Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Za 3,9 zł jest też między innymi First Reformed. Też pierwszy raz usłyszałem o tym serwisie kilka tygodni temu. Możliwość zapłaty tylko za wybrany seans, szczególnie w połączeniu z takimi cenami i na pierwszy rzut oka całkiem atrakcyjną w porównaniu z HBO i Netflixem bazą sprawia, że to bardzo fajna alternatywa dla serwisów opartych o abonament.

Odpowiedz
Ja konto na Chilli mam już spokojnie z rok - zakładem przy okazji promocji, gdzie był kod dzięki, któremu miałem dostęp do pokaźnej kolekcji za free. W ostatnim czasie nie korzystałem głównie z braku czasu i alternatyw właśnie w postaci Netflixa i HBO, gdzie i tka mam sporo zaległości. Ale teraz tak patrzę i ceny faktycznie całkiem przystępne.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Media Expert reklamuje się z ofertą... CDA Premium. Ten serwis uzyskał ostatnio jakieś błogosławieństwo od wielkiego biznesu czy coś przegapiłem? Bo zawsze wydawało mi się, że mimo masy użytkowników, którzy go używają to z biznesem nie do końca było im po drodze ze względu na mocno rozmyte kwestie legalności.

https://www.mediaexpert.pl/lp,4681-jvc-cda-premium-gratis?

Odpowiedz
CDA kojarzy mi się z czymś absolutnie najgorszym. Sam nigdy w pełni nie korzystałem, nie widziałem tam ani jednego filmu, nie wpłaciłem ani złotówki. I nie zamierzam. Oczywiście jakąś tam minimalną styczność miałem, ale od zawsze kojarzy mi się to z ciulową jakością obrazu, zacinaniem i jakimś takim internetowym rynsztokiem. Może i jest to mylne, ale tak właśnie uważam.

Zawsze bylem zszokowany, jak znajomi pytali się albo opowiadali o jakimś filmie, a na końcu dodawali "znajdę na CDA?" albo "widziałem na CDA". Głównie chyba dlatego, że jest tam tanio i w miarę szybko piracą nowe tytuły. W ogóle gdzieś widzialem jakiś czas temu nawet reklamę CDA, ale teraz nie pamiętam dokładnie gdzie, ale zdziwiłem się też ostro, że tego typu portal się tak reklamuje.

Odpowiedz
Mam to samo podejście. I podobne doświadczenia. Często słyszę to właśnie pytanie "a na CDA jest?". Nigdy z tego nie korzystałem. Już wolę po ludzku z torrenta skorzystać, bo zresztą chyba stamtąd biorą się w tym serwisie filmy. Może jednak faktycznie czegoś nie wiemy.
.

Odpowiedz
CDA to legalnie działająca, zarejestrowana na giełdzie firma. Mają świetny player, który się nie zacina - lol - i działa płynnie na każdym smart tv jak i na konsoli co jest rzadkie, a do tego bardzo często dają filmy w 1080p. Mam wrażenie, że ludzie robią z nich chochoła ;)

No ale żeby nie było tak różowo - faktem jest, że zaczynali nielegalnie, a do tego wciąż nie dają opcji z napisami przy każdym filmie, ale pewnie z czasem to dopracują. Jak dla mnie idealny serwis do oglądania szrotów z kumplami, których gdziekolwiek indziej ze świecą szukać :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Jeszcze tego nie było, żebym cokolwiek oglądał na CDA.
I nie będzie.

Odpowiedz
@Corn

Skoro legalne to jak tam wygląda kwestia dodawania filmów? Mają umowy z dystrybutorami? Płacą jakiś haracz żeby ich nie scigali, cokolwiek?

Odpowiedz
Mają umowy, ale to wciąż również piracki serwis na który każdy może wrzucać (a każdy za darmo oglądać) ripy. Przed chwilą widziałem że można tam sobie obejrzeć wersję CAM animowanego Spider-Mana.

Dlatego tak bawi mnie ta rzekoma przemiana serwisu. Tak, tak, mamy miesięczną subskrypcję i umowy z dystrybutorami, jesteśmy zupełnie jak Netflix!

Nie, nie jesteście. Poza tym nie widzę by w wersji Premium mieli tam jakikolwiek tytuł od dużego dystrybutora. (Disney, Warner, Universal).

Odpowiedz
Podejrzewam, że to kwestia czasu. Mocno sprzątają content ostatnio. Nie zdziwię się jeśli przygotowują się do przejęcia showmaxu

Odpowiedz
Wystarczyłoby zlikwidować opcję wrzucania plików przez użytkowników i po sprawie, no ale nie zrobią tego bo inaczej zainteresowanie byłoby zerowe. Nie słyszalem jeszcze by ktoś korzystał z tego serwisu płacąc za dostęp do śmieciowego katalogu trzeciorzędnych dystrybutorów.

Odpowiedz
Nie wiedziałem, że to spółka giełdowa. Jednak właśnie z tym, o czym pisze Mierzwiak kojarzyłem ten serwis - tam wyskakują m.in. kamerówki. Niech sobie przejmą katalog showmaxa nawet i zmienią politykę, ale to byłaby dość dziwna strategia, bo w zasadzie staliby się innym serwisem.
.

Odpowiedz
Ja tam szanuję CDA, trochę filmów tam obejrzałem. Jakość raczej normalna, 720p, 1080p, dla mnie jest ok.
Torrenty niby też spoko, ale nigdy nie chce mi się szukać stron z torrentami (w sumie aktualnie nie znam ani jednej sprawdzowej).

Niestety ostatnio z CDA znika coraz więcej ripów, więc coraz mniej tam zaglądam.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(31-12-2018, 13:05)Mierzwiak napisał(a): Wystarczyłoby zlikwidować opcję wrzucania plików przez użytkowników i po sprawie, no ale nie zrobią tego bo inaczej zainteresowanie byłoby zerowe. Nie słyszalem jeszcze by ktoś korzystał z tego serwisu płacąc za dostęp do śmieciowego katalogu trzeciorzędnych dystrybutorów.
Nie zrobią tego bo oprócz bycia VOD chcą też chyba walczyc z youtubem (czy słusznie to kwestia dyskusyjna). Ale no, zgadzam się. Przy czym krytykowanie CDA przy jednoczesnym ssaniu torrentów to już w ogóle szczyt hipokryzji ;)

Odpowiedz
Za torrenty nie płacisz, a piraci którzy ciągną z piracenia kasę to jak dla mnie ich najgorszy rodzaj. Dlatego owszem - CDA jest dla mnie czymś dużo gorszym od torrentów.

Odpowiedz
Ale oni nie ciągną kasy z piracenia, bo w opcji Premium, za którą płacisz, są tylko filmy od dystrybutora. Cala reszta jest za darmo i nawet nie trzeba się logować.

Oczywiście, płacenie za ich tytuły "premium" jest bez sensu, bo to jeszcze gorszy szrot, niż to co serwuje Netflix.

Odpowiedz
A nie mieli kasy z reklam? Poza tym coś kojarzę, że bawili się też w płatne sms'y? Mi cda kojarzyło się zawsze z ostrą partyzantką i desperacją jeśli chodzi o komfort oglądania.

Odpowiedz
(23-08-2018, 13:53)Doppelganger napisał(a): Ten player.pl to jakiś żart?

to jest niebywałe gowno. niektórych programów nie ma w aplikacji a na stronie po obejrzeniu 20 reklam potrafii wywalac "błąd"

A od CDA to się odwalcie-często można tam zobaczyć coś w dobrej jakości i nowego. Nie wszystko usuwają TAK JAK youtube nie usuwa.
Teksty typu: nic tam nie obejrzałem i nie obejrze to żenada.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Podobnie jak pierdolenie głupot o różnych filmach a później ich oglądanie.

Odpowiedz
Milcz. to by można policżyć na palcach 1 ręki a żadnej Kapitan Marvel już nie obejrze :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości