(03-05-2026, 07:34)Debryk napisał(a): Mountain between us - 2017
Kate Winslet i Idris Elba rozbijają się samolotem w górach i przez kilka miesięcy próbują przetrwać.
Miscast totalny dla Elby, bo kompletnie nie pasuje do tej roli, ale mniejsza o to. Film zapowiada się ciekawie, startuje dobrze, ale gdzieś do sytuacji z psem wszystko zaczyna się rypać (no i psa nie zjedli) bo film skręca w rejony j3banego romansu, heh, a na koniec to już normalnie nuda i flaki z olejem. No i nie zjedli tego psa, co jest samo w sobie absurdalne, a jak to w takich filmach bywa, powinni wyglądać jak kościotrupy a tymczasem trzymają się świetnie.
4/10 bo początek jest dobry
Apex 2026 Netflix
Turystka jedzie do Australii, żeby zakończyć żałobę po zmarłym mężu. Udaje się samotnie na wycieczkę w dość ekstremalnych warunkach i zaczyna ją tropić psychol.
Charlize Theron i Taron Edgerton trafili na swoje role. Oboje widocznie bawią się nimi świetnie i są w nich świetni, a że reżyseruje Kormakur - lubiący się w naturze i czujący skalę tejże - całość wygląda co najmniej świetnie.
Fabułą jest dość przewidywalna, kilka razy skręca w rejony małej niedorzeczności czy nawet absurdu, ale poza tym to jest ciągła walka charakterów. Nie jest to mocny film czy ważny, ale dość przyjemny w oglądaniu.
6/10 - bo końcówka jednak jest mega sztampowa a jednej sekwencji niedorzeczna!
Apex miałem wrzucać, ale ubiegłeś mnie. Też 6/10 u mnie. Spory plus to walory natury i zdjęcia tejże.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
03-05-2026, 08:20