Agent Putina
Liczba postów: 4,332
Liczba wątków: 21
Tak, Midnight Gospel to jest animowany podcast, który z AT łączy jedynie animacja Warda. Widziałem jeden odcinek, wydał mi się pretensjonalny jak cholera, ale może i ma to jakąś wartość.
Jeśli szukasz czegoś podobnego do Adventure Time, poleciłbym raczej Over the Garden Wall, zrobiony przez współtwórcę AT, Patricka McHale'a. Małe arcydzieło animowanej grozy (ale z solidną dawką komedii).
27-11-2020, 21:52
Pan Drzewo
Liczba postów: 1,749
Liczba wątków: 14
Widziałem, fajne i przyjemne, dodatkowo stworzone przy udziale dwóch gości z wąskiego grona moich ulubieńców - Cleese'a i Lloyda. Nie powiedziałbym jednak, że to coś podobnego. OTGW jest bardziej baśnią, znacznie poważniejszą niż AT, chociaż również z drugim dnem.
Na razie koniec z serialami, dwa kolosy na rok wystarczą. Podejrzewam, że będę miał syndrom Dark Souls, to jest - po Gravity Falls i Adventure Time nic już lepszego w temacie bajek nie uświadczę.
27-11-2020, 23:30
Pan Drzewo
Post pod postem, ale napisać warto.
Gdyby ktoś nie wiedział (chociaż fani pewnie już obejrzeli), to niedawno pojawił się ostatni odcinek Distant Lands. Ponoć są jakieś tam szanse na kolejny minisezon, chociaż twórcy standardowo posługują się dyplomatycznymi wybiegami w stylu "to zależy od wielu czynników". Jak będzie coś jeszcze, to spoko, jak nie, to też spoko, bo Adventure Time miał rewelacyjne zakończenie, a obejrzany wczoraj epilog "Together Again" pięknie domknął wątek Finna i Jake'a oraz przypomniał mi, jaki to jest wspaniały serial.
26-09-2021, 15:51
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,998
Liczba wątków: 1
Kurczę, oglądałem tak dawno temu, że pewnie trzeba będzie jechać od początku. Generalnie można przyjąć, że serial się już zakończył, si?
26-09-2021, 16:34
Pan Drzewo
Tak, w finale (Come Along With Me) pozamykano wątki i ładnie pożegnano się z fanami. Potem pojawiły się cztery dłuższe, specjalne odcinki (circa 45 minut w porównaniu do standardowych 11) w ramach miniserii Distant Lands (tym razem z premierą na HBO Max). Pierwszy jest o tym, co działo się z BMO przed poznaniem pary głównych bohaterów, drugi dopowiada trochę w kwestii relacji Princess Bubblegum z Marceline, trzeci jest mocarnym epilogiem i ostatnią przygodą Finna i Jake'a, czwartego jeszcze nie widziałem. Teoretycznie mogą coś tam jeszcze zrobić, ale to już raczej na zasadzie kolejnych specjalnych odcinków wypuszczanych raz na ruski rok. W każdym razie "właściwa" seria skończyła się na amen.
Właśnie czytam, że w planach jest spin-off o Fionnie i Cake (kejku). Pewnie też zerknę, chociaż za tym duetem akurat specjalnie nie przepadam (mizogin mode on).
26-09-2021, 18:29
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,998
Liczba wątków: 1
Zalukałem i trochę wyrwało mnie z kapci, że natrzaskano tego pełne 10 sezonów. Sam dobrnąłem chyba do 4, więc trzeba startować od początku, bo niewiele już pamiętam. Mam tylko cichą nadzieję, że będzie bawiło równie dobrze jak za pierwszym razem :)
26-09-2021, 18:48
Pan Drzewo
Przerwałeś w momencie, kiedy powoli robilo się już zajebiście. Z czasem dochodzą poważniejsze tematy i wątki, które ciągną się przez kilka sezonów; wszystko opakowane w zaskakująco (jak na serial dla dzieci) szczegółową mitologią, której drobne fragmenty pojawiają się w tle w zasadzie od początku. Do końca w każdym razie jest to zabawne w ten specyficzny, absurdalny sposób. W razie czego daj znać, czy dalej się podoba i jak weszły te odcinki, których jeszcze nie widziałeś.
26-09-2021, 19:21
Pan Drzewo
Dwa lata po poprzednim wpisie wracam do tematu i rekomenduję: Fionna & Cake utrzymuje poziom najlepszych odcinków AT, zapewniając zdrową dawkę humoru, smutku i nostalgii. Jeśli za 30 lat powstanie kolejny spin-off, to wciąż będę oglądał (o ile dożyję).
13-10-2023, 16:00
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Szanuję, że twórcy dostrzegli potencjał w tej zmianie płci i zrobili z tego spin-off w formie jakiegoś Baumbacha jak wnioskuję po zajawkach.
Wpierw to jednak ostatnie sezony AT mam do nadrobienia.
13-10-2023, 21:29
|