Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
^ Dzieki!!

Bardzo fajne sa te grafiki z postaciami. Licze na jakiś kozacki plakat który rypne sobie na ściane. Strój Spidera jest świetny tak swoją droga, zmiany wizualne u Widow i Capa też na plus. Fajnie będzie ujrzeć go też bez tarczy.

Czekam na trailer. Przed CC miałem zlewke totalna...po opisie tamtego trailera i w raz z kolejnymi materiałami...czekam coraz mocniej!

Odpowiedz
Thor bez młota ale za to
jak to wyjaśnią?

Odpowiedz
Przecież Cap na 100% dostanie tarczę od Starka, Wdowa wygląda apetycznie ale ja najbardziej liczę w tym filmie na dwie rzeczy:

1) Interakcje Strażników Galaktyki z Mścicielami.

2) Jak Thanos robi mielone z Avengersów (To oczywiście się nie sprawdzi ale byłoby miło)...

Odpowiedz
Cap jak już to dostanie tarcze z Wakandy
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Eee tam, będzie wielkie pojednanie Iron Mana z Capem:

- Trzymaj ziom, to twoje.
- Dzięki, dzięki. To gdzie ten Thanos?

I wtedy będzie łomot z Szalonym Tytanem.

Odpowiedz
Pamiętam pogłoski, że były pogłoski, że młotek miał naprawić Strange, prawda to? A jeśli tak to czy z użyciem zielonego kamienia?

Co do oczekiwań też bardzo chcę zobaczyć jak Thanos pomiata bohaterami. Coś jak w Apocalypse tylko bardziej.

Co do brakującego oka... zgaduję/mam nadzieję, że to chwyt który Taika Waititi wyprosił/wymusił na Marvelu, żeby nie spoilowali mu filmu. Coś jak nie umieszczanie Spidera w scenie clashu na lotnisku w trailerach do Civil War.

Nie wiem na ile można ufać temu co mówią twórcy, ale jeśli istotnie film jest o tym jak Thanos zdobywa kamienie, to byłoby super i mogłoby się spełnić moje marzenie o braku happy endu w filmie Marvela (czyli Thanos kompletuje rękawiczkę np. zabijając Visiona). Do tego w kolejnym filmie mógłby już nie wyglądać jak głuptasek tylko mieć zbroję.

Odpowiedz
(18-10-2017, 17:10)Juby napisał(a): W kwestii box office'u - od 2015 powtarzam, że pierwsze Avengers osiągnęło szczyt dla tej serii. Ilu by bohaterów nie dołożyli, jak bardzo by się nie starali, nie osiągnął już tego faktora świeżości. However... Ceny biletów rosną, popularność MCU też. Jest jakaś szansa. AoU zarobiło $459 milionów, co przy dzisiejszych cenach biletów dałoby około $476 mln - do maja pewnie jeszcze więcej. Wydaje mi się, że przy silnej kampanii marketingowej (niech wykorzystają fakt, że to 10-lecie MCU i konkluzja zapowiadana od 6 lat) IW będzie mogło powalczyć o ponad $500 milionów. Poza USA, natomiast, jest trochę trudniej. Od ponad roku exchange rate dla dolara jest mniej korzystny, bo na CW teoretycznie sprzedano więcej biletów od IM3, a mimo to zarobił $60 milionów mniej. Myślę, że Chiny będą musiały bardzo pomóc żeby film miał szanse pobić miliard przychodów z rynków zewnętrznych. $1,5mld jest w grze, myślę, że IW zarobi więcej od AoU, a może i więcej od TLJ.

Czy ja wiem, czy taki szczyt? Nie liczac IM3 to dwa najlepiej zarabiajace filmy nie bedace Avengersami zostaly nakrecone juz po tym niby szczycie (Gardjansi i trzeci Captyn), nie widze wiec powodow, aby trzeci (albo czwarci, w zaleznosci jak to rozegraja) Avendzersi nie mieli szans na przebicie pierwszwej odslowny. Bo niby dlaczego? Masa ludzi pojdze, zeby zobaczyc Guardiansow, kolejna wuchta, zeby zobaczyc co tam pomiedzy Starkiem i Rodzersem sie wydarzy, nie wspominajac o fanach Thora, ktorych po nowym filmie raczej tylko przybedzie (ci niezadowoleni i tak pojda na Marvela, bo to i tak fanboje). IW bohaterow juz ma, teraz tylko dobry scenariusz, cos oryginalnego (nie oszukujmy sie, Avendzersi dwojka to powtorka z rozrywki) i peka nam 700 baniek w amerykanskim boksie biurowym i miliard w swiatowym.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ja bym bardziej widział to tak że Infinity War jak i jego sequel ma ogromne szanse zarobić ponad 2 miliardy na świecie i to będzie prawdopodobnie szczyt dla MCU. Bo dalej to już nic nie będzie wieksze, ba w ogóle nie ogarniam jak chcą dobrze zarabiać bez Starka, Capa czy Thora jeżeli naprawdę zrezygnują z nich po akcji z Kamieniami. Strange, Ant-man czy Black Panther to nie postaci i marki na miliardowe zyski.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
No niby racja ale dziesięć lat temu Iron Mana też nikt nie uważał za postać/markę na miliardowe zyski.

Odpowiedz
No niby racja ale 10 lat temu MCU startowało, tak na prawdę nikt nie był pewien czy to odpali. Zawsze gorzej jest rozpocząć niż zastąpić coś/kogoś kto tak na prawdę jest twarzą tak dużej sprawy jak MCU.
Wyobraźmy sobie, że mundial w Rosji za rok wygrywa reprezentacja Polski. I po mundialu Lewandowski, Błaszczykowski, Piszczek i Krychowiak kończą reprezentacyjna karierę. Łatwo będzie zastąpić (nie mówię o poziomie sportowym tylko komercyjnym) takich zawodników? Kim? Teodorczykiem, kontuzjowanym drugi rok z rzędu Milikiem? Czy jakimiś no namemami z polskiej ekstraklasy?

Podobnie jest tutaj - odejdzie Stark, Rodgers i będzie dziura bo taki Antman to fajny motyw w Civil War, tak samo Black Panter ale twarzami MCU nie zostaną. Chociaż największe szanse na to ma Black Panter ze względu na politycznie poprawną karnację.

Odpowiedz
Raczej złe porównanie. Zarówno Spider-man, Doctor Strange, Blakc Panther, Winter Soldier, Scarlet Witch i Captain Marvel bez problemu będa w stanie zastąpić Starka, Steva, Hulka i Thora którzy już przejedli się wielu fanom. Tamte postacie grają lepsi aktorzy, niektórzy także popularni a i postacie są fajniejsze. MCU sie obroni.

Może ich solówki nie zarobia po miliardzie, ale kolejni Avengers z nimi na planie razem, bez problemu.

Odpowiedz
Jedyna osobą którą z chęcią bym oglądał jest Winter Soldier w roli Kapitana Ameryki. No i ewentualnie Kapitan Marval ale to z sympatii do uśmiechu Bree Larson. Reszta to totalna nuda (Dr. Strange czy nowy Spider-Man) czy ludzie totalnie OP który muszą być znerfieni żeby to miało jakiś sens (Vision, Scarlet Witch).

Moze to też wynikać z mojego znużenia filmami Marvela i w sumie czekam tylko na Strażników Galaktyki vol. 3 i Infinity War/Avengers4.

Odpowiedz
Że niby jakaś Captain Marvel o której poza komiksowymi nerdami NIKT nie słyszał zastąpi BEZ PROBLEMU Iron Mana jako twarz MCU? Wróżymy z fusów?

Strange teoretycznie ma szanse (choć jak dla mnie to jest kompletnie nieciekawa postać, no ale ja nie lubię czarodziejów i tyle), Spider-Man bo to Spider-Man, wiadomo. A reszta? Nie widzę tam nikogo kto by podskoczył czwórce Cap-Iron-Thor-Hulk. Jak dla mnie Marvel powinien trzymać swoje asy atutowe, może nawet dać im jeszcze po jednym solowym filmie. Wymiana Capa na Bucky'ego byłaby w sumie nawet ciekawym posunięciem, ale nie wiem czy się zdecydują. Co do Black Panther i Captain Marvel - za wcześnie by cokolwiek o nich powiedzieć, a przygód Ant-Mana nawet mi się nie chce oglądać. Scarlet Witch i Black Widow to dla mnie materiał wyłącznie na drugi plan, choć z tą drugą jeszcze by dało radę zrobić sensowny film ale w sumie po co?

Odpowiedz
Larson wydaje mi sie, że jest aktorka lubiana. Zobacz na WW, jasne, rozpoznawalnosc postaci BEZ porównania, ale wyniki BO i oceny były mega sukcesem jak na solówke z ta bohaterka pierwsza w historii. Kto wie, może Marvel osiągnie taki sam sukces?
Moim zdaniem Captain Marvel, Doctor Strange, Spider-man i Black Panther będa głównymi twarzami MCU po Avengers 4.
Zresztą MCU dobrze.idzie zarabianie nowymi postaciami (GOTG czy Ant-man). Nie mają czego sie bac. Nadal będa zgarniać krocie, choć jestem pewien ze IW ustawi rekord uniwersum.

Winter jako Cap byłby zajebistym motywem, ale raczej nikt tego nie zrealizuje. Prędzej Falcon albo jakas zupełnie inna postać (Hawkeye chyba był przez chwile w komiksach).

Odpowiedz
Cytat:Larson wydaje mi sie, że jest aktorka lubiana.

Nie mam pojęcia, kojarzę tylko z nijakiej roli w średnio-słabym Kongu.

Odpowiedz
"Pokój"?
Nwm, ja przegladając internety zazwyczaj spotykam sie z dużym, pozytywnym odzewem na jej casting i spora sympatią do niej jako osoby (masa pochwał za zachowanie przy dawaniu Caseyowi Oscara)'

Odpowiedz
Wobec politycznej poprawności panującej obecnie w Holiłudzie czarny Kapitan Ameryka byłby strzałem w 10 więc Falcon ma większe szanse niż Bucky.

Odpowiedz
Co by nie mówić o "Homecoming", to Spider-Man jest cholernie popularną postacią, a klimat filmów zawsze mogą zmienić, tak jak miało to miejsce w przypadku Thora i Kapitana.
No i jest jeszcze przecież Hulk, który też chyba cieszy się niemałą popularnością.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Co ja paczę, Gieferg jedyny rozsądny w tej dysksusji?
Nie ma takiej opcji, żeby ktokolwiek z postaci jak Captain Marvel(kto to w ogóle jest?) Czarna Pantera, Ant Man czy ktokolwiek z drugiego planu udźwignie całe uniwersum. Włodarze Marvela o ile starczy im możliwości niech robią wszystko, żeby zatrzymać największe gwiazdy Avangers, bo to one dźwigają te filmy. Cap/Iron/Thor/Hulk to postacie, bez których IMO te uniwersum powoli umrze. Nawet taki Loki to postać, która jest bardziej rozpoznawalna wśród kinomanów niż ktokolwiek z drugiego planu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Spoko opcją na pozostawienie Starka w MCU by było zrobienie z niego mentora, nadzorcy. Coś jak w "Homecoming". Idealnie nadaje się do takiej roli. A Downey jako producent/udziałowiec może by poszedł na taki deal, że zalicza mikro rólki w kolejnych filmach. Wtedy też jest ciągle w obwodzie, w razie potrzeby można go wyciągnąć na wierzch. Dość zgrabne rozwiązanie z mojej perspektywy.

Większy problem mam, kiedy myślę o moim ulubionym Capie. Jest coś takiego w atmosferze wokół niego, że mam wrażenie jego nieuniknionej śmierci. Nie wiem dlaczego. Wisi coś nad nim. To totalnie główny kandytat do heroicznej śmierci w obronie świata. Taka w sumie historia może też spotkać Hulka. Byłby to naturalny trochę rozwój Bannera, mimo że "Ragnarok" bardzo usiłował zabić dramat tej postaci, to jednak jego sytuacja jest zawsze szczególna.

Na Thora jakoś nie mam pomysłu. Jego stosunkowo łatwo w sumie odstawić na bok. Wysłać w kosmos i ściągać, kiedy jest potrzeba.
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon