Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Ideal na ścianę:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ant-Man to w ogóle jest w tym filmie?

Odpowiedz
:O

Trailer mega, niewiele słabszy od poprzedniego. Muzyka znowu robi robotę. Od dawna nie czułem takiego parcia na jakiś film.

[Obrazek: DYaa6gUXcAE9nga.jpg:large&key=1197d5e0b4...63cf62d9c6]

Co za szkaradztwo. Dlaczego nie mogli sie postarać jak przy ostatnim Thorze, albo drugich Strażnikach? Ta koszulkowa grafika, którą wrzucałem kilka stron wcześniej dużo lepsza. :(

Odpowiedz
Ej, komiksowe nerdy powiedzcie mi - co to za ziomek co wtyka te szklane kolce Doktorowi? Tak na pierwszy rzut oka, to mógłby być spoko rywal na sequel.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Też macie wrażenie, że Thor

Poza tym - wypas.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To Ebony Maw, jeden z przybranych synów Thanosa.

Co do trailera, Thanos w zbroi, Strażnicy, Strange... Jest moc! Plakat też dobry, bohaterów sporo, ale nie czuć przesytu, czy bałaganu.

Odpowiedz
Kilka swietnych scenek. Ant-mana chyba jednak nie ma :/ Thanos, Strange, Spider czy Cap - wszystko wygląda świetnie. Choć nie wiem co myśleć o przeniesieniu akcji na planete Thanosa. Zobaczymy.

Odpowiedz
(16-03-2018, 16:08)Ransack napisał(a): Plakat też dobry, bohaterów sporo, ale nie czuć przesytu, czy bałaganu.

Plakat cienki i właśnie czuć przesyt i bałagan. W posterze Thora i Black Panthera dużą ilość postaci pogodzili zmyśloną kompozycją w okręgach/rombach, a tutaj nawalili wszystkiego bez ładu i składu, zero proporcji i niepodobny do siebie Cap. Bleh. :P

Odpowiedz
Ja obstawiam Starka.

To on jest przepostacią tego uniwersum. Rozmawialiśmy o tym ostatnio z Crovem, że Tony jest jednym z najlepszych, najbardziej soczystych i kompletnych protagonistów blockbusterowych ever.

Bo ta postać to więcej niż heheszki i sarkastyczna charyzma. Ze wszystkich tych trykociarzy, on jest najlepiej ugruntowany psychologicznie, ma najlepszy story arc, a gra Downeya poza czystą charyzmą, ma w sobie najwięcej niuansów, smaczków i inteligencji, które można wyłapać w dialogach pomiędzy żartami.

To byłoba w sumie ładna laurka, gdyby postać odpowiedzialna za całe MCU, miałaby w tym filmie kopnąć w kalendarz, poświęcając się za innych.

Oczywiście inni będą krzyczeć, że nie ma chuja by Marvel ubił złotodajną kurę, ale nie byłbym zszokowany, gdyby Downey nie chciał tej postaci grać do końca życia i chciałby jej nadać odpowiedni koniec. A MCU, zawsze może go zastąpic tą czarną laską ;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
A jeszcze wczoraj przeszła mnie myśl, że nie mam jakiegoś gigantycznego parcia na ten film (pewnie z powodu mehowego "Black Panthera"). Dzień później i kompletna zmiana nastawienia :P Świetny trailer.

Może do czasu premiery zrobić tymczasową ankietkę z obstawieniem, kto nie przeżyje starcia z Thanosem?

Cytat: Ja obstawiam Starka.

Dla mnie to jest pewny zgon, ale w A4. W IW z głównych graczy obstawiłbym Capa i może Thora. Z drugiego planu Visiona i Hawkeye'a.

Odpowiedz
Moja teoria jest taka, że Ant-Man się pojawi na sam koniec. Wejdzie na arenie wielkiej katastrofy i wtedy rzuci info o quantum realm, które może być kluczem do naprawienia sytuacji i ratunkiem dla świata. Następnie temat zostanie przybliżony w solowym filmie jego, który chronologicznie będzie przed IW. Podobny myk bym też obstawiał z Captain Marvel.
.

Odpowiedz
Nerdgasm.

Na moje to nie DCEU powinno płakać (bo, że to kupa, to jasne), ale Star Wars. Ten jeden zwiastun zapowiada epę i zabawę większą niż bełkot Disney'a :)

(16-03-2018, 16:14)Proteus napisał(a): Oczywiście inni będą krzyczeć, że nie ma chuja by Marvel ubił złotodajną kurę, ale nie byłbym zszokowany, gdyby Downey nie chciał tej postaci grać do końca życia i chciałby jej nadać odpowiedni koniec. A MCU, zawsze może go zastąpic tą czarną laską ;)

Boże, nie...jeszcze pójdą tropem swoich ostatnich badziewiastych komiksów i zrobią z niej ajronmenkę out of fucking nowhere. <rzyg>
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Zwiastun mega, ale to będzie hit. Wizualna miazga, i to wszystko już za półtora miesiąca :) Końcowy tekst Petera do Strange'a, ale śmiechłem :D
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Cytat:Boże, nie...jeszcze pójdą tropem swoich ostatnich badziewiastych komiksów i zrobią z niej ajronmenkę out of fucking nowhere. <rzyg>

Riri Williams to postać której nikt nie lubi, z bieda historią, której i tak nikt nie czyta. Nawet zakładając, że Marvel Studios faktycznie chciałoby zrobić z niej następnego Iron Mana (wątpliwe), to musieliby w zasadzie zacząć od zera (co poniekąd robią z "Captain Marvel").

Raczej obstawiam, że jak ubiją Starka to tym samym Iron Mana i nie będzie żadnych następców. Przypominam, że przecież MCU jest już na takim etapie, że stara gwardia nie jest już niezbędna.

Odpowiedz
Na zwiastunie widać, że beda retrospekcje z mała gamorą, wiec może pokaża jeszcze jak thanos pozyskał pozostałe dzieci z różnych planet i je wyszkolił. No i oczywiście retrospekcje dotyczące samego thanosa, skoro ma być jego planeta tytan.

Odpowiedz
Była plota, że gówniak z Iron Mana 3 mógłby przejąć schedę...ale w tym wariancie to chyba jednak wolałbym tę siorę Panthera (mogła by mieć ksywę Rescue nawiązując do wprost do komiksów).
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(16-03-2018, 16:14)Proteus napisał(a): To byłoba w sumie ładna laurka, gdyby postać odpowiedzialna za całe MCU, miałaby w tym filmie kopnąć w kalendarz, poświęcając się za innych.

Oczywiście inni będą krzyczeć, że nie ma chuja by Marvel ubił złotodajną kurę, ale nie byłbym zszokowany, gdyby Downey nie chciał tej postaci grać do końca życia i chciałby jej nadać odpowiedni koniec. A MCU, zawsze może go zastąpic tą czarną laską ;)

Except he is in the sequel :P

Odpowiedz
Wooooooow.

Wiecie co mi się podoba? Że chociaż skalą i ilością efektów bije to wszystkie dotychczasowe filmy MCU to nie mam wrażenia przesytu CGI. Wszystko jest czytelne, starannie wykadrowane i eleganckie.

Jak to będzie wyglądać w HDR, oh boy!

Odpowiedz
[Obrazek: goosebumps.gif]

HOLY FUCK! W dniu premiery chyba mnie normalnie rozniesie zanim film się zacznie. Cap i Thanos jak rodem wyjęte z jakiegoś klasyka, a Strange z tymi szklanymi soplami i uciszający gość też perełka. Co najważniejsze, tu czuć zagrożenie. Nadchodzi od dawna zapowiadany kolos, na niebie widać jego nadlatujący statek, no kozak.

To tylko 2 minuty, więc nawet nie myślę o tym jak będzie wyglądała całość. Coś niesamowitego.

Za to na plakacie Tony niepotrzebnie ma wyciągnięte ręce, no i brakuje też Hawkeye'a.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Za 40 lat będą nam zazdrościć, że uczestniczyliśmy w wydarzeniu kinowym o nazwie Infinty War :) Zwykłe "jaram się" tutaj nie wystarczy. Hype level wyjebany w kosmos.
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon