Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Czytasz swoje posty przed napisaniem? Zadajesz mi pytania na temat tego czy było warto pisać posty o niczym i prowokacyjnie pytasz czy napiszę kolejne, czytaj: sugerujesz mi że już i tak napisałem za dużo, czytaj: rościsz sobie prawo do mówienia mi, czy powieniem odpisywać. Oczywiście że nie, bo jak śmiałem zwrócić uwagę jaśnie Giefergowi?
Specjalnie dla ciebie mogę to robić cały dzień, pytanie brzmi jak długo sam będziesz odpowiadać? I dlaczego moje posty są o niczym? Nie są, wykazałem jakim jesteś klaunem wypowiadając się nie na temat i do tego tłumacząc w sposób, którym jeszcze bardziej się ośmieszasz:
Uwagi na temat konkretnego aspektu jakim jest jakość obrazu to uwagi na temat komfortu oglądania Netfliksa ogólnie.
Gieferg i sensowność jego wysrywów w pełnej krasie :)
07-03-2020, 13:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2020, 13:21 przez Mierzwiak.)
II Wicemiss Avatara 2010
Liczba postów: 3,195
Liczba wątków: 18
(07-03-2020, 09:20)simek napisał(a): Korzystał ktoś z Rakuten TV?
Przysłali mi kiedyś vouchera na wypożyczenie filmu i wykorzystałem go na Venoma. Zero problemów przy odtwarzaniu i obraz żyleta.
07-03-2020, 13:41
Banned
(07-03-2020, 13:31)Gieferg napisał(a): Skończ pajacować i naucz się czytać ze zrozumieniem
Hmm, ciekawe:
(07-03-2020, 12:00)Mierzwiak napisał(a): musiałeś wtrącić gówno wartą uwagę na temat jakości 1080p
(07-03-2020, 12:08)Gieferg napisał(a): Komentuję komfort oglądania Netflixa ogólnie i dobrze o tym wiesz
Podsumowując:
- zwróciłem uwagę że wypowiadasz się o jakości obrazu 1080p podczas gdy simek pisał o 4K DV / HDR
- oburzyłeś się że przecież piszesz o komforcie oglądania ogólnie
- zapytany co jest nie tak z komfortem oglądania Netfliksa odpowiedziałeś komentarzem na temat... jakości ich obrazu 1080p
Żeby czytać ze zrozumieniem trzeba najpierw mieć do czynienia z tekstem, który ma sens, twoje wypowiedzi tutaj go nie posiadają.
---
Jakie są ceny wypożyczenia w 4K na Rakuten? Nie mogę sprawdzić, każą mi konto założyć.
07-03-2020, 13:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2020, 14:02 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,704
Liczba wątków: 0
(07-03-2020, 13:10)Gieferg napisał(a): Zdzichon - Jakaś połowa z tego co oglądałem wyglądała co najmniej przez jakąś 1/3 czasu trwania tak, że wolałbym to obejrzeć na DVD. Szczęśliwie nie dotknęło to Wiedźmina i Dark Crystal. Skrajnym przypadkiem był "Urodzony 4 Lipca" wyglądający przez większość seansu jak 700 megowy divix sprzed piętnastu lat. Big Lebowski był niewiele lepszy, Mission Impossible - Rogue Nation przeszło od poziomu "mordercza komprecha" na początku filmu do poziomu "umiarkowanie przyzwoity Blu-rip". mini-serial Dracula leżał przez większość czasu, Sex Education, Spartacus czy Historia Małżeńska zdecydowanie lepiej, ale wciąż poniżej oczekiwań.
Może to być związane z faktem, że z konta korzysta kilka osób (z tym, że z różnych ip)?
Nie wiem, wiem za to, że jak oglądałem u jednych i drugich znajomych, którzy mają własne konto sytuacja była taka sama - regularnie następujące spadki jakości do poziomu Youtube'a albo i niżej.
Powody mogą być różne, poczynając od stabilności łączą, po zapchaną przeglądarkę. Polecam wejść w opcje konta i wyłączyć dynamiczną zmianę bitrate'u/wymusić najlepszą jakość. Większość pozycji wygląda wtedy bardzo przyzwoicie, tak jak piszesz poziom niezłego bluripa. Poza pojedynczymi przykładami zawalonej kompresji typu Lawrence z Arabii. No ale w przypadku takich usług możesz pechowo trafić na taki splot okoliczności że u ciebie będzie po prostu działać wujowo i rozczarowanie jest zrozumiałe, ale to nie świadczy o poziomie całego serwisu.
Dla mnie Netflix prezentuje idealne wyważenie jakość/wielkość pliku. Nawet w scenach nocnych, przy mgle albo dymie radzi sobie nieźle, a przy HBO GO wręcz spektakularnie.
07-03-2020, 14:01
Banned
Akurat ostatnio jakość obrazu Full HD na Netfliksie poleciała na pysk, kiedyś byłem zadowolony, ostatnio ciągle straszy fatalna kompresja.
Tytuły w 4K mają taki sam bitrate jak kiedyś (15,25 Mbps) ale już filmy w 1080p straszą liczbami na poziomie 2-4 Mbps. Nie wiem co oni robią, kiedyś jak sprawdzałem prawie każdy film miał 6-8 Mbps.
Pisałem na innym forum o filmie Gniew z Orlando Bloomem, który jest dostępny tylko w 540p z bitratem 0,38 Mbps. Przecież to jest jakiś żart.
(Lawrence z Arabii na Netfliksie to był a w ogóle porażka, bo dostali jakiś prehistoryczny plik a nie wersję odrestaurowaną wydaną na Blu-ray)
07-03-2020, 14:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2020, 14:08 przez Mierzwiak.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,337
Liczba wątków: 128
Nie używam netu do niczego innego w trakcie oglądania, ale zobaczymy czy ustawienia coś pomogą.
07-03-2020, 14:05
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
@Mierzwiak,
jak sprawdzasz bitrate na Netfliksie? Jest jakaś opcja w playerze? Czy jakoś przez przeglądarkę w kompie? Czy to telewizor jest w stanie wyświetlić?
.
07-03-2020, 14:21
Stały bywalec
Ctrl + Shift + Alt + S albo D w przeglądarce wyświetla większość informacji o pliku i jakości streamu
07-03-2020, 14:31
Banned
Kiedyś ta opcja była ogólnie dostępna i działała mi na telewizorze Samsung (przycisk info) i na PS4 pamiętam że też dało się to aktywować przyciskiem Options na padzie.
Netflix ją usunął, ale nie do końca. Na telewizorach LG wciąż jest do niej dostęp, trzeba zainstalować aplikację LG TV Plus (zamienia telefon w pilota) i wcisnąć poniższy przycisk:
Przykład z filmu Kler:
Osobną kwestią pozostaje jak Gieferg ogląda Netfliksa, przez aplikację w TV czy podłączając komputer do telewizora? Bo jeśli to drugie, no to sorry, ale wersje przeglądarkowe Firefox / Chrome / Opera to maks 720p.
07-03-2020, 14:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2020, 14:34 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
(07-03-2020, 14:05)Mierzwiak napisał(a): Akurat ostatnio jakość obrazu Full HD na Netfliksie poleciała na pysk, kiedyś byłem zadowolony, ostatnio ciągle straszy fatalna kompresja.
Tytuły w 4K mają taki sam bitrate jak kiedyś (15,25 Mbps) ale już filmy w 1080p straszą liczbami na poziomie 2-4 Mbps. Nie wiem co oni robią, kiedyś jak sprawdzałem prawie każdy film miał 6-8 Mbps.
Pisałem na innym forum o filmie Gniew z Orlando Bloomem, który jest dostępny tylko w 540p z bitratem 0,38 Mbps. Przecież to jest jakiś żart.
(Lawrence z Arabii na Netfliksie to był a w ogóle porażka, bo dostali jakiś prehistoryczny plik a nie wersję odrestaurowaną wydaną na Blu-ray)
O, nie wiedziałem, ostatnio z braku czasu głównie bajki dzieciaki oglądają, a tam się jakoś specjalnie się nie przyglądam. To nieładnie z ich strony tak faworyzować 4k, ja akurat jeszcze długo nie przejdę, bo nie lubię zmieniać sprzętu póki stary działa, no ale to pewnie decyzja biznesowa.
Cytat:wersje przeglądarkowe Firefox / Chrome / Opera to maks 720p
Na Edge można oglądać w FHD, na Chrome i Firefox można wtyczki ściągnąć.
07-03-2020, 14:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2020, 14:39 przez zdzichon.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Fajne. W aplikacji na Windowsie też działa. Dzięki
.
07-03-2020, 14:40
Banned
Urodzony 4 lipca wygląda OK jak na tak stary transfer (hej Universal, może tak remaster?) i nawet ma bitrate 6,5 Mbps. Nie wiem jakie trzeba mieć łącze żeby to wyglądało jak 700-megowy divx, ogólnie nie wiem jakie trzeba mieć łącze żeby były widoczne spadki jakości w trakcie oglądania.
Ojciec ma przenośny router z Play i np. 1080p z iTunes u niego notorycznie spadało do 720p albo i niżej. Szybki, stabilny internet w przypadku streamingu to podstawa.
Gdzieś ktoś wspominał chyba że nawet interweniował u swojego dostawcy internetu w sprawie jakości połączenia z Netfliksem i pomogło.
07-03-2020, 14:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2020, 14:52 przez Mierzwiak.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,337
Liczba wątków: 128
(07-03-2020, 14:34)zdzichon napisał(a): Cytat:wersje przeglądarkowe Firefox / Chrome / Opera to maks 720p
Na Edge można oglądać w FHD, na Chrome i Firefox można wtyczki ściągnąć.
I to by co nieco wyjaśniało :P
Nie drążyłem tematu bo nawet do głowy mi nie przyszło, że wersja przeglądarkowa, to co innego niż ta w TV, niemniej jednak już u znajomych szło z TV i spadki jakości i tak bywały dramatyczne, no ale nie wiem jaki mają internet.
07-03-2020, 16:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2020, 16:16 przez Gieferg.)
.
Liczba postów: 27,773
Liczba wątków: 62
W sensie, że po raz drugi zmienili zdanie i jednak dodali Polskę do listy krajów? Czy pisałeś to zanim usunęli nasz kraj?
10-03-2020, 09:05
Stały bywalec
Liczba postów: 18,538
Liczba wątków: 148
Jak ktoś lubi hip-hop i twórczość Chady to na Netflix wylądował Proceder. Nie jest to co prawda szczyt kinematografii, ale żaden też paździerz.
__
plus nadal czekam na cenę Sali samobójców
https://player.pl/filmy-online/sala-samobojcow-hejter,168595
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
18-03-2020, 13:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2020, 13:25 przez Pelivaron.)
Red Crow
Liczba postów: 12,688
Liczba wątków: 50
Wszędzie natykam się na info, że cena wyniesie 15zł.
18-03-2020, 13:43
Stały bywalec
Liczba postów: 6,805
Liczba wątków: 6
Bo tyle tam chyba kosztują nowości, ale chyba nie potwierdzili, że tak będzie też w tym przypadku. Może premierowy film nominowanego do Oscara wycenią na więcej.
18-03-2020, 13:50
Miami Vice
Liczba postów: 8,055
Liczba wątków: 43
Ciekawe po jakim czasie studia zaczną masowo sprzedawać premiery serwisom streamingowym i jeżeli do tego dojdzie czy nie przyśpieszy to nowego modelu dystrybucji i upadku kin?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
18-03-2020, 13:55
Stały bywalec
Liczba postów: 18,538
Liczba wątków: 148
(18-03-2020, 13:50)PropJoe napisał(a): Bo tyle tam chyba kosztują nowości, ale chyba nie potwierdzili, że tak będzie też w tym przypadku. Może premierowy film nominowanego do Oscara wycenią na więcej.
Też właśnie o to chodzi. Wczoraj sobie popatrzyłem na ceny nowości na player.pl i własnie było to 15 zł. Przy takiej cenie skuszę się na 100%. Aczkolwiek w tym przypadku może być jednak nieco więcej.
Stawiam na jakieś 24,90 albo może 29,90.
Tutaj jeszcze info z prasówki.
Cytat:"Sala samobójców. Hejter" trafi na VOD w dwóch turach. Od 18 marca dostępna będzie w serwisach Canal+, Player + oraz UPC. 25 marca z kolei dołączy do ofert pozostałych platform VOD, takich jak: Cyfrowy Polsat, Ipla, VoD.pl, Chili, Vectra, Multimedia Polska, Play i Netia.
__
EDIT
info z canal +
„Sala samobójców. Hejter” - bez wychodzenia z domu. Już dziś wieczorem film będzie dostępny do wypożyczenia w usłudze PREMIERY VOD+ w cenie 25 zł.
na player.pl 35 zł heh :)
__
Heh, Sala samobójców już w sklepiku :) Ja jednak jako dobry obywatel kupiłem dostęp, co prawda zrzuta z kumplem, ale zawsze coś :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
18-03-2020, 14:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2020, 22:17 przez Pelivaron.)
Dużo pisze
Liczba postów: 558
Liczba wątków: 2
|