-2025, 19:56)OGPUEE napisał(a): 13 dni do wakacji - jak tak dalej pójdzie, to w przyszłości będzie można robić spooktobery w całości z polskich produkcji, bo Kowalski konsekwentnie trzaska te horrory. W Heliosie był seans w ramach kultury dostępnej, to poszedłem (i prócz jednego zwiastunu nie było bloku reaklamowego, nie to co 20 minut na Exit 8). Coś słyszałem, że premierę miał w sierpniu, ale jakoś mnie ominęła.
Bardziej po bożemu slasher zamiast przedobrzenia metazabawą z W lesie dziś nie zaśnie nikt.
To jak uważasz W lesie.... za przedobrzony, to dwójkę jak określisz - megaprzedobrzona, do kwadratu? :)
Bo ja jedynkę uważam za bezpieczny film, a w dwójce Kowalski puścił się peronu i tak się puścił peronu, że Netflix przestraszyl się krytyki jaka na film spadł, a reżyser tak zabolało to jak film oberwał, że nie ma szans na trójkę, bo zbytnio reżyser przeżył krytykę filmu i za dużo go ten film mentalnie kosztował, a trójka to miała być akcja jakieś kilkadziesiąt lat później, postapo, co opowiadał w jednym z wywiadów. No i żałuję że nie powstanie, bo ja uwielbiam dwójkę:)
A co do 13 dni to słyszałem że to taka w sumie powtórka z debiutu czyli Placu zabaw Kowalskiego, ale w wersji kina gatunkowego. No i że końcówka jest podobno taka że jednym przypasuje, a inni będą wkurzeni mocno na finał przez co obniżają oceny do 1/10.
04-10-2025, 03:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2025, 03:23 przez michax.)