Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
26-04-2025, 22:58
|
Alien: Earth
|
|
Rozwalanie tych serii zaczelo sie od filmow "AvP"
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-04-2025, 22:58
Tak, od crossoverów była mocna tendencja spadkowa, ale pierwsze AvP i tym bardziej Predators są jeszcze ok i prędzej do nich wrócę niż do ostatnich gniotów z Predatorem. A AVPR to od zawsze było największe gówno, ale pewnie niedługo zostanie zdetronizowane...
26-04-2025, 23:08
Ja tam lubie AvPR
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-04-2025, 23:51
Ale to wciąż gówno.
Gdyby odpowiedni reżyser z odpowiednim budżetem zekranizował oryginalny komiks AVP, moglibysmy mieć najlepszy film z Alienem i Predatorem ever, no ale po co jak można kręcić jakieś pierdy na pół gwizdka. 26-04-2025, 23:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2025, 00:01 przez Gieferg.)
Dawno nie powtarzalem. Na nic sie nie nastawialem po marnym AvP i dostalem Aliena/Predatora w konwencji taniego SF. Nie przypominam sobie, zeby cos wkurzalo mnie tam tak np. piramidy w jedynce.
A komiksu nigdy nie zekranizują kadr po kadrze bo tam pracują DEBILE.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2025, 00:08 (26-04-2025, 23:59)Gieferg napisał(a): Ale to wciąż gówno. Ten komiks to jakiś totalnie durny crap, nigdy nie ogarniałem hajpu. To już koncept filmu Andersona lepszy, no ale wykonanie xD 27-04-2025, 00:10
Go home, you're drunk.
27-04-2025, 00:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2025, 00:16 przez Gieferg.) (27-04-2025, 00:10)Albertino napisał(a):(26-04-2025, 23:59)Gieferg napisał(a): Ale to wciąż gówno. Komiks byl zajebisty. A przeciez film Andersona to dokladnie to samo tylko wsadzone w durne realia pewnie przez budzet i masturbacje Andersona do labiryntów. Koncept jest TEN SAM: Predatorzy polują na Alieny. Tam na obcej planecie (sensowne) tu na Ziemi w zakopanej piramidzie, ktora zbudowali ludzie pod batem... Predatorów. To dopiero debilzm.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2025, 00:20
A co było genialnego w realiach komiksu? Coś z tamtego settingu wynikało lepszego? Przecież oryginalny AvP to sztampa do kwadratu. Wiem, że spora grupa ludzi czytała to w dzieciństwie i jest jakaś nostalgia, no ale może warto by było sobie przypomnieć :P Zresztą teraz robią nowego Predzia na podobnym koncepcie i już widzę reakcje ludu na współpracę babeczki z Predatorem, że o jaka bzdura. No bo to JEST bzdura :)
27-04-2025, 00:23 Cytat:A może ty byś w końcu poszedł i nie żenował ludzi swoim tragicznym gustem? ![]() Koncept Andersona lepszy, no zesrałem się ze śmiechu i musze iść zmienić gacie, do następnego :) A komiks powtarzałem ostatnio, jest tak samo zajebisty jak w 94 kiedy czytałem go po raz pierwszy. 27-04-2025, 00:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2025, 00:27 przez Gieferg.) (27-04-2025, 00:23)Albertino napisał(a): A co było genialnego w realiach komiksu?Nie napisalem "genialny". I mialo to klimat i sensowny setting a nie (powtorze sie): piramida zakopana na Antarktydzie. W komiksie, o ile pamietam, ludzie uratowali rannego Preda. Z tego zaczal sie sojusz. A w filmie? A bo tak. A przekartkuje jutro.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2025, 00:31
Ja to nawet nie pamiętam czy w filmie był jakiś sojusz czy nie, bo widziałem tego gniota 20 lat temu. Wypowiadałem się tylko o koncepcie, który jest ciekawszy w kontekście lore i zwłaszcza kierunku, w którym poszedł Scott. A że Anderson nic ciekawego z tym nie zrobił, to też zaznaczyłem.
27-04-2025, 00:34
Ale filmy AvP nie mają niczego wspóllnego z seriami filmów Alien czy Predator.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2025, 00:50 (24-03-2025, 14:08)Żółte Krzesło napisał(a): Pierwszy klip z serialu. To jest lasia, ktora walczy o zycie i niby ucieka przed kosmicznym demonem?! Kurva, alez to jest fatalnie zagrane. (24-03-2025, 22:48)Corn napisał(a): Ja to idę nawet o krok dalej i uznaje w kanonie jedynie filmy 1-3 i kilka komiksów (Alien: Labirynt anybody?) Na przyklad. I mozliwe, ze nawet cos z tego sobie wezma. Natomiast tak jak kolejne filmy rozwadnialy uniwersum tak juz pojscie serial imo dojedzie ten temat. Bedzie ladnie, bo budzet i stylizacja na klasyke, ale pewnie na tym sie skonczy.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
27-04-2025, 14:20
Był zdaje się pomysł de Dutch miał podróżować po całym świecie w odszukiwaniu predatorów.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
27-04-2025, 17:18
W trójce miał być zawiniety na planetę Predów i tam walczyć w pojedynku gladiatorów ;)
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2025, 18:19
Jeśli to byłby bardziej występ Arnolda recyklingującego teksty z jedynki niż Dutcha to... wtedy dobrze, że nie wystąpił w Predators, bo tam i tak jest za dużo recyklingu :P
(27-04-2025, 00:23)Albertino napisał(a): A co było genialnego w realiach komiksu? Coś z tamtego settingu wynikało lepszego? Przecież oryginalny AvP to sztampa do kwadratu. Wiem, że spora grupa ludzi czytała to w dzieciństwie i jest jakaś nostalgia, no ale może warto by było sobie przypomnieć :P Zresztą teraz robią nowego Predzia na podobnym koncepcie i już widzę reakcje ludu na współpracę babeczki z Predatorem, że o jaka bzdura. No bo to JEST bzdura :)Zaskoczyłeś mnie, bo zawsze spotykałem się z pozytywnymi opiniami o pierwszym komiksie AVP i sam też bardzo go lubię. Prolog jest super pomyślany, gdzie jednocześnie mamy narrację technologia vs natura i pokazanie jak Predatory wykorzystują Xenomorphy. Pokazanie jak doszło do zamieszania też rozbudowane i daje do fabuły dużo funu, napięcia. Współpraca z kobietą też skądś się bierze, to, że dzisiaj zekranizowaliby to w stylu Prey aniżeli filmów z Ripley to zgoła inna kwestia. No i rysunki świetne, nieprzerysowane, podczas gdy wiele tych komiksów z uniwersum ma kreskę w stylu Tomb Raidera Turnera, gdzie to pasuje jak pięść do twarzy (Wojna Trzech Światów), albo jest niedbałych (Leonardi w Wojnie) - a przy rysowaniu tak szczegółowych postaci jak Obcy i Predator wypada to kompletnie słabo. Gdyby zamiast nijakiego AVP z 2004 roku (którego wciąż jakoś tam lubię) powstałaby wtedy wierna ekranizacja komiksu, to byłby powiew świeżości: stacja badawcza na odległej planecie z unikalną fauną i florą oraz spotkanie dwóch kultowych postaci, oczywiście w tej wersji znacznie sensowniejsze. I spokojnie mogłoby to dziać się między Alienami 3 i 4 - pod koniec trójki Ripley zabija ostatki gatunku, ale potem przylatują z daleka Predatory z kolejnymi jajami, i tutaj przy okazji można trochę więcej odkryć odnośnie genezy Xeno. 27-04-2025, 18:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2025, 18:49 przez samuuel.)
Otóż to.
Równie dobrze mógłby napisac, że nie rozumie hajpu na filmy takie jak Alien/Aliens/Predator/Terminator bo to przecież totalnie durny crap. Jak mi ktoś wyskakuje z takim tekstem, jego reputacja bezpowrotnie przepada :) Tymczasem wspomniany komiks to absolutna klasyka gatunku i najlepsze co w temacie "expanded universe" AVP w ogóle powstało (na drugim miejscu dałbym chyba "Labirynt"). Tam się praktycznie nie ma do czego dopieprzyć, wszystko działa jak należy, scenariusz bardzo dobry, rysunki rewelacyjne. Obok Szninkla najlepszy znany mi komiks w ogóle. Inna sprawa, że kontynucja ("War") już była o dupę rozbić. 28-04-2025, 06:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2025, 06:36 przez Gieferg.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |