Almost Human
[Obrazek: OJYNQtB.jpg]

Serial wystartował w moim odczuciu bardzo dobrze. Wygląda świetnie, praktycznie zero taniochy, niewiele głupot.

Świetny world building, ładne obrazki - slumsy, neony, deszczyk. Zabawny buddy cop tandem. Nie lubię Michaela Ealy, ale przekonał mnie po 20 minutach. Niewiele głupot.

Ogólnie zapowiada się bardzo dobrze. Dziś/jutro drugi odcinek.

Odpowiedz
Cytat:W niedalekiej przyszłości każdemu policjantowi z Los Angeles zostaje przydzielony zaawansowany technologicznie android. Główny bohater, John Kennex (Karl Urban), niechętnie podejmuje się współpracy z przypominającymi z wyglądu ludzi robotami. Wkrótce jego partnerem zostaje Dorian (Michael Ealy), należący do partii androidów cechujących się rozbudowanym modułem emocjonalnym.
To jeszcze opis co to w ogóle jest. Wieczorem/jutro dokładniej się wypowiem, jak obejrzę pilot.

Odpowiedz
To ma cokolwiek oficjalnie wspólnego z prozą Asimova.?
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Nic mi o tym nie wiadomo, w trakcie czołówki nie kojarzę, żeby mignęło mi nazwisko Asimova.

Odpowiedz
Sympatyczne to. Nie przesadzone, nie udziwnione, interesujące, z ogromnym potencjałem i fajną parą głównych bohaterów. Będę oglądać. Btw, na początku odcinka Urbanowi brakowało tylko hełmu Dredda.

Odpowiedz
Może nie powalający na kolana, ale mimo wszystko sympatyczny pilot. Karl "Dredd" Urban daje radę, efekty raczej na standardowym, telewizyjnym poziomie, ale wiochy nie ma. Na minus idzie nieco łopatologiczne przedstawianie historii i świata, oraz niekiedy niepasująca do tego co się dzieje na ekranie muzyka. Sama fabuła to raczej zlepek dobrze znanych schematów i motywów (inspiracje "Blade Runnerem" oraz "I, Robot" są nadzwyczaj oczywiste), ale podana w całkiem sprawny sposób.

Teraz pytanie ile będzie w tym porcedurala, bo to że będziemy mieli "case of the week" wydaje się dosyć oczywiste. Mam nadzieję że twórcy będą nam jednak dawkowali co tydzień coś z wątku głównego.

Odpowiedz
Bardzo fajny pilot. W tym roku "wielka czwórka" nic ciekawszego nie wypuściła i pewnie nie wypuści.

Martwi, że to FOX i z tego co wyczytałem w internetach, to jeszcze na dobre serial się nie zaczął, a już mieszają. Ponoć jutro mają puścić odcinek 5, później 6,8... Nie wiem czy to prawda, ale FOX robił to samo z Firefly i kilkoma innymi serialami. Szczerze mówiąc to właśnie główny powód dla którego nigdy nie chciało się podejść do serialu Whedona - na imdb, wikipedii i blurayu inna kolejność epizodów :/

Odpowiedz
Nosz kurde, faktycznie trudne do znalezienia ;) akurat na BD są w prawidłowej kolejności.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Jest dobrze. Może nawet lepiej, niż w pilocie, stosunki między głównymi bohaterami są coraz lepsze i coraz bardziej mnie to wciąga. A wątek

Odpowiedz
Póki co wygląda, że upchnięcie teraz piątego odcinka nie zaszkodziło. Wciąż jest bardzo dobrze. Mogę się tylko przeczepić wszędobylskich światełek. Ogólnie ładnie pokazują przyszłość, ale ktoś ma potworne ciągoty do dodawania migających diodek i światełek - w tym odcinku irytowały mnie doustne urządzenia do badania DNA.

Ale poza tym production value wciąż świetne, duet daje radę, czekam na więcej.

Odpowiedz
Odcinek trzeci pyszny. Oczywiście są uproszczenia i trochę lenistwa twórców (policja zgadza się na wszystko). Ale ogląda się świetnie.
[Obrazek: aMhsXiu.jpg]

Almost Human 1x03 - Karl Urban i jego partner od nadludzkich umiejętnościach uwięzieni w odciętym od świata budynku pełnym przestępców.

Odpowiedz
Serial zwyżkuje z każdym odcinkiem, wciąga coraz bardziej i w ogóle jest awesome a Urban i Ealey świetnie do siebie pasują.

Odpowiedz
Naprawdę spoko serial, nie jest to żadne The Wire w przyszłości, tylko buddy cop movie z androidami :). Urban wreszcie się przebił, mam nadzieję że sukces tego serialu skłoni wytwórnię do sequela Dredda (albo nawet miniserii w necie, why not).
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Jaki sukces? Dopiero trzy odcinki, oglądalność ładnie spada (teraz jest na poziomie 1.9 bodajże) i jak nie zatrzyma się na tym pułapie to nie ma co marzyć o drugiej serii.

Trzeci odcinek dobry. Procedurali z reguły nie oglądam, bo szkoda życia, ale dla Urbana pociągnę sezon do końca :).

Odpowiedz
Obejrzałem pilot. Jest naprawdę spoko. Urban i Dorian dają rade obaj, także w duecie. Pod wzgledem efektów i świata ładnie to wygląda, nawet nie przesadnie czysto, choć tego oczekiwałem po nazwisku Abramsa. Dobrze, że są jakieś brudne uliczki (podoba mi się ta dzielnia, w której jest nielegalny lekarz Johna).

Także bez żenady. Nie rzucam się od razu na drugi odcinek, ale pewnie obejrze przy okazji.

(26-11-2013, 14:23)Craven napisał(a): Almost Human 1x03 - Karl Urban i jego partner od nadludzkich umiejętnościach uwięzieni w odciętym od świata budynku pełnym przestępców.
Brzmi smacznie. Mogliby zrobic taki film o Sędzi Dreddzie... zaraz, zaraz! ;)

(26-11-2013, 23:35)Red napisał(a): Urban wreszcie się przebił, mam nadzieję że sukces tego serialu skłoni wytwórnię do sequela Dredda (albo nawet miniserii w necie, why not).
Póki co sequel Dredda już w styczniu... jako komiks. Twórcy filmu nie dają za wygraną, ale bez Urbana, Thirbly i krwi na ekranie to nie to samo. :(

Odpowiedz
Almost Human 1x04 - dobry ep, Rudy ma szansę zabłysnąć, a komisarzowi z The Shield się przytytło :D.

Odpowiedz
Każdy odcinek jest dobry póki co, w tym fajnie prezentują się uliczki i bary - cały świat jest naprawdę świetnie przedstawiony, szkoda, że tak mało go pokazują.

Odpowiedz
Obawiałem się trochę, że będzie pseudorealizm jak u Nolana. Na szczęście jest to bardziej Zabójcza broń z andkami niż gromkopierdny akcyjniak:D.
@Crov - pewnie ucieszy ciebie fakt, że w 9 odcinku będzie gościnnie Gina Carano:). Poza tym biorąc pod uwagę widzów z nagrywarkami, ostatni odcinek obejrzało prawie 6 mln ludzi - to już coś ;).

Odpowiedz
(05-12-2013, 20:41)Red napisał(a): @Crov - pewnie ucieszy ciebie fakt, że w 9 odcinku będzie gościnnie Gina Carano:). Poza tym biorąc pod uwagę widzów z nagrywarkami, ostatni odcinek obejrzało prawie 6 mln ludzi - to już coś ;).
No wlasnie tak mi się wydawało, że ta "zamrożona" lasia podstawiona na komisariat na koncu pierwszego odcinka to Gina.

Odpowiedz
Drugi i trzeci odcinek ciągle na poziomie. Jedyne, do czego bym się przyczepił w trójce, że brakuje tam trochę mocnej stawki, o którą toczy się gra. Siła DIE HARD to osobista motywacja, tutaj tego nie ma i generyczni zakładnicy nie robią wiekszego wrażenia (dziwne trochę, bo myślałem, że związek z początku odcinka między panią z biura a recepcjonistą bedzie ważniejszy i pani z biura będzie tutaj drugoplanowa postacią).

Ogolnie bardzo milo.

No i mniamniammniamniam:

[Obrazek: almost-human-s1e1-hdcaps-darla-taylor_1.jpg]

[Obrazek: ah-105-2.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości