---
Jak tam Wasze listy na HBO Go? Moją wyczyściło. Nie ma. Zniknęła. Ponowne dodawanie filmów nic nie daje.
31-12-2018, 17:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2018, 17:48 przez Mierzwiak.)
|
Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
|
|
Oczywiście w życiu bym grosza nie zapłacił CDA, ale zdarzało i zdarza mi się tam coś obejrzeć, jednak traktuję to jako piracki serwis, przydatny zwłaszcza do polskich filmów i seriali.
Przykładowo obecnie nadrabiam Alternatywy 4, niby jest na vod.tvp.pl ale pomimo tego że płacę abonament to są tam reklamy (co jest dla mnie dosyć kuriozalne), a Adblocka blokują, więc się wkurzyłem, wpisałem tytuł w CDA i oglądam dokładnie to samo, ale bez reklam. 31-12-2018, 17:57
Nie wiem jak dokładnie jest teraz, po tym gdy zaczęli się bawić w te "PREMIUM", ale jeszcze kilka lat temu, to był naprawdę świetny portal, gdzie można było wygrzebać jakieś starocie do obejrzenia. Ot, bardzo dobra alternatywa dla torrentów, czy gryzonia, bo nie trzeba niczego ściągać i zaśmiecać dyski. No i z tego co kojarzę CDA miał całkiem spoko playera. Ja np. znalazłem tam Farscape, którego w tamtym okresie nigdzie nie szło dorwać on-line+ kilka komedii z lat 60 albo 50.
Swoją drogą.. serial nadal czeka na obejrzenie, bo nie mam czasu :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
31-12-2018, 18:41
@Mierzwiak
A czemu miałbym nie oglądać na CDA? Jeśli film jest w dobrej jakości, to oglądając go na komputerze, jaką różnice mi zrobi czy oglądam na cda, ripa z torrenta czy na Netflixie? Od czasu do czasu coś obejrze na cda i gra gitarka ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
31-12-2018, 19:06
No żadnej. Bo to "tylko filmy".
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 31-12-2018, 20:20
Dodam tylko, że ten player cda płynnie chodzi przez przeglądarke na playstation i na smart tv, czego nie mogę powiedziec o konkurencji
31-12-2018, 20:27
A ja, że często można tam znaleźć różne stare ramotki z lektorem np. "Pogrzebany Żywcem" czy "Ninja 3".
Choć często są to kopie, prawie jak z VHSów ;)
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 31-12-2018, 20:41
Ja właśnie dlatego wciąż nie mam przekonania do tych Netflixów i innych usług tego typu, bo jak się przegląda ich bibliotekę, to można odnieść wrażenie, że filmy przed 2014 rokiem nie istniały. Gdyby mieli w bibliotece mniej znane pozycje z gatunku westernu, filmu-noir, jidaigeki, anime, oczywiście w dobrej jakości i z polskimi napisami, to jarałbym się przeogromnie, a tak, to czasem coś tam zobaczę, czasem nawet mi się spodoba, ale jak ktoś nie siedzi tylko we współczesnym kinie amerykańskim, to trochę mało ma tam do roboty.
31-12-2018, 21:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2018, 21:02 przez Albertino.) (31-12-2018, 20:41)shamar napisał(a): A ja, że często można tam znaleźć różne stare ramotki z lektorem np. "Pogrzebany Żywcem" czy "Ninja 3". Dokładnie tak. Jeśli chodzi o starocie i B-klasowce to nie mają konkurencji, bo i torrenty nie zawsze dostarczą tam gdzie CDA ku mojemu wiecznemu zdumieniu daje radę. Cytat:Albertino No niestety pierwsze zderzenie z Netflixem to było dla mnie straszne rozczarowanie, bo spodziewałem się takiego Spotify dla filmów. "Czego nie wpiszę w szukajkę to jest" I tak ostatnio jest lepiej niż w momencie gdy dopiero co weszli na polski rynek. A Mierzwiak nie ogląda już filmów tylko obraz :P Miałem tak z dźwiękiem swego czasu, na szczęście przeszło i wróciłem do muzyki. 01-01-2019, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-01-2019, 14:59 przez zdzichon.)
Nie wiem jakie macie wyobrażenie na temat tego TV, ale to co wygląda słabo, to wygląda słabo, a na nim nawet jeszcze gorzej bo w przeciwieństwie do LCD tylko uwidacznia mankamenty mocnej kompresji w ciemnych scenach.
Większość tego co oglądam wciąż stanowi gorszy od Blu-ray Netflix i wahające się od kiepskie do okej HBO Go i Showmax i nie mam z ich jakością problemu. Nie wiem o czym tu bredzicie i co mi sugerujecie i chyba nie chcę wiedzieć? 01-01-2019, 15:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-01-2019, 15:41 przez Mierzwiak.)
To o co ci chodzi z tym CDA? No chyba że jesteś już full legal I żaden RIP na twoim TV nie gości?
01-01-2019, 15:43
O to co napisałem, że serwis który udaje że stał się drugim Netfliksem wciąż jest tym, czym był.
01-01-2019, 15:50
Myślę, że nikt przy zdrowych zmysłach nie uważa inaczej.
Co nie zmienia faktu, że CDA jednak 'góruje' nad Netflixem tą bazą staroci, którą niektórzy ludzie lubią oglądać. Piracką, bo piracką, ale zawsze :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
01-01-2019, 15:54
https://www.wprost.pl/prime-time/10182764/nowy-darmowy-portal-z-filmami-i-serialami-online-jest-powiazany-z-amerykanskim-filmwebem.html
Ciekawa sprawa. Dla tak zwanych 'januszy' mogłaby to być gwiazdka z nieba, chociaż i tak pewnie narzekaliby na reklamy :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
11-01-2019, 16:37
zdefiniuj Januszy?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-02-2019, 03:02
Nie dosyć, że mają ubogi katalog, to jeszcze podnoszą ceny, komedia. :)
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 01-03-2019, 22:24 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |