Stały bywalec
Liczba postów: 3,052
Liczba wątków: 28
Bezjajeczny finał, który po mnie spłynął (z wyj. cameo HC - całkiem fajne akurat). Niemniej ta produkcja jest małe oczko wyżej od nieszczęsnego Obi-Wana.
Szkoda postaci Stevensona, bo już raczej jej nie zobaczymy a widać, że miała zaplanowanego coś ciekawego.
08-10-2023, 15:11
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Nie wiem czy ciekawego, wiem, że związanego z bogami Mortis z Wojen Klonów, tak czy inaczej, serial do olania, kolejny po Kenobim i Boba Fett.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
08-10-2023, 16:20
Stały bywalec
Liczba postów: 3,052
Liczba wątków: 28
Totalnie zapomniałem, że był serial o Bobie.
08-10-2023, 17:06
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Co jak co, ale nie sądziłem, że uświadczę większej padaki niż "Kenobi" jeżeli chodzi o Disnejowskie Star Warsy, ale jednak na Filoniusza można zawsze liczyć. Stabilna chujnia od 2008.
Nie wiem co mnie bardziej wkurwia - Sabine (całokształt twórczości), letargiczna Rosario, dziwne...pauzy...w...dialogach, rozciągnięty sezon który można by sprowadzić do jednego odcinka Mandalolo czy Niebieski Elon będący uosobieniem mema:
Kenobi i Robert Fett przynajmniej dostarczyli pociesznych facepalmów i sucharów. Niby chujnia, ale nie powiedziałbym abym się specjalnie na nich nudził. "Filoni's Waifu" z poważną miną opowiada historię z cyklu nuttinghappens przez 8 odcinków, aby na końcu nic z tego nie wynikło. Jedynie obronną ręką wychodzi z tego Stevenson, z podkreśleniem że chodzi głównie o charyzmę aktora, bo Baylan jako postać w zasadzie nie istnieje. Coś tam chce, ale nie powie. No i Shin Hottie. Niby pomachała kilka razy mieczem i tyle, ale kurde, schrupałbym.
Disney Plus to był błąd.
08-10-2023, 18:30
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
Generalnie "Ahsoka", jako całość, jedno oczko wyżej niż "Obi-Wan", aczkolwiek wydaje mi się, że Obi-Wan, mimo że jako serial był gorszy, to dostarczył więcej takich pojedynczych fajnych momentów.
Generalnie na plus:
-muzyka
-kazda scena z Rayem Stevensonem
-siostry nocy - uważam, że całkiem ciekawy motyw, wcześniej nie było ich w live action Star Wars (oprócz filmu z Ewokami)
-Anakin Skywalker
-Ezra (jestem raczej antyfanem "Rebels" ale zarówno aktor, jak i postać, wypadł całkiem sympatycznie)
-pierwsze sceny wprowadzające legendarny statek Thrawna
-opening crawl
I to chyba tyle ;/
Minusów oczywiście było dużo ale takie największe dla mnie to:
-karykaturalne wręcz przedstawienie Nowej Republiki jako kraju z tektury
-fatalne dialogi
-pacing / nieuzasadnione, bardzo wolne tempo akcji
-wszystko co związane z Sabine
-brak jakichkolwiek konsekwencji dla Sabine za jej działania z odcinka #4
-Thrawn to infantylna parodia postaci, która fani znają z książek. Aktor może i fajnie podkładał głos w bajce, ale jako live action Thrawn to straszny miscast.
-brak jakiekolwiek logicznego wyjaśnienia gdzie do k.... Nędzy jest Luke Skywalker. Nagle mamy wysyp Jedi i dark siderów, a Skywalkerze nawet nie wspomniano.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
10-10-2023, 16:04
PapaBoomer
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
12-10-2023, 19:28
Agent Putina
Liczba postów: 4,363
Liczba wątków: 21
Dla odmiany raczej celny Honest Trailer. Pojedynek na westchnienia w punkt, metafora Disneyowych GW też.
I oczywiście przezwisko Shin na liście płac, hi hi.
17-10-2023, 20:06
PapaBoomer
Wyjątkowo chuyowy ten honest trailer, długi, przepierdalający się do bzdur i pomijający istotne wady, meh, wyłączyłem po pary minutach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
17-10-2023, 20:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2023, 20:15 przez marsgrey21.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,328
Liczba wątków: 29
KuRva.
2025
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
06-12-2023, 23:04
PapaBoomer
Shamar, to już któryś z kolei twój post dzisiaj oznaczony słowem kur.wa, wiesz, nie wszyscy czytają w myślach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
06-12-2023, 23:08
CGI Paul Walker
Spokojnie. I tak pomyliłem temat
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
06-12-2023, 23:19
PapaBoomer
Recast
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
10-01-2025, 21:04
Stały bywalec
Liczba postów: 18,514
Liczba wątków: 148
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
19-04-2025, 10:01
PapaBoomer
Jakby nie mogli po prostu zrobić filmu, albo serii z odmłodzonym Anakinem, będą się cackać i wrzucać cameo co jakiś czas, wypada to żenująco, biorąc pod uwagę, że teraz muszą się ratować nostalgią do prequeli, a przy sequelach uważali je za trędowate.
Obejrzę ten sezon jako chore sado maso, bo nie dla przyjemności, pierwszy sezon to była żenada, makeup Thrawna, fabuła, dialogi, wszystko to było słabe i wstyd, że Filoni, dla którego to był osobisty projekt, stworzył coś tak przeciętnego, dlaczego fanowskie opowiadania są ciekawsze niż te wysrywy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
19-04-2025, 10:13
Stały bywalec
Liczba postów: 18,514
Liczba wątków: 148
Totalnie jazda na nostalgii i uwielbieniu fanów. Śmieszne trochę, ale wiara się jara, więc mission complete.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
19-04-2025, 10:16
CGI Paul Walker
To jakis cyrk. Oni są jak sekta. Przeciez gostek powrocil juz do marki w pełni. Wiec czym oni sie podniecają.
19-04-2025, 10:36
PapaBoomer
Tym samym co na seansach minecrafta, po prostu taki amerykański thing.
Swoją drogą, widać kierunek, w jakim zmierza LucasFilm, SW Celebrationw Japonii, mnóstwo mang zapowiedzianych, chyba skapnęli się, że rynek mangi, a komiksów w US, to jak niebo i ziemia, gigantyczna przepaść wpływów, więc próbują zarazić Japońców Star Warsami, wątpię, czy to przejdzie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
19-04-2025, 10:39
|