02-07-2007, 10:30
|
AMATORSKIE SCENARIUSZE FILMOWE
|
|
sen zawsze jest scenograficzno-formalną "wyrwą" w filmie, zakłóceniem, czymś nieprzystającym formalnie do reszty. no chyba ze mowa o oniryzmach Lyncha :)
ludzie, zapraszam do lektury nowego-starego Bulwiaka. całkowicie zmieniłem idiotyczno-parodystyczny wydźwięk historii. teraz pada trup i to w tragicznych okolicznościach:
http://www.comteche.com/free-image-hosting/images/3b08276.pdf czekam na krytykę. Hitch, ciebie tez zachęcam do lektury :) 03-07-2007, 19:25
Powiedz po prostu 'popraw mi dialogi' :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-07-2007, 19:30
Czytam i poki co ten sam zarzut. Wszystko elo tylko dialogi do dupy :)
-- Laozi 03-07-2007, 19:37
Nie denerwuj mnie bo zaraz wezme to i poprawie wszystkie dialogi, wystawie i zobacyzmy czyje lepsze :)
-- Laozi 03-07-2007, 19:45
Przeczytalem. Zarzut dalej ten sam :)
Ogolnie to jest tak, że w dialogach zapominasz dodac do Andrzeja Bulwiaka. To ze akurat sie nie odzywa nic nie znaczy. Andrzej caly czas o nim pamieta i mysli. To zjada go od srodka. Powinien byc taki mrukliwy, lakoniczny, zmeczony. Powinien byc oszczedny w slowach, ciagle nieobecny. Czaisz?
-- Laozi 03-07-2007, 19:51
niekoniecznie. obejrzyj Mr Brooksa. tam jest identyczny schemat. Costner zachowuje się jak rozdygotany psychol tylko w chwili, gdy słyszy głosy. W innych wypadkach to normalny, stateczny facet.
03-07-2007, 20:53
Ale tak jak ja mowie bedzie mroczniejszy efekt.
-- Laozi 03-07-2007, 20:59
zgadzam się. ale ja nie mam pod ręką Pacino, żeby zagrał takie coś :) i nie zależy mi na realistycznym odtworzeniu przebiegu choroby psychicznej. nie ta historia, nie ten czas, nie ta wiedza.
03-07-2007, 21:03
Oj Pacino od razu. Tepe patrzenie sie gdzies nie jest trudne do zagrania. Potrzebny tylko kumaty gosciu co pojmie wskazowki ;)
-- Laozi 03-07-2007, 21:04
nie, Hitch. do tego potrzebny jest aktor na miarę Hoffmana albo Penna. inaczej wyjdzie to, czego nie znoszę w filmach - sztuczne, nadęte, pretensjonalne gówno.
03-07-2007, 21:07
Ale dialogi i tak sa kiepskie :)
-- Laozi 03-07-2007, 21:10
Co mi po videokonferencji. Bulwiak mnie ciekawi.
-- Laozi 03-07-2007, 21:15
Przeczytałam wszystkie "wypociny" [jak moja nauczycielka od polskiego raczyła nazywać nasze prace ;) ] i musze przyznać, że masz Waćpan talent :D Najbardziej podobała mi sie "Zasadzka" [zdecydowanie czuć w niej Dicka - zwłaszcza w zakończeniu] na drugim miejscu "Videokonferencja", chociaż zgadzam się z Jakuzzim, że scena z matka jest ... niepotrzebna. Taka troche pro-amerykańska... właściwie to jedyne "ale". Talenty to Ty masz bez wątpliwości ;)
Semi napisał(a):Mialam nadzieje ze 'Koniec Polski' sie inaczej skonczy (: Ja też ;) Myślałam, że nażrą się kapuchą kiszoną i umrą w mękach :) Bo jak wiadomo "Gówno i kapusta zawsze w parze idą. Jedno popędza drugie. Perpetum mobile." :lol:
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
05-07-2007, 20:15
czy tylko ja traktuje pijackie rojenia Atwooda jako ostentacyjnie antyamerykańskie? :)
06-07-2007, 13:58
Mental, Twoje scenariusze nie dają się otworzyć.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
17-07-2007, 12:40 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |