Czyli mam umowę, oni nie mają żadnej aplikacji na telewizory (tylko koszmarne NC+ GO na mobilne) i nie mogę w dalszym ciągu z tego skorzystać.
21-05-2020, 18:34
|
Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
|
|
Canal + z kolei do pieca nie dojebało. Okazuje się, że mimo że za C+ płacisz jak za zboże, to nie możesz korzystać z ich aplikacji bo. "to zupełnie nowa usługa" i musiałbyś zapłacić za ną ponownie.
Czyli mam umowę, oni nie mają żadnej aplikacji na telewizory (tylko koszmarne NC+ GO na mobilne) i nie mogę w dalszym ciągu z tego skorzystać. 21-05-2020, 18:34
To MUBI spoko, ale przegapiłem czy nikt nie pisał o setkach klasyków zapowiadanych w ofercie HBO Max?
https://www.theverge.com/2020/5/18/21260243/hbo-max-launch-movies-titles-classic-warner-bros-turner-studio-date-price Jeśli w Polsce miałoby być dostępne chociaż 3/4 z tej listy to dla mnie zajebista sprawa. 21-05-2020, 19:10
Korzystał ktoś z Playera na PS4 albo smart TV, u was też taka chujowszczyzna? Film doczytuje się co 2 minuty.
21-05-2020, 20:45 (21-05-2020, 19:10)PropJoe napisał(a): To MUBI spoko, ale przegapiłem czy nikt nie pisał o setkach klasyków zapowiadanych w ofercie HBO Max?Czekałem na streaming, który w końcu będzie miał mnóstwo klasyków. Tylko cholera wie ile z nich może być u nas. 21-05-2020, 20:55
Kaja z JNP wrzuciła filmik o HBO Max, jak to ma być z tą usługą w Polsce i jest dokładnie tak, jak się spodziewałem, czyli jak ktoś oczekiwał kolejnego streamingu, poprawy jakości w HBO GO to się mocno zawiedzie. Ja się spodziewałem tego co dowiedziałem z materiału, wiec nie jestem zaskoczony. Przeczuwałem, że HBO Max nie wejdzie do Polski, skoro mamy HBO GO, ale sądziłem, że jednak produkcje HBO Max będą dostępne na HBO GO równocześnie z premierą w USA, to trochę tak jakby seriale Cinemax nie trafiały do Polski, na HBO (ok, Gangi nie trafiły, ale tak to chyba wszystkie). Ale najbardziej liczyłem na to, że nawet jak u nas zostanie HBO GO to przynajmniej poprawią jakość swojej usługi, jak ruszy HBO Max.
Oczywiście szkoda, bo w USA to będzie chyba wszystko co nakręciła wytwórnia WB, filmy, seriale, animacje, ale też wiadomo, że u nas byłby problem z licencjami. 22-05-2020, 19:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 19:20 przez michax.)
Nie no, już pal licho z tym HBO Max. Dla mnie nie muszą wchodzić, moze zostać to co jest teraz, ale konieczna jest modernizacja aplikacji HBO GO bo to co się tam odwala woła o pomstę do nieba. Odpalanie aplikacji na tv to prawdziwa katorga. Raz się odpali za pierwszym razem, raz za piątym - często muszę z 10 minut walczyć z samym odpaleniem.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
22-05-2020, 20:21
Czyżbyś miał Samsunga? Na Philipsie chodzi dość dobrze.
Ale czy to jest na pewno tylko wina aplikacji? Oglądam czasem na kompie w przeglądarce i się wiesza czasem na Safari. 22-05-2020, 20:24
LG :)
Aplikacja jak nic. Prime, Netflix, YouTube, Spotify - nie zdążę przesunąć palca na pilocie, a już są odpalone. Z HBO GO wręcz przeciwnie.
22-05-2020, 20:29
Czyli co, w USA będą mieli filmy z Criterion Collection na streamingu, a my Polaczki dalej oglądamy popłuczyny na Netflixie? :|
22-05-2020, 21:09
Jakby Criterion stworzył swoje VOD i zrobił ekspansję na cały świat to bym chyba ze szczęścia oszalał.
Obecnie 1041 tytułów na liście. Chętnie bym za to zapłacił :)
22-05-2020, 21:12 (22-05-2020, 19:06)michax napisał(a): Kaja z JNP wrzuciła filmik o HBO Max, Nie powiedziała niczego, czego byśmy już sami nie wiedzieli. No może poza kilkoma dziwnymi rzeczami. Np. 1. Cytat:scalenie hbo go z hbo max w Polsce to melodia przyszłości i nikt związany z Polskim działem by się na to prawdopodobnie nie zgodzil.xD Polskie HBo nie jest jakimś odrębnym bytem, żeby samo decydowało w tak istotnych rzeczach. Jak WarnerMedia zdecyduje się na wejście z HboMax do Europy to tak się stanie. Ludzi w firmach się poprzenosi, oddziały odpowiednio poprzekształca i nikt tutaj nie będzie miał nic do gadania. I tak, wejście na europejski [w tym polski] rynek będzie wymagał inwestycji i nakładow. No shit, Sherlock. A jak to niby wygląda z Disney+ teraz? Idąc jej dziwnym tokiem myślenia, najlepiej jakby WarnerMedia zamiast tworzyć HboMax rozwijał w jakiś sposób HboNow. 2. Coś o targetowaniu widzów i podała ten dziwny przykład z Looney Tunes. Ale o tym zaraz. (22-05-2020, 19:06)michax napisał(a): poprawy jakości w HBO GO to się mocno zawiedzie. Ale czemu wejście HBO Max w Ameryce miałoby poprawić jakość HBo Go u nas? Nie rozumiem tego powiązania. HBo Max jest robione przez WarnerMedia. Jej celem jest nawiązanie równej walki z innymi firmami od streamingu. HBO GO to twor firmy Hbo. Jeżeli już cokolwiek będą u nas rozwijać, to prędzej strukturę pod wejście HBO Max. (22-05-2020, 19:06)michax napisał(a): sądziłem, że jednak produkcje HBO Max będą dostępne na HBO GO równocześnie z premierą w USA, to trochę tak jakby seriale Cinemax nie trafiały do Polski, na HBO (ok, Gangi nie trafiły, ale tak to chyba wszystkie). WarnerMedia jest właścicielem HBo, więc to normalne, że wszystkie ich produkcje znajdą się na HBo Max. Ale skoro HBoMax jest takim tworem nadrzędnym nad HBo Go, to akurat nic dziwnego, że to nie działa w drugą stronę. Chyba, że ktoś z gory zadecyduje inaczej. [tutaj wstaw ten dziwny przykład z Looney Tunes, ktory był prawdopodobnie robiony specjalnie pod HboMax]
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
22-05-2020, 21:13 (22-05-2020, 21:13)zombie001 napisał(a): Ale czemu wejście HBO Max w Ameryce miałoby poprawić jakość HBo Go u nas? Nie rozumiem tego powiązania. HBo Max jest robione przez WarnerMedia. Jej celem jest nawiązanie równej walki z innymi firmami od streamingu. HBO GO to twor firmy Hbo. Chodziło mi o to, że jeśli u nas zostanie HBO GO i kiedyś jednak jakimś cudem HBO Max wejdzie do Europy, do Polski, to jednak coś się zacznie powoli zmieniać już teraz, i po prostu przekształcą HBO GO w HBO Max, albo zostanie ta sama nazwa co była, a ludzi się poprzenosi, firma się rozwinie, usługa będzie lepsza, czyli powoli zaczną następować jakieś zmiany. Choć na razie zostało by to jako HBO GO. Ale ładnie wyjaśniłeś, że jednak HBO GO a HBO Max to różne twory, z czego ten drugi stoi wyżej, nad HBO, o czym nie wiedziałem. Myślałem, że to jeden i ten sam twór, którego wszystkie odnogi są na tym samym równorzędnym poziomie, ale teraz rozumiem dlaczego seriale HBO Max niekoniecznie będą trafiać na HBO GO:) 22-05-2020, 22:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 22:17 przez michax.) (22-05-2020, 21:12)Pelivaron napisał(a): Jakby Criterion stworzył swoje VOD i zrobił ekspansję na cały świat to bym chyba ze szczęścia oszalał. Nie wiem ile z ich katalogu tam jest, ale Criterion ma swoje VOD: https://www.criterionchannel.com/ 22-05-2020, 22:39 (22-05-2020, 22:39)PropJoe napisał(a):(22-05-2020, 21:12)Pelivaron napisał(a): Jakby Criterion stworzył swoje VOD i zrobił ekspansję na cały świat to bym chyba ze szczęścia oszalał. Chyba wszystkie można oglądać :o No, ale nie działa u nas. Szkoda. Kurczę, takiego Michaela Powella to bym sobie nadrobił. Szczególnie te filmy realizowane razem z Pressburgerem. Ostatnio na Mubi chyba były, na pewno Podglądacz (sam Powell) i Opowieści Hoffmana.
22-05-2020, 23:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 23:04 przez Pelivaron.)
Na HBO Max będzie część filmów Toho, w tym kilka filmów Kurosawy, Godzilla i inne kaiju czy Miyazakiego:
https://www.tohokingdom.com/blog/toho-godzilla-movie-list-for-hbo-max/ 23-05-2020, 22:25
Teraz to bym wykupił Maxa :P akurat widze kilka tytułów które mam ciągle do nadrobienia.
Najlepszy to byłby jeden, wielki, wszędzie dostępny serwis nastawiony tylko na stare filmy, czy to azjatyckie czy europejskie żeby nie trzeba było gimnastykować w celu znalezienia jakiegoś w szanującej się jakości, z napisami. Byłbym gotowy płacić za takie coś spore pieniądze. 23-05-2020, 22:42 (22-05-2020, 23:01)Pelivaron napisał(a): No, ale nie działa u nas. Szkoda. Jak pisałem. Gdyby włożyli trochę wysiłku i zrobili polskie wersje filmów, które mają w bibliotece + lektorskie (czasem lubię coś lżejszego obejrzeć do gotowania, prasowania, sprzątania - wtedy z napisami się nie da), to byłbym wniebowzięty - nawet 200PLN-ów miesięcznie by mnie nie wystraszyło. 24-05-2020, 09:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2020, 09:06 przez Albertino.)
Ja się złamałem i zakupiłem VPN oraz abonament Criterion Channel (normalnie na polską kartę kredytową). Główna wada taka, że jest niby lista wszystkich filmów, ale dosyć sporo odsyła do nieistniejącej strony... nie wiem czy to kwestia tego, że w spisie mają wszystko, a w danym momencie można oglądać tylko część? Raczej też nie, bo na tej liście i tak nie ma wszystkiego co kiedykolwiek wydał Criterion, powiedziałbym nawet, że bardzo wielu pozycji brakuje, no ale i tak jest tego tyle, że przez miesiąc czy dwa sobie tam pooglądam. Większość rzeczy dostępna jest w 1080p, większość ma angielskie napisy, ale niestety z tym okropnym szarym obramowaniem (jak na HBO GO, tylko jeszcze gorzej), co bardzo psuje wrażenie z seansu. Nie wiem, może na apce na Xboxie by były normalne napisy (bo kiedyś tak na HBO było, że przez przeglądarkę z ramką, a przez aplikację bez, potem ramki dali wszędzie), ale nie potrafię skonfigurować VPNa tak, żeby na konsoli działał.
Co ciekawe - są też dodatki, wersje z komentarzem, wywiady itd. 24-05-2020, 19:14 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |