Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
To widziałem, chyba nawet w zapowiedziach było :) fajnie w sumie ale troche bez sensu skoro nie ma tam TP. Przynajmniej sobie rewatch zrobie, może ocenka skoczy (z 6/10)

Odpowiedz
(26-10-2019, 08:48)Kuba napisał(a): To widziałem, chyba nawet w zapowiedziach było :) fajnie w sumie ale troche bez sensu skoro nie ma tam TP. Przynajmniej sobie rewatch zrobie, może ocenka skoczy (z 6/10)

No, całe TP masz na HBO.
6/10? Zwariowałeś?! :D 

P.S. Też byłem zawiedziony po piertwszym seansie, ale to jest jednak mega film, mnóstwo midou od takiego hardocorowego Lyncha. U mnie z czasem skoczyło na 8.5/10, w porywach nawet 9.

Odpowiedz
W tym serialu od Apple TV z Aniston, jeśli wierzyć pierwszym (dość kiepskim) recenzjom, przeklinają. To tyle z plotkami o "family friendly" Apple.

Odpowiedz
(26-10-2019, 12:03)Doppelganger napisał(a):
(26-10-2019, 08:48)Kuba napisał(a): To widziałem, chyba nawet w zapowiedziach było :) fajnie w sumie ale troche bez sensu skoro nie ma tam TP. Przynajmniej sobie rewatch zrobie, może ocenka skoczy (z 6/10)

No, całe TP masz na HBO.
6/10? Zwariowałeś?! :D 

P.S. Też byłem zawiedziony po piertwszym seansie, ale to jest jednak mega film, mnóstwo midou od takiego hardocorowego Lyncha. U mnie z czasem skoczyło na 8.5/10, w porywach nawet 9.

No właśnie, na HBO. Dla randomowego widza bez sensu jak trafi na Netflixie tylko na film.

Zdecydowanie rewatch musi być.

Odpowiedz
(29-10-2019, 20:55)Perfik napisał(a): W tym serialu od Apple TV z Aniston, jeśli wierzyć pierwszym (dość kiepskim) recenzjom, przeklinają. To tyle z plotkami o "family friendly" Apple.

Przyznam że słabe recenzje tej produkcji mnie zaskoczyły. Trailery co prawda mnie nudziły, ale spodziewałem sie produkcji ocenianej tak na 6/10, 7/10, że porządna, dobra robota, a wygląda na to, że to najgorzej oceniany serial ze wszystkich co na Apple zadebiutują w piątek. A to miał być chyba hit, chyba najwięcej kasy na niego wydali.

Pozostałe, w tym produkcja o ruskich, którzy wylądowali na Księżycu, serial z Aquamanem, mają oceny średnie, w najlepszym przypadku przyzwoitym.  Chyba jedynie Dickinson zbiera dość dobre oceny.

Odpowiedz
Właśnie przeczytałem, że serial z Aniston i Witherspoon kosztuje $15 mln za odcinek, co daje $300 mln za dwa sezony. WTF?!

Serwis startuje 1 listopada a mam wrażenie że nikogo to nie obchodzi, takie sobie recenzje ich produkcji (ani jednej która by mnie interesowała) nie pomagają. Pachnie klapą roku na kilometr.

Odpowiedz
To wychodzi mniej więcej tyle co za jeden odcinek GoT w ostatnim sezonie. No i jakbym miał zgadywać to pewnie sporo kasy poszło na wypłatę dla Carella, Aniston i Witherspoon.

Odpowiedz
To jest raczej oczywiste i w dalszym ciągu jest to WTF. Żadne z tej trójki nie odnosi już sukcesów w kinie ani nawet w telewizji; no, może poza Witherspoon która była producentką i bardzo dobrze zagrała w Big Little Lies, ale to tyle. No ale jeśli Apple uznało że te nazwiska przyciągną im widzów to spoko :)

---

Jak nie możecie zasnąć a bardzo byście chcieli to polecam poczytać co będzie na HBO Max:
https://mobile.twitter.com/hbomax

Zzzzzzzz...

Odpowiedz
Bez przesady, nawet rok nie minął od fantastycznie ocenianej roli Carrella - odnosi sukcesy w kinie.

Odpowiedz
Miałem na myśli sukcesy komercyjne, nie artystyczne :)

Odpowiedz
Jak dla mnie wytłumaczenie tego monstrualnego budżetu jest proste: Apple byli pod ścianą i musieli zaangażować cokolwiek głośne nazwiska właściwie bez negocjacji, chcesz Reese 1/2/3 mln dolców za odcinek? Proszę bardzo, kasy mamy jak lodu.

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Może ktoś pokrótce streścić co będzie w HBO Max tak zajebistego? Lepsza jakość?
Obecnie mam Netlifxa, Amazona i zwykłę HBO ale marzę o JEDNEJ platformie gdzie znajdę 90% tego co mnie interesuje.

Odpowiedz
HBO Go to tylko rozszerzenie streamingowe telewizji HBO. Tam trafiają produkcje, które HBO robi samo lub kupuje z myślą o telewizji. HBO Max to osobny byt. Tam trafią materiały kupowane i produkowane z myślą tylko o tym serwisie, plus pewnie wszystko z HBO Go.

Tego o czym marzysz nie będzie. Im dłużej się rozwija streaming, tym dalej od takiej jednej platformy.
.

Odpowiedz
Niech HBO Max ukradnie aplikację Amazona albo Netfliksa i przez pierwszych kilka miechów na pewno mają moją kasę. Mam w planach nadrobić kilka zaległości HBO (na przykład "Oz") i chciałbym zrobić sobie sporo powtórek klasyków, które widziałem lata temu, takich, jak "Deadwood", "Sopranos" czy "The Wire". Do tego muszę mieć jednak sprawnie działającą aplikację na TV.

W ogóle w aplikacji tv HBO Go rozwala mnie to, że nie mogę z niej korzystać, jeśli nie mam umowy z jakimś dostawcą. Jeśli sobie sam subskrybuję to nie dam rady się zalogować - muszę specjalnie PS4 do tego włączyć. I pomimo bardzo dobrej jakości kontentu, który się tam znajduję od miesięcy nie mam suba HBO Go.

Odpowiedz
To może zależy od systemu? Mam Androida w tv i mogę się logować jako samodzielny subskrybent.
.

Odpowiedz
Ja mam TV LG i nie mogę. Może być tak jak mówisz. Ewentualnie była jakaś aktualizacja i to zmienili. Nie wiem, dawno nie używałem.

E: możliwe, że coś zmienili bo teraz z ciekawości wszedłem i każe mi nową apkę pobrać.

E2: faktycznie, zrobili to - wiec plus. Kilka miesięcy temu nie bylo takiej możliwości, musiałem z Ps4 odpalać apkę.

Odpowiedz
No tam nie mają presji czasu chyba. Sama aplikacja na Androida powstawała długo bardzo, więc też przerabiałem pewien czas opcję z PS4.
.

Odpowiedz
Jeśli macie iPhone'a, iPada albo Apple TV (podnoszę rękę) to dwa pierwsze odcinki See, Dickinsona, For All Mankind i The Morning Show można obejrzeć za darmo i nie trzeba nawet aktywować 7-dniowego okresu próbnego.

Odpowiedz
No tak średnio bym powiedział - daleko nawet jeszcze do poziomu Netflixa ;)

[Obrazek: uyRTSUO.jpg]
What a bunch of a-holes.
---
KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja 
W wolnych chwilach -  copywriting

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości