Start 2 sezonu The Pitt generalnie spoko, podoba mi się trzymanie tego solidnego poziomu i jazdę po bandzie właściwie od początku. Mi osobiście nie przeszkadza, ze serial nie jest już tak elitarny jak pół roku temu i masa youtuberów spuszczała się na nim mówiąc o "hidden gem" wśród propozycji na streamingu. Trzeba tylko przełknąć to, że nowe odcinki są co tydzień, ale dzięki temu nie ma pędzenia gawiedzi ku lajkom na dennych materiałach typu "first reaction". No i creme de la creme, to co było ważne w pierwszym sezonie - czyli przypadki medyczne - tutaj dostarcza na maxa już od początku. Ujął mnie zwłaszcza pacjent z
Nie sądziłem, że pokażą to tak dosłownie, ale w sumie nie powinno mnie to już dziwić, że twórcy serialu mają w d... jakiekolwiek cenzorskie zapędy. Dla mnie to potwierdzenie, że serial bardzo dobrze czuje się w pewnych ramach, które ustalił wcześniej.
Co do wątków, intryg, relacji to jeszcze za wiele tego nie ma. Czuć w powietrzu kosę Robbiego z nową lekarką, jest też motyw AI więc siłą rzeczy pachnie to pojedynkiem oldskul vs nowe technologie, no i pewnie będzie jakiś "bang" w połowie sezonu.
Nie sądziłem, że pokażą to tak dosłownie, ale w sumie nie powinno mnie to już dziwić, że twórcy serialu mają w d... jakiekolwiek cenzorskie zapędy. Dla mnie to potwierdzenie, że serial bardzo dobrze czuje się w pewnych ramach, które ustalił wcześniej.
Co do wątków, intryg, relacji to jeszcze za wiele tego nie ma. Czuć w powietrzu kosę Robbiego z nową lekarką, jest też motyw AI więc siłą rzeczy pachnie to pojedynkiem oldskul vs nowe technologie, no i pewnie będzie jakiś "bang" w połowie sezonu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-01-2026, 19:21
Spoiler