Aquaman (2018)
(06-09-2021, 09:10)raven.second napisał(a):
Cytat: bardziej heavy&dark
Pomijając właśnie Aquamana to chyba wszystko jest heavy i dark. Po co to, na co to komu? Pierwszy film to przecież totalnie przegięta przygodówka z odjebanym finałem, gdzie jest i kaiju, i gigantyczne armie i dziwaczny villain w hełmofonie i w ogóle. Kolorowy strój działał tam zadziwiająco dobrze, po co zmieniają na mhroczny?

Bo nadchodzi Darkseid i generalnie będzie w DCEU coraz mroczniej ^^

Ale z tym strojem to nie ma co się ciskać. "Stary" strój to nie jest po prostu strój tylko zbroja bojowa, dodatkowo bardzo znacząca bo odziedziczona w pakiecie z trójzębem po tym legendarnym starożytnym królu.

Tak że strój ma podbudowę fabularną, jest ważnym symbolem i raczej nikt z niego nie będzie rezygnował.

The One True King:)

Pytanie raczej po co Arthurowi drugi strój. Stawiam że będzie to strój "technologiczny" - tak jak sugeruje Wan - do wykorzystania techniki Atlantów, pytanie do czego potrzebny ;)

Odpowiedz
Patrick Wilson, gdyby nie sześciopak to uwierzyłbym, że uciekł z remake'u Cast Away.

[Obrazek: FF95EKe.jpg]

Odpowiedz
Nie wiedziałem, że Wilson tak o formę dba, ładne ma te cycki.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ruchable ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Mam teraz tylko taki problem z tym Aquamen 2: Po The Suicide Squad nie dla mnie bata, ale w filmie z Aquamanem musi pojawić się King Shark. A niestety wiadomo, tak się nie stanie. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Już przy pierwszym filmie w którymś z wywiadów chyba wspominał że do filmu ostro tyrał i wcinał proteiny "na pych". W końcu miał być przeciwnikiem Momoy :p

Odpowiedz
Jezeli kogos interesuja takie rzeczy to The Art and Making of Aquaman

https://www.amazon.co.uk/Art-Making-Aquaman-Mike-Avila/dp/1789090318/ref=asc_df_1789090318/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=311325854090&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=10246033667221665413&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9045999&hvtargid=pla-598294914429&psc=1&th=1&psc=1

Jest mocno przeceniony na Forbidden Planet i chodzi juz za 2.99 funciaka. Wonder Woman oraz Batman vs Superman po 4.99.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Powtórzone :)

Jezu, czego tutaj nie ma. Czuć i "TRON", i "Valeriana", "Władcę Pierścieni", "Indianę Jonesa", coś z "Conana Barbarzyńcy" też się znajdzie (hehe :p), jest nawet Godzilla.
A ten "most" do Atlantis to chyba mrugnięcie okiem do "Thora" :p

Aktorzy generalnie wszyscy na plus ale film jednak ukradł Patrick Wilson. Świetnym pomysłem było obsadzenie Dolpha Lundgrena, fantastycznie się tutaj odnalazł.
Temuera Morrison niby taki poczciwy latarnik a w "Szesć dni, siedem nocy" szefował piratom na Hawajach :p

Amber Heard bardzo na plus i coś pan Hamada chyba kłamał w sądzie o tym braku chemii między nią a Momoą. Bo jak na moje oko - to chemia jest.

Mam wrażenie że fabuła drugiej części to będzie coś w rodzaju:

Dosyć nie rozumiem popularnych swego czasu dziwnych twierdzeń że ten film to osobna historia, czy coś. Jest wspomniany Steppenwolf, mamy historię matki Arthura (wspomnianą w JL) i trójzębu którego używał w JL. Mamy dalszą relację Arthura z Merą. Mamy powiedziane co się zmieniło w Arthurze po JL.

No nie wiem skąd się wzięły tamte dyrdymały. Prawdopodobnie - jak to zwykle bywa - po prostu z d**y.

Moja ocena się utrzymuje, 8/10.

Odpowiedz
głupie to ale oglądało się bezboleśnie. I raczej lepsze od losowego MCU z ostatnich 10 lat. Stawka oczywiście z czapy, główni bohaterowie poza Mamoą mają kij w dupie, ale akcji mnogo i są te podwodne światy dające pewną świeżość względem innych sh movies. Ale wprowadzenie i poprowadzenie katastrofy zwanej Mantą to nie da się przejść obok tego obojętnie, bo to dno scenopisarstwa. Mam niepodarte wrażenie że efekty cgi są mocno nierówne, gdyż są momenty całkiem dobrze przygotowane (pierwszy "potop") czy zejście do Atlantydy, albo walka w miasteczku, a są też takie grzyby jak przechodzenie strażnika przez ściany, co wygląda jak biega gra komputerowa. I tak całość mocno ciągnie w górę Mamoa, jakby stworzony do tej roli. 5/10 to będzie max i zero reply value.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Ogólnie to lubię nawet ten film ale scena która najbardziej wryła mi się w pamięć to niestety ten moment kiedy Momoa i Heard wychodzą z wody a w tle leci muza.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon