The Passion of the Christ (2004) & The Resurrection of the Christ (2027)
Nic w sumie ciekawego nie mam do dodania, co mi nie przeszkodzi dodać.

Trochę jestem zaskoczony, że jako fani Mela kręcicie nosem albo rozprawianie najwięcej o budżecie. Ja nie ukrywam, że jakimś wielkim jego fanem nigdy nie byłem, szczególnie jako reżysera. Powtórka po latach Bravehearta okazała się dosyć bolesna, o pierwszym raczej rozczarowującym seansie Apocalypto pisałem tutaj jakoś czas temu itd. Flight Risk nie widziałem.

Ale. Mel jako reżyser zawsze miał to coś, czego nawet nie potrafię zdefiniować. Dobrym przykładem jest Hacksaw Ridge, w którym z tego co pamiętam było sporo rzeczy czerstwych, trochę kiczowatych, ale bardzo łatwo było je wybaczyć, bo jednocześnie było tam sporo nie wiem czego... serducha? No i obiektywnie sprawności reżyserskiej.

Tutaj mamy spory budżet, dwa spore filmy, taką tematykę, w tym to co pisze Bucho, całe biblijne zaplecze... i wy się martwicie czy to aby nie będzie za duże, za drogie i za długie? Bo będzie jednak po angielsku i bez Caviezela?

Oczywiście to może się okazać melowskim Megapolis. Przypadki zdziadzienia i nieumiejętność krytycznej oceny własnych pomysłów i decyzji przy takich projektach życia, wymarzonych, wyczekanych są oczywiście liczne.

Ale ja się jakoś tak dziwnie jaram. Może będzie to film nierówny. Ale kurde, będzie kilkugodzinnym filmem Mela a nie jakiegoś Nolana o zmartwychwstaniu, z porządnym budżetem, potencjałem na grubą jazdę. Potencjał jest nieograniczony i jasne, to co może być zajebiste, to też rzeczy, które mogą wyjść na maksa czerstwo. Ale ja mam dobre przeczucia. W najgorszym razie liczę na dobry materiał pod palenie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: The Passion of the Christ (2004) & The Resurrection of the Christ (2027) - PropJoe - 03-05-2026, 09:47