Mnie się podobało ale macie tutaj sporo racji, z drugiej strony wiele osób miało podobne zarzuty do "Nosferatu" Eggersa a tamten film podobał mi się dużo bardziej niż ten "Frankenstein". Mam też "ale" co do strony wizualnej i to w sumie większości filmów od grubasa - jasne, tak jak pisałem, widać tutaj masę serca włożonego w przygotowanie tego wszystkiego i początkowo robi to wrażenie ale zawsze łapię się na tym, że to jakieś takie sterylne wszystko, takie nie wiem, czyste jakieś, może to przez sposób kręcenia, pojęcia nie mam - nawet te zasyfione i zalane krwią ulice wyglądają jak z pocztówki, jak starannie przygotowane zasyfione krwią ulice. Może to kwestia estetyki, jakiejś takiej umowności, ale większe wrażenie na mnie robi np. brud na ulicach z "North Water" niż ten tutaj, o ile w ogóle brud może robić wrażenie ;)
Mimo wszystko doceniam pracę włożoną w te kostiumy i scenografie, fajnie też, że dali ten 45-minutowy making of. No ale szanujmy się, tym bardziej przy takiej dbałości o szczegóły i każdy aspekt wizualny te CGI wilki wyglądają po prostu koszmarnie co jest dla mnie o tyle niezrozumiałe, bo te sceny kręcili normalnie z prawdziwymi wilkami, które potem powymieniali na te cyfrowe koszmarki. Nie wiem jak taki detalista i gość skupiony na wizualiach jak Del Toro mógł stwierdzić, że to będzie wyglądało lepiej. Ogólnie jeśli chodzi o projekty marzeń grubasa, "Pinokio" podobał mi się bardziej i emocjonalnie też grało mi to tam wszystko jakoś lepiej.
Mimo wszystko doceniam pracę włożoną w te kostiumy i scenografie, fajnie też, że dali ten 45-minutowy making of. No ale szanujmy się, tym bardziej przy takiej dbałości o szczegóły i każdy aspekt wizualny te CGI wilki wyglądają po prostu koszmarnie co jest dla mnie o tyle niezrozumiałe, bo te sceny kręcili normalnie z prawdziwymi wilkami, które potem powymieniali na te cyfrowe koszmarki. Nie wiem jak taki detalista i gość skupiony na wizualiach jak Del Toro mógł stwierdzić, że to będzie wyglądało lepiej. Ogólnie jeśli chodzi o projekty marzeń grubasa, "Pinokio" podobał mi się bardziej i emocjonalnie też grało mi to tam wszystko jakoś lepiej.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
08-11-2025, 15:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2025, 16:22 przez slepy51.)