Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Jedynie OZ mi brakuje. Zawsze chciałem to obejrzeć, a nie ma :(
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Jeśli chodzi o ofertę serialową, to IMO mają lepszą od Netflixa. Wszystkie produkcje HBO, trochę Showtime i FX i dużo ciekawych brytyjskich rzeczy. 

Oz oczywiście jest, co Ty Pelivaron :) Tylko pod tytułem "Więzienie OZ".

Odpowiedz
Tzn prawda jest taka, ze dawno nie sprawdzałem czy jest, ale swego czasu, gdy miałem ochotę na ten tytuł to nie mogłem go znaleźć na HBO GO. Ale to było dobrych kilka lat temu, ale dzięki za info. Będę mógł wreszcie nadrobić :)

Odpowiedz
Nie wiem gdzie o tym napisać. Korzysta ktoś z Was z KODI w TV na Androidzie? Chciałbym sobie zrobić bibliotekę filmów, które posiadam na dysku HDD (opis, okładki, obsada) - niestety, mimo wielu poradników i filmików na YT nie potrafię tego zrobić.

Odpowiedz
Korzysta ktoś z Amazon Prime Video? Od wczoraj przy sporej ilości odcinków "Office" (nie wiem czy z innymi serialami też tak jest) widzę informację o treści: We’re sorry, an unexpected error occurred and we expect to resolve it shortly. Please try again later.. I nie mogę ich odpalić.
I jestem ciekaw czy ktoś ma może podobny problem.

Odpowiedz
Właśnie wszedłem na forum, żeby to napisać :/ mam to samo przy The Office! Jestem właśnie na 5 sezonie. Chciałem obejrzeć odcinek "Broke" ale jest niedostępny. Co za idiotyzm.

Odpowiedz
Na Netflixie mają się pojawić wszystkie produkcje Monty Pythona, fajnie.

Odpowiedz
Oby było z tłumaczeniem Beksińskiego.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Chyba TVP ma do tego prawa.

Odpowiedz
Od dzisiaj HBO GO dostępne bez umowy z operatorem. 29.90 za miesiąc, pierwszy gratis.

Odpowiedz
Darmowy miesiąc zamówiony. 

Największe rozczarowanie póki co takie, że w bazie nie ma animowanego Spawna. :(

I ciężko mi rozpoznać niektóre seriale po polskich tytułach. :D

Odpowiedz
Cytat:Na Netflixie mają się pojawić wszystkie produkcje Monty Pythona, fajnie.
Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że czegoś nie będzie. Chyba Sensu Życia. Dla mnie najważniejsze, że będzie Cyrk. Chętnie powtórzę. I to w sumie pierwsza od dawna nowość w Netflixie, która sprawia, że cieszę się, że mam subskrypcję. Poza Anihilacją, której jeszcze nie widziałem. No i nowym stand-up'em Gervais'a. 

Obecnie 90% mojej playlisty to kreskówki dla dzieciaków, które wygodnie można odpalić i mieć chwilę spokoju.;) Przyzwyczaiły się do kilku tytułów, które w sumie można by pewnie zastąpić czymś podobnym, ale mi się nie chce kombinować.

Poza tym, mam trudną relację z Netflixem. Nie potrafię wyleczyć się z lekkiej irytacji związanej z fenomenem serwisu i jego wszędobylskością. Niby szacun za rozmach i stanie się synonimem już chyba nie tylko streamingu, ale też oglądania "telewizji" w tak krótkim czasie, nawet u nas. Z drugiej strony, ten swoisty monopol, szczególnie wśród osób dotychczas mniej zainteresowanych serialami, trochę mnie męczy. I właściwie nie wiem, dlaczego. Chyba głównie ze względu na taką sobie jakość produkcji własnych, na co narzekam tu nie pierwszy raz. Obserwuję w różnych miejscach, że prośba o rekomendację jest niemal synonimem prośby o rekomendację czegoś na Netflixie. Jeśli coś jest dobrą produkcją na tle oferty Netflixa, automatycznie staje się niemal arcydziełem. Tak, jakby świat poza Netflixem nie istniał. Niby fajnie, że rzucają kasę na projekty, które inaczej nie miałyby szans na realizację, ale z drugiej strony mam wrażenie psuje to rynek. 

Tym bardziej cieszy mnie ten ruch HBO. Mam nadzieję, że nie jest za późno. Przed przesiadką powstrzymuje mnie na razie chyba tylko słabszy interfejs, chyba węższa oferta, ale przede wszystkim, mam wrażenie, fear of missing out.

Odpowiedz
Na pewno nie nazwalbym oferty wezsza, szczegolnie jesli chodzi po prostu o wartosciowe pozycje dla doroslych. IMO HBO GO ma przewage w tym wzgledzie, z powodu wielu swietnych brytyjskich mini serii, WSZYSTKICH praktycznie produkcji HBO (nawet takie niespotyki jak Tell me you love me z Adamem Scottem z 2007) i wielu swietnych produkcji od HBO i Showtime. Netflix zwyczajnie nie jest na rynku wystarczajaco dlugo, by miec dostep do okolo 20 lat telewizji na poziomie. 

Ja dotychczas korzystalem odwiedzajac mame w domu, ale dzisiaj wykupuje abonament. 

Odpowiedz
Pisząc o węższej ofercie miałem na myśli ilość, chociaż i to może być tylko wrażenie. Zapomniałem dopisać, ale jeśli chodzi o jakość to masz chyba rację i z tego wynikało moje "powstrzymuje mnie tylko". Swoją drogą, polecisz coś na szybko z tych brytyjskich mini-serii? Raczej z klimatów sensacyjno-kryminalnych? Sporo widziałem, w tym rzeczy od Hugo Blicka, Luthery i inne. Z góry dzięki.

Odpowiedz
Hah, juz podskakiwalem zanim nie przeczytalem ze rzeczy od Blicka juz widziales. Polecanie ludziom The Shadow Line to jedna z moich ulubionych czynnosci :) Widziales Mad Dogs albo Five Days? Polecam tez Missing, ale tego na HBO GO niestety nie ma. Przegladam teraz liste na UPFLIX.PL, ale wydaje mi sie ze jest niepelna. Dobre tez jest Rellik, jednak nie skonczylem - tu jest ciekawy szczegolnie koncept, bo to takie Memento w wersji serialowej. 
Jak odpale dzis pelna usluge i cos mi wpadnie w oko to dam znac na priv.

Odpowiedz
http://www.comingsoon.net/tv/news/933203-amazon-greenlights-spielbergs-cortes-series-with-javier-bardem

Amazon się w tańcu nie pierdzieli. Daje zielone światło Spielbergowi na miniserial o Hernanie Cortesie. W roli głównej Bardem. Scenariusz powstanie na bazie tekstu Daltona Trumbo.

Odpowiedz
Wstępnie HBO wygrywa o dwie długości z Netflixem jeśli chodzi o wybór produkcji w moim guście (Czysta formalność!). Amazon też zapowiada się znacznie ciekawiej.

W końcu nadrobię Six Feet Under, bo zawsze jak się zabierałem do tego to miałem problemy ze znalezieniem pirackich wersji.

Odpowiedz
SFU to arcydzieło totalne, któremu z różnego rodzaju mediów dorównuje tylko najlepsza gra ever, czyli The Last of Us. Oba tytuły 11/10.

Odpowiedz
Ale napisy są tam tragiczne, kto to tłumaczył...

Odpowiedz
HBO ma znacznie fajniejszą oferte, nie tylko oryginalnych produkcji. A Amazon coraz lepiej sie rozwija tylko boje się troche, że za duzo ambicji/projektów poskutkują rezygnacja z połowych nich.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości