28-11-2015, 19:58
|
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
|
(28-11-2015, 18:20)Proteus napisał(a): Brak Ci słów na tych idiotów? Chodzi o typowo murzyńskie rysy twarzy a Egipcjanie takich nie mieli. Na hieroglifach też nie prezentowali się (kolor skóry) na murzynów więc... tacy nie byli. Czy obecni Egipcjanie (czyli już mniej rdzenni bo wymieszani z Syryjczykami, Persami etc.) przypominają Ci, w jakimś stopniu np. murzynów z Kongo? Czy to jest wg. Ciebie murzynka, rodem z centralnej Afryki?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-11-2015, 20:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 20:30 przez shamar.)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
28-11-2015, 20:44
Shamar, nikt tutaj nie mówi o obsadzaniu konkretnie murzynów z US. A po drugie, żebyś wiedział, że niejedna mulatka lepiej pasowałaby do tej zapodanej przez Ciebie foty, niż dajmy na to Jennifer Lawrence.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
28-11-2015, 20:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 21:01 przez Proteus.)
Ja tam nie garnę dobrze angielskiego więc opieram się o wiadomość z Filmwebu i ich tłumaczeniu przeprosin Proyasa jak i Lionsgate'u. A z nich wynika że oni przepraszają za małe zróżnicowanie rasowe, wyznaniowe i kulturowe.
Cytat:Proyas: Cytat:Lionsgate: Dokładnie powinni w głównych rolach egipskich bóstw dać białego, czarnego, azjatę, araba i jakiegoś czerwonoskórego. Do tego egipskie bóstwa powinny mieć jakieś zróżnicowane wyznania: chrześcijanin, muzułmanin, jakiś buddysta... :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 28-11-2015, 21:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 21:07 przez SonnyCrockett.)
Powinni wziąć mój koncept, gdzie bogowie wszelkich ras mieszkają na tym samym osiedlu i wymieniają się doświadczeniami oraz debatują jak ma przebiegać potop :).
(28-11-2015, 20:28)shamar napisał(a): Chodzi o typowo murzyńskie rysy twarzy a Egipcjanie takich nie mieli. Na hieroglifach też nie prezentowali się (kolor skóry) na murzynów więc... tacy nie byli.Murzyni z Pn. Afryki np. Somalijczycy czy Etiopijczycy także nie wyglądają jak ci z Kongo. Albo różne berberyjskie plemiona, np. ludy Fulani czy Hausa. Niby kolor jak u Murzyna, a rysy semickie. 28-11-2015, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 21:39 przez OGPUEE.)
Nikt przy zdrowych zmysłach nie obsadzi hollywoodzkiej superprodukcji nieznanymi egipskimi aktorami.
O czym my w ogóle my rozmawiamy? Ktoś krzyknie diversity (nienawidzę tego słowa tak bardzo, że nie umiem tego opisać) i już się zaczyna pełzające przepraszanie. WTF? 28-11-2015, 22:13
Mnie sie ten bol dupy podoba, lubie gdy lewacy & progresywni kreca sie kolko, gubia we wlasnej ideologi, aby w koncu jebnac syntax error i uderzyc w zelbetonowa sciane wlasnej logiki. Nagle sie okazuje, ze rasista Mel Gibson jest najmniej rasistowskim tworca w Holly. I to jest piekne :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
28-11-2015, 22:26 Cytat:Nikt przy zdrowych zmysłach nie obsadzi hollywoodzkiej superprodukcji nieznanymi egipskimi aktorami. On obsadzi.
28-11-2015, 22:49 (28-11-2015, 20:58)Proteus napisał(a): Shamar, nikt tutaj nie mówi o obsadzaniu konkretnie murzynów z US. A po drugie, żebyś wiedział, że niejedna mulatka lepiej pasowałaby do tej zapodanej przez Ciebie foty, niż dajmy na to Jennifer Lawrence. Ale cożeś się tak uczepił skrajności? Nikt też nie mówi, że Egipcjan mają grać blondyni. Mogliby zatrudnić latynosów i voila. Goście pokroju Butlera też mi nie przeszkadzają. (28-11-2015, 21:39)OGPUEE napisał(a): Murzyni z Pn. Afryki np. Somalijczycy czy Etiopijczycy także nie wyglądają jak ci z Kongo. Też to napisałem ale ostatecznie nie wysłałem ;) Miałem nawet wstawiać zdjęcia typu:
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-11-2015, 22:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 22:55 przez shamar.) Cytat:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Bo wygląda to na dziwaczne rozróżnienie i dziwaczną zasade. Czyli tło i realia mają być historyczne, ale bohaterowie niekoniecznie? Becosue of reasons? Źle zrozumiałeś :) Ale to moja wina, bo faktycznie napisałem to jakoś pokracznie. Chodziło mi o to że jak Holly się bierze za jakiś film historyczny czy na tle historycznym, lub na podstawie mitologii jakieś konkretnej kultury, powinno zadbać o jak najrzetelniejszą reprezentację tamtego okresu. No bo ja bardzo lubię np. filmowego "Prince of Persia", lubię aktorów tam występujących... ale casting lawiruje tam w okolicach dziwnego żartu :) A ze zróżnicowanymi bohaterami chodziło mi raczej o zaplecze kulturowe postaci we współczesnych realiach. W zasadzie większość jest taka sama, bez problemu można przeprowadzić blind casting. Bo obsadzenie murzyna, w roli którą może zagrać każdy, to żadne "diversity" tylko obsadzenie murzyna... w roli którą może zagrać każdy. Więc nie wiem skąd taka nieraz radość co niektórych progresywnych środowisk, że w rolę Human Torcha wcielił się czarny aktor, jak to nie ma żadnego znaczenia dla samej opowiadanej historii, a co za tym idzie reprezentowania tej tak zwanej "mniejszości kulturowej' (chociaż ja nie mam pojęcia czym się murzyńska kultura charakteryzuje, ale krzykacze mówią że jest, to im zawierzę :P) Cytat:I jakby co, ja osobiście mam w dupie czy aktor jest biały czy czarny. Liczą się tylko i wyłacznie intencje autora i jego wizja, a ta może być zarówno historycznie poprawna, jak i kompletnie odjechana i konwencyjna, gdzie Jana Pawła gra Morgan Freeman. Oba podejścia są okej. Ja tam z kolei uważam że filmy które mają przedstawiać prawdziwą historię, powinny się trzymać faktów. Oczywiście przez większość czasu mam na to wyjebane, bo historykiem nie jestem :P Ale jak już coś "wiem" i coś z tą wiedzą mi się filmie nie zgadza, to niesmak mi pozostaje :P Cytat:I myślę Grievous, że ostro przesadzasz z tymi murzynami, bo tutaj nikt konkretnie nie mówi tylko i wyłacznie o czarnych. Jak już to jest to swego rodzaju shorthand dla people of colour. Gwarantuje Ci, ze gdyby ten film obsadzony był przez Egipskich aktorów, albo jakichkolwiek aktorów, którzy nie byliby z samego serca białej europy, to całej tej draki by nie było. Ale tutaj chodzi o czarnych, bo po opublikowaniu materiałów promocyjnych czarni i progresywne białasy robili gównoburzę. I żeby też nie było- dla mnie ta obsada też wygląda komicznie ;) Ale z tego co ogarniam to rasa starożytnych Egipcjan to nie jest taka do końca wiadoma sprawa, a murzyni wściekają się jak by w roli Martina Luthera Kinga obsadzono Mela Gibsona :) Cytat:To też jest ewidentnie absolutna, z tyłka wyciągnięta bzdura. Bo o przedstawianiu Azjatyckich aktorów w holly też się dużo mówi i gdy dochodzi do whitewashingu względem Azjatów, to tez zawsze jakaś organizacja podnosi wrzawę. Nie widziałem specjalnych krzyków, kiedy obsadzono Tildę Swinston do roli Ancient One w "Doctor Strange". Cytat: diversity (nienawidzę tego słowa tak bardzo, że nie umiem tego opisać) Zmienień na "tokenizim". Sens w zasadzie ten sam :) 28-11-2015, 23:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 23:51 przez Grievous.)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2015, 04:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2015, 04:05 przez Mefisto.)
Właśnie miałem wrzucać. Nieźle ci rodzice mają najebane we łbach. Ciekawe czy oni w domu też mają taki rygor i nie przeklinają. Dramat.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
05-12-2015, 00:10
http://www.filmweb.pl/news/Idris+Elba+gwiazd%C4%85+%22Mrocznej+wie%C5%BCy%22-114813
Idris Elba ma zagrać postać BIAŁEGO rewolwerowca, która była wzorowana na Bezimiennym z filmów Leone. Heh. Nie mam nic do Elby, bo jest jednym z moich ulubionych aktorów, no ale producenci to chyba na łeb upadli.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 10-12-2015, 11:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 11:10 przez nawrocki.)
Jak go zagra to juz nie bedzie białym rewolwerowcem. Dla mnie Elba moze grac Wałese i papieża.
10-12-2015, 11:26
No dla mnie akurat Elba kompletnie nie pasuje do tej roli, obojętnie jakby dobrze nie zagrał, to i tak będzie to mega chybiony casting. Rolanda powinien zagrać ktoś w typie Viggo Mortensena, ew. Daniel Craig. To postać silnie osadzona w mitologii arturiańskiej, wymieszanej z mitem Dzikiego Zachodu i branie do niej czarnoskórego aktora to zwyczajnie poroniony pomysł. To tak jakby Elba zagrał Świętego od Morderców w ekranizacji Preachera.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 10-12-2015, 11:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 11:33 przez nawrocki.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Scenariusze, które nie doczekały się realizacji (jeszcze) | Craven | 92 | 32,523 |
07-01-2018, 19:05 Ostatni post: Anibas |
|
| Zagraj to jeszcze raz, Sam | Anonymous | 2 | 1,982 |
20-01-2008, 13:05 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |