jajcasz napisał(a):wsplczuje tylko temu co gra popieluszke zadnych glownych rol juz nie zagra niestety
Myślę, że on ma powody do zadowolenia. Wreszcie polska, która nie chodzi , albo nie oglada teatru w TV, dowie się, że istnieje taki ktoś jak Adam Woronowicz. A może nawet co uważniejsi widzowie "Popieluszki" zauważą, że to świetny aktor jest. Ja zauważyłam i doceniłam go już dość dawno. A było to za sprawą sztuki teatralnej w rezyserii Izabelli Cywińskiej, wyświetlanej kiedyś kiedyś w TV, pt. "Merylin Mongoł" (dla ciekawych - autorstwa Nikołaja Kolady - jednego z lepszych wspólczesnych dramaturgów i pisarzy rosyjskich). Woronowicz grał u boku takich aktorek jak Krukówna, Preis. Ale jego uduchowioną twarz, niczym prawdziwego Rosjanina skupionego bardziej na swoim wnętrzu niż na tym co na zewnątrz, zapamiętałam najbardziej. Oczywiście, oprócz Kingi Preis - którą uwielbiam i ktora zawsze, ale to zawsze sprawia, ze nie sposób jej zapomnieć. Tak więc, film jak film, być może będzie to kolejna szkolna laurka dla polskiego bohatera, ale myslę, że dla Woronowicza, ta rola będzie duża szansą na kolejne role filmowe, czego mu oczywiście życzę.
27-02-2009, 10:23