(30-09-2025, 10:39)Pelivaron napisał(a): Zamach na papieżaAż kusi mnie po przeczytaniu treści, żeby się wybrać, ale mam nadzieję, że się oprę :D
Rany boskie, co za zły film.
Ja to mam teorię spiskową, w którą coraz bardziej wierzę. No więc "Kroll" i "Psy" tak bardzo odstają od reszty filmografii Pasikowskiego, że moim zdaniem Pasikowski nakręcił tylko te dwa filmy, a resztę jacyś amatorzy pod jego nazwiskiem. Albo też "Psy" i "Krolla" nakręcił ktoś inny, a cała reszta należy do Pasikowskiego.
Otóż ostatnio gdzieś wieczorem w telewizorze leciał "Reich". Ja tego nie oglądałem ze 20 lat i wspomnienia miałem więcej niż mgliste, że Linda i Baka są jakimiś gangusami.
Boże słodki, jaki to jest straszny film to byłem aż zszokowany. Tam dosłownie każdy element jest straszny i wygląda jak amatorska parodia kina akcyjno-gangsterskiego. Straszliwe i czerstwe dialogi, absolutnie drewniane aktorstwo, miałka i żenująca historia a to wszystko zwieńczone finałową strzelaniną w slow-mo, gdzie trafieni aktorzy robią arcypoważne miny i niesamowite wygibasy ciałem a całość oczywiście ma odwrotny efekt i człowiek po prostu albo z niedowierzaniem kręci głową albo zaczyna się histerycznie śmiać.
Stąd moja teoria "dwóch Pasikowskich".
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
04-10-2025, 10:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2025, 10:51 przez Dr Strangelove.)