(17-10-2025, 14:00)Spoilerowo napisał(a): Furioza 2 aka Druga Chujoza (2025) reż. Cyprian T. OlęckiFilm powstał raczej tylko po to, żeby można było pokazać goliznę Poli Gonciarz, serio, dziewczyna ma może z 8 scen, w których w 4 lata z cyckami na wierzchu lub w ogóle paraduje goła. Nie mam nic przeciwko, tylko co ona ma w głowie, że zgodziła się na taką rolę? W sumie to pewnie niewiele, skoro zdecydowała się oszpecać chodząc w tej blond fryzurze na chłopaka, aż dziwne, że nie ma jeszcze tatuaży.
poświęciłem sobie trzy godziny do obiadu na to ale bez zaskoczenia, nudny film, brutalne bójki i dynamiczne ujęcia nie zamaskują brak emocjonalnego napięcia, dialogi sztuczne, brak napięcia
film przedstawia perspektywę Goldena (jak dla mnie przeszarżowany Damięcki i po prostu już jego postać nudzi) więc scenariusz jest przewidywalny i chaotyczny, wiemy do czego to wszytko prowadzi więc to się ogląda jak jakiś dodatek do pierwszego filmu
lepiej to by wyglądało jako serial na 8 odcinków, bo to wygląda jak jakieś The Last of Us 2 gdzie mamy perspektywę jednej bohaterki i drugiej
trochę wpleciono tutaj scen z pierwszej części, film niepotrzebny ale powstał zapewne dla NF dla hajsu aby więcej pokazać aktorstwa Damięckiego (jedzie na automacie i udaje tego kibolskiego psychola i po prostu to już męczy)
Łukasz Simlat jak to on, wypada tutaj dobrze ale to znowu taka wersja podrasowana 2.0 do tego co było w Vinci 2 czyli tutaj może sobie przeklinać i być bardziej wkurwiony
takie 2/10 bo Pola Gonciarz pokazała cycki i była bez majtek
Aktorstwo Damięckiego to porażka, przeszarżowany jak w jakieś parodii Zuckerów.
18-10-2025, 12:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2025, 12:22 przez first-pepe.)