Świat według Kiepskich
To i ja podzielę się swoim wspomnieniem z dzieciństwa, które dotyczy tego kultowca. Otóż największym sentymentem darzę odcinek "Wielki bal". Pamiętam, że starzy szli na jakiś sylwestrowy balet, a ja i mój młodszy brat zostaliśmy z babcia. Of kors było oglądane - wówczas jeszcze emitowany był taki wspaniały program "Idź na całość", który również miał odcinek specjalny na Sylwestra no i ten specjal Kiepskich. No coś niesamowitego - warto odnotować, że w tym epizodzie dochodzi do największego crossoveru w historii polskiej telewizji.

Odpowiedz
(20-10-2020, 22:29)Kryst_007 napisał(a): Przyznam, że dopiero teraz się dowiedziałem, iż jeszcze przed rolą Boczka miał swój własny program na TVP. To chyba na razie jedyny odcinek dostępny w internecie i w dodatku wrzucony krótko po newsie o śmierci.

O! Włóczykij, druga inna rola z którą kojarzę Gnatowskiego!

A sam nius - szok. Takiego obucha to miałem tylko po śmierci Włodka Bednarskiego. Spodziewałem się, pewnie jak każdy inny, śmierci Kotysa, bo słyszałem o jego problemach zdrowotnych.

Kiepskich nie oglądam od dawna (nowe odcinki ssą), ale mogliby zrobić odcinek żegnający Boczka.

Odpowiedz
(21-10-2020, 20:22)Bucho napisał(a): W ogole teraz mi sie przypomnialo, ze serial powstal w wyniku zwyciestwa w glosowaniu audiotele, gdzie powstaly chyba trzy odcinki pilotazowe, w ramach trzech seriali bijacych sie o miejsce w ramowce. Jednym z nich byl zenujacy Pucus z Tyncem i cos jeszcze.

Źle starzejąca się Rodzina Zastępcza ;).

Odpowiedz
Ale, jak to powiedział Boczek w odcinku z sercem Chopina, wiedziała kiedy zejść ze sceny. Nie to co Kiepscy.
(21-10-2020, 14:36)Krismeister napisał(a): PIWO LEJ
PIWO LEJ BARMANIE PIWO LEJ
PAMIĘTAJ O PIANIE
RÓÓWNO LEJ
ALBOWIEM JA
PRAGNIENIE MAAAM

<WJEŻDŻA TECHNO>

Nie no, stare odcinki to serio kopalnia złota.
I skoro dalej mówimy o Gnatowskim, to w tym samym odcinku Boczek rozbrajał przebrany przebrany za browca i śpiewający jakąś ludową piosnkę w towarzystwie króliczków Mocnego Fulla :D (w ogóle festiwal piosenki piwnej był w dechę).

Odpowiedz
Mnie najbardziej zapadł w pamięci odcinek , w którym Ferdek wymyśli pośredniczenie urządzenicze.

"Zezwolenie na wydanie pozwolenia na nakazowy zakaz korzystania z chodnika po lewej stronie w ruchu prawostronnym od godziny osiemnastej do szóstej rano, podbity przez Urząd Miar i Wiar, z osobistą adnotacją naczelnika sklepu rybnego w Pułtusku i z okrągłą pieczęcią Zakonu Ojców Mołojców, i z kontrasygnatą dróżnika ze stacji Włoszczowa."

Co oni tam brali/pili żeby coś takiego wymyśleć!!!!???

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(20-10-2020, 23:01)Dr Strangelove napisał(a): Kurcze, nie mogę znaleźć. Była taka scena jak Boczek był w jakimś takim srebrnym kombinezonie przy drodze i jakiś gość podjeżdża biorąc go za męską prostytutkę. I chyba po rosyjsku mówił. Pomoże ktoś to znaleźć?

Faktycznie, postać i rola absolutnie kultowa.
Odcinek "Wniebowzięci". Boczek został pozbawiony spodni i nie chcąc wyjść źle przed kosmitami, wziął ich kombinezon. A ten gość był Niemcem.

Odpowiedz
(22-10-2020, 01:02)Nemo napisał(a): Mnie najbardziej zapadł w pamięci odcinek , w którym Ferdek wymyśli pośredniczenie urządzenicze.
Gwoli ścislości to nie wymyślił, tylko dostał tę pracę z pośredniaka, po tym jak został ostatnim polskim bezrobotnym, który jeszcze nie wyjechał. ;)

Odpowiedz
Snappik napisał(a):"Klątwa Tutenchama" gdzie Paździochowie wrócili z wycieczki do Egiptu i przywieźli zabalsamowanego fiuta mumii xD W efekcie Polska została przeklęta i nastała inwazja mrówek.

Że co? :)

Odpowiedz
No i przede wszystkim świetny epizod Gąsowskiego, jeśli mowa o "Wniebowziętych" :) Jakże prawdziwy ten odcinek...

Odpowiedz
Już po oswojeniu się ze śmiercią Gnatowskiego, to wspomnę mojego faworyta - odcinek (jeden z tych nowszych, który nie ssał pały), gdzie Boczek wyjechał niewiadomo gdzie, a Ferdek i Paździoch snuli czarne scenariusze, gdy grubas osiągnie sukces:

I jeszcze odcinek z Podlaską-Jackson, gdzie Boczek na lajkoniku zepsuł psalm reszty sąsiadów:

I jeszcze "Łzy Wasyla", gdzie próbowano go odchudzić i na końcu stał się krasnoludkiem z piskliwym głosem. Zawsze turlam się ze śmiechu przy tych scenach.

Odpowiedz
(22-10-2020, 10:09)Mental napisał(a):
Snappik napisał(a):"Klątwa Tutenchama" gdzie Paździochowie wrócili z wycieczki do Egiptu i przywieźli zabalsamowanego fiuta mumii xD W efekcie Polska została przeklęta i nastała inwazja mrówek.

Że co? :)
To jeszcze nic - był też odcinek, w którym Ferdek sterował pogodą:

Odpowiedz
Z tych nowszych odcinków o Boczku to najlepszy był chyba ten, gdy przeprowadził się na korytarz na piętrze Kiepskich i Paździochów. Paździochowi płacił czynsz, a Ferdek cały czas próbował się grubasa pozbyć ;) To był zresztą jeden z pierwszych odcinków od Yoki, więc jeszcze można było poczuć ten styl Khamidova.

Albo jak Ferdka i Paździocha zaczął wkurwiać jego dobry humor i na wszelkie sposoby próbowali mu uprzykrzyć dzień xD

Odpowiedz
HAAAA WUU DEE PEEE
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz

Odpowiedz
Mam ochote na podroz w czasie. DO ktorego sezonu Kiepscy prezentuja dobry poziom?

Odpowiedz
Wszystkie odcinki nakręcone przez Khamidova. Jeśli oglądając te odcinki chronologicznie zobaczysz zupełnie nową czołówkę i format 16:9 to wiesz do którego sezonu Kiepscy reprezentowali owy dobry poziom.

Odpowiedz
Bez przesady. Pierwsze około 5 sezonów nakręconych przez Yokę ma podobny klimat co późniejsze epizody Okiła i są niewiele gorsze. Dopiero od odcinka 353 poziom zaczyna spadać.

Odpowiedz
Trochę w tym racji. Dla mnie koniec Kiepskich wyznacza powrót Waldusia z Ameryki. Potem to już w zasadzie inny serial.

A najlepsze odcinki, jak już pisałem, to mniej wiecej od 190 do odejścia Khamidova (282).

Odpowiedz
No, w sumie te pierwsze sezony od Yoki to takie "raz na wozie, raz pod wozem". Są jeszcze odcinki w tych starych klimatach, ale i już wtedy zdarzały się jakieś pokazujace mocny spadek. Ale dawało się jeszcze wtedy obejrzeć na spokojnie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon