Ant-Man (2015)
(23-07-2015, 16:30)OGPUEE napisał(a): szczególnie jak odbierze się przytyk do Starków, tak znienawidzonych przez Pyma.

A jaki to przytyk do starków? To jest po prostu Ant-ony (Mrówkoni), gra słów tak jakby.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Czułem w moczu że Palivaron obejrzał film w pirackiej wersji. Wstyd kolego. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Prawdopodobnie imię mrówki to nawiązanie do kreskówki https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Ant
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Hmm... obejrzałem i jestem zachwycony. Szkoda tylko, że postać Scotta Langa to dość wierna kopia Petera Quilla z GOTG. W zasadzie można by było Rudda zastąpić Pratem i vice vera i efekt byłby podobny. Niemniej jednak oglądało się to świetnie, jak dla mnie nawet lepiej od GOTG, które uważam za najlepszy, tuż obok Iron Mana i Winter Soldiera, film Marvela.
No i mrówki zostały tu przedstawione tak, że niejeden dzieciak po projekcji stanie się ich przyjacielem. Iście disneyowska wizja insektów. A robale tak naprawdę są okropnie brzydkie i wręcz przerażające w skali, która została zaprezentowana w filmie. Ocena? Kurde... 10/10. Od czasów GOTG dawno nie bawiłem się tak dobrze w kinie. No i ten aspekt poczucia, że jest się częścią zespołu Pyma / Langa / Ant-Mana. :) Chcę więcej takich filmów!

Odpowiedz
(25-07-2015, 00:26)Super8 napisał(a): No i mrówki zostały tu przedstawione tak, że niejeden dzieciak po projekcji stanie się ich przyjacielem.

Do czasu pierwszego ugryzienia :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(25-07-2015, 00:43)Mefisto napisał(a):
(25-07-2015, 00:26)Super8 napisał(a): No i mrówki zostały tu przedstawione tak, że niejeden dzieciak po projekcji stanie się ich przyjacielem.

Do czasu pierwszego ugryzienia :)

Ale teraz będzie wiedział jaka mrówa go ugryzła. ;)

Odpowiedz
No, wygląda imponująco. A jak w ruchu?

[Obrazek: JXOAoc0.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zajebiście. Serio ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(25-07-2015, 12:19)shamar napisał(a): No, wygląda imponująco. A jak w ruchu?

Lepiej. Na tym zdjęciu nie robi na mnie wrażenia, w kinie robił.

Odpowiedz
W filmie rewelacja.

Odpowiedz
W filmie o tyle rewelacja, że twórcy nie bali się sporego zbliżenia, dokładnie jak na tym zdjęciu. O ile coś mi zawsze nie gra w ruchu ust Peggy w Winter Soldierze, tak tutaj nie zauważyłem żadnego fałszu wynikającego z ingerencji komputera.

Pamiętacie jak kiedyś wieszczono, że już niedługo dzięki komputerom na ekrany kin powrócą Bogart czy Hepburn? Fuck it, to że aktor może zagrać w retrospekcji swoją młodszą wersję jest znacznie ciekawszy i fajniejszy.

Odpowiedz
Odmłodzony Michael jest spoko bo rozwiązano problem martwych oczu, po prostu z całej twarzy nie CGI są tylko oczy Douglasa.

Odpowiedz
(26-07-2015, 22:09)Mierzwiak napisał(a): Pamiętacie jak kiedyś wieszczono, że już niedługo dzięki komputerom na ekrany kin powrócą Bogart czy Hepburn? Fuck it, to że aktor może zagrać w retrospekcji swoją młodszą wersję jest znacznie ciekawszy i fajniejszy.

Ten bullshit wieszczyli już po premierze "The Crow" a musiało minąć jeszcze 20 lat, żeby to zaczęło mieć "ręce i nogi".

Podejrzewam, że jest to BARDZO droga i czasochłonna rzecz, żeby miały powstawać takie filmy. Z jednej strony fajna bo fajnie obejrzeć prequel/kontynuację z aktorem, który jest "młody na ekranie" i nie musi grać swojej postaci, w wersji dziadek.

Z drugiej - mógłby to być zalew "kolejnego wynalazku" czyli prequeli typu: Rambo - najpierwsiejsza krew czy Die Hard - citizens on patrol ;)

PS - Audrey już "wróciła" na chwilę.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja nic takiego nie widziałem, ale jakoś szczególnie nie śledziłem niusów. A dawali jakieś foty zestawów?

W ogóle to fajny byłby temat na forum zbierający fake'owe spoilery, recenzje, ploty z różnych filmów. Sam nie jestem takim nerdem, żeby to ogarniać, ale na forum pewnie kilku takich by się znalazło :)

Odpowiedz
(31-07-2015, 20:35)simek napisał(a): A dawali jakieś foty zestawów?

dawali. i właśnie na tych fotach mrówczak lego miał dość ciemny kombinezon. z czego wysnuto oczywisty wniosek że to czarny charakter
tak że o.

Odpowiedz
Film jak na swoją zajebistość naprawdę źle się sprzedaje. Nie rozumiem... Wiem, że tytuł "Człowiek Mrówka" odstrasza, ale jeżeli chodzi jakość to jest to TOP3 filmów Marvela od czasów powstania Iron Mana 1.

Odpowiedz
może dlatego że to (dosłownie) zbyt mały bohater? w tym sezonie chyba bardziej na czasie są wielcy. najlepiej tak wielcy jak indominus :/
tak że o.

Odpowiedz
Wg mnie film zarabia nieźle, na pewno zarobi więcej niż TIH, i naprawdę niewiele mniej niż Thor czy First Avenger, także spoko. Zwłaszcza że Ant-Man to, w porównaniu do reszty Avengersów, chyba dość niszowy superbohater dla masowego widza.

Odpowiedz
Cytat: Nie rozumiem... Wiem, że tytuł "Człowiek Mrówka"

Durny pomysł na bohatera to raz, nijakie do bólu trailery to dwa, nie wiem co w tym dziwnego :P
Poza tym wyniki nie są przecież jakieś tragiczne.

Odpowiedz
(31-07-2015, 22:25)Super8 napisał(a): jeżeli chodzi jakość to jest to TOP3 filmów Marvela od czasów powstania Iron Mana 1.
Nie jest, a sugestię że pierwszy Iron Man do tej czołówki należy mogę zbyć wyłącznie gromkim śmiechem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon