A View to a Kill 2
A dziękuje, miło widzieć że są osoby które potrafią przegrywać i pogratulować zwycięzcy. :)

Odpowiedz
Dzięki Cass za fajną grę, o! Dobrze prowadziłeś i trochę się trzeba było napocić! ;) Mam nadzieję, że wszystkie iskry jakie poleciały w czasie gry i cały stres jaki narastał pójdzie w niepamięć. :)

Odpowiedz
Dzięki, Crov i Donia. <ok>

Szanowni moi.
Głupio mi odgrzebywać trupa, zwłaszcza kiedy na horyzoncie świeże mięso (MOTU massifa), ale dopiero teraz wpadł mi do głowy pomysł na pewnego rodzaju podsumowanie tej edycji Avtaka – póki jeszcze emocje nie ostygły (w końcu od zakończenia minął ledwie tydzień). Nie zabrałoby ono Wam dużo czasu, wymagałoby tylko jednorazowego zagłosowania w systemie send to PM (do mnie). Uczestnictwo nie byłoby obowiązkowe. Pomysł przedstawię mniej więcej za godzinę i wtedy się wypowiecie (mam nadzieję), czy jest sens coś takiego przeprowadzać.

[Minęła mniej więcej godzina.]

Pomysł jest taki: wybierzmy Killshot – Zabójczy Strzał.

Na pewno nie raz zdarzył się wam totalny opad szczęki, kiedy któryś z graczy wykazał się nieprawdopodobną wiedzą, intuicją, pomysłowością i jako jedyny (lub jeden z niewielu) zdobył 5 punktów za kadr nie do odgadnięcia. Dlaczego by nie wybrać strzału, który zrobił na graczach największe wrażenie? Wyglądałoby to tak:
1. Każdy typuje trzy takie strzały. Za najlepszy (podany jako pierwszy) przyznawane jest 5 punktów, za drugi 3, a za trzeci – 1.
2. Punkty się sumują i w ten sposób ustalany jest Killshot Avtaka nr 2.
3. Nie wolno głosować na własny strzał.
Ot, i wszystko.
Aha, ja też bym zagłosował, bo w sumie – czemu nie?

Zagłosowałby każdy, kto by chciał, ale – uczestniczyć w głosowaniu mogłyby tylko osoby biorące udział w grze. Tzn. zarówno zdobywcy punktów, jak i ci, którzy strzelali, ale nic nie ugrali (listy obu grup graczy dostępne na pierwszej stronie tego wątku).
Zastanawiam się tylko, czy lepiej dopuścić pod głosowanie wszystkie 93 rundy, czy jedynie te, w których gracz zdobywał 5 punktów. W tym drugim przypadku dla ułatwienia ułożyłbym i przedstawił osobną listę z takimi właśnie strzałami.
Głosowanie zakończyłoby się w środę rano (święto, więc będę miał czas na podliczenie wyników).

Co więc myślicie: warto jeszcze raz się sprężyć i ostatecznie zakończyć tę zabawę? Nie byłoby to chyba zbyt męczące ani czasochłonne. A wydarzenia z tej gry chyba jeszcze nie wyleciały nikomu zbytnio z pamięci i każdy miałby swoje typy. (Oczywiście nie warto się w to bawić, jeśli chodzi o Avtaka 1).

Odpowiedz
Ja jestem za.

Mogę juz teraz wysłać swój typ. :)
22.04.2011

Odpowiedz
Heh, lepiej jeszcze nie. :wink:

Ale niech każdy, kto się wypowiada, napisze, czy lepiej byłoby wybierać z wszystkich kadrów, czy tylko z "piątek".

Odpowiedz
W sumie tak, ale jakoś nie sądzę, by choć jeden głos został oddany np. na Howarda Hughesa – sześć czy siedem osób odgadło ten kadr jak jeden mąż. Tak czy owak, poczekajmy jeszcze na opinie innych.

Odpowiedz
Może warto w takim razie zostawić użytkownikom wolną rękę i niech każdy z osobna wytypuje zagadkę - i jej odganięcie - którą uważał za najbardziej osobliwą? W moim przypadku byłaby to akurat "piątka", ale może ktoś ma jakąś "czwórkę" czy "trójkę". :)
22.04.2011

Odpowiedz
W sumie... "Osobliwa" to chyba dość dobre słowo, w końcu, tak jak mówiłem, chodzi o to, żeby podać typy, które zrobiły na nas największe wrażenie, a nie zawsze musiała to być "piątka". Wygląda więc na to, że wybierzemy ze wszystkich kadrów. Ale na razie jeszcze poczekajmy, nie wysyłajcie mi nic dzisiaj, w końcu jest na to kilka dni. :wink:

Aha, jak ktoś będzie chciał zmienić swoje odpowiedzi, to proszę bardzo, możecie przysyłać do upadłego – będzie się liczyć ta ostatnia. Dla pewności nie podawajcie jednak samych numerów zagadki, tylko również tytuł/nazwisko itd. No i postarajcie się nie zdradzać tutaj, jak głosowaliście – niech i ja mam odrobinę uciechy z podliczania i ogłoszenia wyników (oprócz tego upublicznię też wasze głosy – bo czemu nie?).

Odpowiedz
Spoko pomysł.

Cass napisał(a):Ale niech każdy, kto się wypowiada, napisze, czy lepiej byłoby wybierać z wszystkich kadrów, czy tylko z "piątek".
Mysle, ze najlepiej tylko z 'piatek'... ale jak chcecie. ;)

Odpowiedz
Ja jestem za wszelkimi 'osobliwosciami', bo wiele piatek bylo oczywistych. Choc mozliwe, ze kiedy skoncze przegladanie, to dojde do wniosku, ze to glownie najwyzej punktowane zagadki wywarly na mnie najwieksze wrazenie :)
"It ain't over 'til it's over."

Odpowiedz
Dobra, wychodzi na to, że będziemy brać pod uwagę cały zestaw. Nie ma co dłużej tego rozważać: 93 kadry na start.
Ogłaszam zatem czas trwania głosowania do środy, godz. 11 rano. Można przesyłać swoje typy już teraz.

I jeszcze coś. Nie chcę, żeby ktokolwiek posądził mnie o manipulowanie wynikami, dlatego moje typy jeszcze dzisiaj prześlę jednej osobie. To po to, żeby po ogłoszeniu rezultatów ta osoba mogła w razie czego potwierdzić, że właśnie tak zagłosowałem. :cool: Niech to będzie Mefisto, bo i tak chciałem go o coś spytać. :razz:

Odpowiedz
Nie wiem za bardzo o co chodzi, ale jestem za.

Odpowiedz
Brzmi jak tytuł filmu z Pierrem Richardem. On zagrał raz w takiej komedii: "Nic nie wiem, ale powiem wszystko"...

Dostałem głos, w którym gracz podał tylko jeden typ, tłumacząc, że był zbyt mało aktywny, aby wyrobić sobie zdanie na trzy strzały. Prawdę mówiąc, nie przewidziałem takiej sytuacji. Ale to nic, niech będzie w takim razie, że nie trzeba podawać całej trójki typów. Jeśli będzie to jeden, zdobędzie on 5 punktów, jeśli dwa – ten drugi zgarnie 3 punkty. I już.

Przedłużam termin nadsyłania odpowiedzi do godz. 12:00.

[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 12:32 ]
No i jesteśmy.
Tak jak się spodziewałem, zagłosowało niewiele osób. Ale dobre i to. Tych kilku uczestników i tak nie miało wątpliwości, który strzał uznać za Killshot, niemal wszyscy bowiem na pierwszym miejscu typowali zagadkę nr 24, czyli Jerzego Popiełuszkę, w niepojęty sposób natychmiast odgadniętego przez Ciuńka. Który oczywiście sam na siebie nie mógł oddać głosu. Szacuneczek. :smile:

Tak wygląda tabela obejmująca wszystkie typy:

26 punktów:
nr 24. Jerzy Popiełuszko [Ciuniek, 5]

8 punktów:
nr 34. Burt Reynolds [Solo, 5]

5 punktów:
39. Full Metal Jacket [Crov, 4]

4 punkty:
nr 12. Frida Kahlo [Solo, 5]

3 punkty:
nr 01. Predator [Crov, 5]
nr 31. What Lies Beneath [Solo, 4]
nr 55. Sleepers [Solo, 5]
nr 85. Falling Down [Pitero, 4]

1 punkt:
nr 26. Christopher Lee [Mefisto, 5]
nr 56. Halle Berry [massif, 4]
nr 69. Chłopaki nie płaczą [Ciuniek, 5]
nr 75. Mystic River [massif, 5]

Jeśli chodzi o sumę punktów, jaką zdobyli sami gracze, również w cuglach wygrał Ciuniek. Aczkolwiek trzeba zauważyć, że gdyby nie głos oddany przez niego dosłownie w ostatniej chwili, Solo nie miałby na koncie dodatkowych 9 punktów i przewaga Ciuńka byłaby jeszcze większa. Rzecz jasna, gracze nie mieli równych szans, bo najwięcej mieli ich ci, którzy odgadli tych zagadek najwięcej. Mimo to, jak widać, do tabeli załapał się np. Pitero, który miał na koncie tylko jeden celny strzał.

27 – Ciuniek
18 – Solo
8 – Crov
3 – Pitero
2 – massif
1 – Mefisto

A oto głosy wszystkich graczy:

CIUNIEK
34. Burt Reynolds [Solo, 5]
31. What Lies Beneath [Solo, 4]
12. Frida Kahlo [Solo, 5]

CROV
24. Jerzy Popiełuszko [Ciuniek, 5]
34. Burt Reynolds [Solo, 5]
69. Chłopaki nie płaczą [Ciuniek, 5]

DONIA AGATA
39. Full Metal Jacket [Crov, 4]
55. Sleepers [Solo, 5]

MAJLO

MEFISTO
85. Falling Down [Pitero, 4]
75. Mystic River [massif, 5]

SOLO
01. Predator [Crov, 5]
56. Halle Berry [massif, 4]

CASS
12. Frida Kahlo [Solo, 5]
26. Christopher Lee [Mefisto, 5]

Dodam, że sam brałem pod uwagę jeszcze trzy możliwości: B. Reynoldsa Solo, Kurosawę Crova i Pfeiffer Phila.

Na tym definitywnie kończymy temat Avtaka 2.
Do usłyszenia.

Odpowiedz
Argh, przygotowalem typy i zapomnialem wyslac. Juz za pozno? :twisted:

Odpowiedz
Przykro mi, ale są pewne granice...
Definitywnie koniec.

Odpowiedz
Chyba nie wziales tego na powaznie Cass? :)

Odpowiedz
Nie popisałeś się, Cass. A gdzie linki do obrazków dla przygodnych obserwatorów? ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Też coś. Jeśli "przygodny obserwator" nie wie, gdzie szukać archiwum kadrów, to znaczy, że jest aż nazbyt przygodny i że powinien lepiej wrócić do swojej bajki. :wink:

[Poza tym nie mędrkuj, tylko zrób PSINĘ â€“ ktoś tu kiedyś wywoływał cię w tej sprawie do tablicy.] :cool:

massif napisał(a):Chyba nie wziales tego na powaznie Cass?
Owszem, wziąłem. :oops:
Ale jeśli chcesz, możesz pozakonkursowo podać tutaj te typy. :smile:

Odpowiedz
Woohoo! Krow znów w pierwszej trójce. :) Szkoda, że więcej ludzi nie głosowało. Powinniśmy takie coś zawsze robić, to dobre podsumowanie.

Odpowiedz
Cass napisał(a):nie wie, gdzie szukać archiwum kadrów
Ale nie w tym rzecz, jakie były kadry, tylko jakie były odkryte kafelki :) Bo po oglądaniu całej foty nie docenię mistrzostwa strzelającego :)

Cass napisał(a):[Poza tym nie mędrkuj, tylko zrób PSINĘ â€“ ktoś tu kiedyś wywoływał cię w tej sprawie do tablicy.]
Ależ ja czytam forum bardzo... przygodnie :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon