Battonsson napisał(a):ale ja lubię jak jest długo :razz:
I co zadolowony? Bo jak dla mnie to o jeden raz za długo... :)
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/
14-10-2009, 21:48
|
A View to a Kill 2
|
Battonsson napisał(a):ale ja lubię jak jest długo :razz: I co zadolowony? Bo jak dla mnie to o jeden raz za długo... :)
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 14-10-2009, 21:48
Mi się podobało - jak dla mnie może być więcej "trudniejszych" kadrów. Do tej pory to było dla mnie wręcz podejrzane, że zawsze się udawało zgadnąć wszystko, jakby gracze byli omnipotentni albo w zmowie :twisted:
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |
14-10-2009, 21:51
Przyznam szczerze, ze jesli tak mialby wygladac Avtak, to dla mnie to nie jest rozrywka :)
"It ain't over 'til it's over."
14-10-2009, 21:51 Donia Agata napisał(a):Battonsson napisał(a):ale ja lubię jak jest długo :razz: Ale sokoro uważamy, że gra jest przyjemna, to trzeba ją celebrować. To chyba naturalne dla człowiek, że dąży do wydłużenia przyjemności wszelakich :twisted:
14-10-2009, 21:52
No nie, ja też lubięco jakiś czas trudny kadr, gdzie trzeba pogłówkować i poszperać w sieci, ale jednak nie popadajmy w takie hardkory...
14-10-2009, 21:55
A ja jako pożytek z dzisiejszej gry wyniosłem takie znalezisko (szukałem tytułu i tak o tytułu do tytułu...):
http://www.filmweb.pl/f5033/Diabe%C5%82,1972/opisy Brzmi nieźle (psychodelicznie :twisted: ) - tylko ciekawe skąd wytrzasnę teraz takiego polskiego starocia... EDIT: Znaczy słyszałem wcześniej o tym filmie i wiem że Żuławski kręci takie chore rzeczy, ale wcześniej nie miałem przyjemności zapoznać się ze szczegółowym opisem :P (Sorry za offtop :) )
14-10-2009, 21:56 Battonsson napisał(a):A.... takie znalezisko Radzę Ci, śledź pprogram TVP Kultura - tam często wyświetlają tego typu "starocie", albo nawet i starsze oraz różne inne kinematograficzne ciekawostki z całego świata. Ja "Diabła" widziałam właśnie dzięki tej stacji. A i jeszcze wracając do wczorajszych rund, pisząc że przynajmniej coś się działo, nie miałam na myśli (o co mnie posądzał Cass), że zazwyczaj jest nudno. Nie, nie, chodziło mi o to, że było raz niestandardowo, że fotka mniej charakterystyczna dla filmu, a avtakowy as pokazał wreszcie ludzką twarz, że też czegoś nie wie, albo nie potrafi znaleźć itd. Fajnie było, że było właśnie wyjatkowo... :) dlatego, nie wolno tego za często powtarzać. :smile:
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 15-10-2009, 13:19 Donia Agata napisał(a):o co mnie posądzał CassTak jest, wczoraj posądził, w nocy osądził, a dzisiaj skaże. :razz: Ponieważ wszystko na temat wczorajszych wydarzeń zostało powiedziane, nie ma już potrzeby (czytaj: ja nie mam zamiaru) dłużej tego wałkować. Ten eksperyment się przydał, bo dzięk temu wiem(y), jaki poziom zagadek do Avtaka się nie nadaje. Koniec i kropka. Nawiasem mówiąc, raz zdarzyło się, że zagadka pozostała nieodgadnięta. To był kadr nr 36 a Avtaku 2 â Julie Delpy. I ogłoszenie. Jak zapewne widzicie, obrazki się nie wyświetlają. Serwer, z którego korzystam, chwilowo padł, więc dzisiaj wracamy na ten, od którego zaczęliśmy aktualnego Avtaka (chyba że do wieczora coś się zmieni). Niestety. Zatem gdy kadr się pojawi na forum, skopiujcie sobie ścieżkę do niego. Reklamacji w rodzaju "mnie się nie wyświetla" albo "wolno mi się odświeża" nie przyjmuję. :idea: 15-10-2009, 17:07 Donia Agata napisał(a):Nie, nie, chodziło mi o to, że było raz niestandardowo, że fotka mniej charakterystyczna dla filmu, a avtakowy as pokazał wreszcie ludzką twarz, że też czegoś nie wie Po pierwsze żaden ze mnie as, a po drugie to nawet Yoda nie dałby rady. Za trudne to było, no. Donia Agata napisał(a):Fajnie było, że było właśnie wyjatkowo... dlatego, nie wolno tego za często powtarzać. To nie o to chodzi. Ideą AVTAKa (przynajmniej wtedy gdy go wymyślałem) było dawanie powszechnie znanych, bądź w miarę znanych kadrów i odgadywanie ich dzięki odsłanianiu małych kawałeczków całosci. Cass nieco rozwinąłe tę ideę, dając często kadry trudniejsze, ale pozwalające (ruszając mózgownicą) wywnioskować z jakiego filmu pochodzą. Przykładem niech będą "Sleepers", gdzie osoba która rozpoznała Beacona, mogła dodać do tego widoczne kraty i domyślić się co to za film. I to jest fajne, jednak nie należy przeginać w drugą stronę. Tyle z mojej strony. Cass - oczywiście to nie jest żadna krytyka, bo AVTAKa prowadzisz fenomenalnie i jeden arcytrudny kadr tego nie zmienia. 15-10-2009, 18:26
Pierwszy raz mogl byc przypadkiem, ale to juz po raz drugi zdarza sie tobie popelnic ta literowke. Nie zalezy tobie na znajomosci poprawnej pisowni nazwiska pana Kevina? :)
"It ain't over 'til it's over."
15-10-2009, 20:35
A niedawno pisałeś, że masz świetną! :) wręcz fotograficzną.
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 15-10-2009, 20:39 Donia Agata napisał(a):A niedawno pisałeś, że masz świetną! wręcz fotograficzną. Pamięć fotograficzną mam świetną. Fotograficzną. Pamięć do nazwisk mam fatalną, dlatego na przykład nie zdobyłem punktów na Samuelu L. Jacksonie, bo nie mogłem sobie za Chiny przypomnieć jak się nazywał... 15-10-2009, 20:40 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| A View to a Kill 2014 | Cassel | 2,420 | 234,875 |
03-12-2016, 23:47 Ostatni post: Cassel |
|
| A View to a Kill 2012/2013 - część II | Mefisto | 2,115 | 233,944 |
08-04-2014, 17:06 Ostatni post: Cassel |
|
| A View to a Kill 2012/2013 (a.k.a. AVTAK 6, a.k.a. AVTAK III) | Mefisto | 3,850 | 437,886 |
26-01-2013, 21:56 Ostatni post: Mefisto |
|
| A View to a Kill 2011/2012 | Cassel | 1,747 | 203,706 |
22-11-2012, 15:20 Ostatni post: Donia Agata |
|
| A View to a Kill 4 | Mefisto | 2,319 | 298,772 |
15-12-2011, 12:48 Ostatni post: Cassel |
|
| A View to a Kill - edycja III | Mefisto | 2,305 | 296,966 |
10-09-2010, 07:41 Ostatni post: Ciuniek |
|
| A View to a Kill - odgadywanie kadrów filmowych | Cassel | 706 | 154,629 |