(03-11-2025, 16:43)OGPUEE napisał(a): Stawiam na Anguirusa. Twórcy w jedynce się trzymali jako takiego realizmu, gdzie Godzilla był dinozaurem, który przetrwał wymieranie. I najbardziej pasuje mi Anguirus jako wróg naturalny. Dodatkowo tak jakoś naturalnie na kontynuację pasowałby remake "Godzilla Raids Again" (gdzie ów Anguirus zadebiutował). No i jest dość znany, a Toho już od dawna przestało bawić w nowe potwory.
EDIT: W sumie Rodan też by pasował i mniemam, że twórcy nie chcieliby być schematycznym, bo Rodan to inne środowisko. I też jest bardziej znany. I można byłoby zrimejkować "Ptaka śmierci" i dać jeszcze pani Rodan. Albo dać Lady Godzillę - wszak gatunek raczej nie dotrwał do naszych czasów przez podział :).
Anguirus by tu pasował. Pierwszy przeciwnik Godzilli i przy okazji odświeżenie wersji z lat 50.
Gidorah - minus zero skojarzyło mi się troche z potworem zero czyli największym wrogiem króla potworów. Na tego villaina chyba jednak za wcześnie.
Noriko - ostatnia scena być może sugeruje jej przemianę w jakiegoś kaiju albo po prostu chorobę popromienną. Trochę podejrzane że przeżyła taki wybuch i to jeszcze z tak małymi obrażeniami. W sumie byłby to ciekawy pomysł jej przemiany np. w biollante. Regeneracja, komórki i te sprawy.
Hedorah - krążą plotki że tego przeciwnika wybrał reżyser. Tu też możliwe połączenie z Noriko.
Mothra - w sieci piszą o jakiś nawiązaniach do ćmy w pierwszym filmie ale ja tego nie wyłapałem.
04-11-2025, 10:59