Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Co widać lepiej? 404 Not found.

Odpowiedz
Zmieniłem link na nie bezpośredni. Lepiej?

Odpowiedz
Lepiej. LOL, ale fail XD

Odpowiedz
Warto dodać, że mamy też tam drugi fail - Thor ma bliznę po nie tej stronie co trzeba ;)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ja jakoś specjalnie nie czekam na Infinity War, zapewne sięgnę jak wyjdzie na BluRay. Niezbyt podoba mi się fakt, że pojawią się tam Strażnicy Galaktyki, no ale to Marvel - hajs musi się zgadzać. Na szczęście bracia Russo stoją za sterami i może ogarną napływ postaci z każdego zakątku kosmosu :)

Odpowiedz
https://twitter.com/candiceswest/status/977707105879670784 clip Thor + Guardians

Odpowiedz
Dobre :) Ciekawe czy Gunn maczał palce w dialogach, bo jeśli nie to bracia Russo świetnie wyczuli tych bohaterów.

Odpowiedz
A ja myślałem że dialogi pisze scenarzysta, a nie reżyser.

Odpowiedz
A to nie reżyser ma ostatnie słowo, jeśli chodzi o ostateczne kwestie postaci?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
(25-03-2018, 15:53)Capt. Nascimento napisał(a): A ja myślałem że dialogi pisze scenarzysta, a nie reżyser.
Pisze, no i? Nie wiesz jak wygląda praca na planie filmu? Nie czytałeś nigdy o tym, nie oglądałeś dodatków do filmów? Nie wiesz że dialogi zmienia się i usuwa, improwizuje?

Odpowiedz
(25-03-2018, 14:28)Mierzwiak napisał(a): Dobre :) Ciekawe czy Gunn maczał palce w dialogach, bo jeśli nie to bracia Russo świetnie wyczuli tych bohaterów.
Gunn mówił, że miał duży wkład w to, jak wyglądają te postacie w Avengers, więc obstawiam, że miał też udział w dialogach. Tym bardziej, że jak wiemy zwykle w tych produkcjach zakulisowo maczają palce różni twórcy.

Odpowiedz
Ja szczerze mówiąc jestem przekonany, że zarówno IW jak i Avengers 4 to jedna zbiorowa kooperacja i nawet jeśli na planie to Russo dyrygują tak zarówno w temacie scenariusza, castingów, doboru postaci etc etc swoje do powiedzenia miał każdy. Nie zdziwiłbym się kompletnie gdyby 3/4 dialogów Strażników przepisywał po scenarzystach Gunn. A kwestie samego rozwoju tych bohaterów na pewno były z nim poruszane. Favreau też jest producentem i również uważam,że i on swoje dorzucał na planie. Pewnie w mniejszym lub większym stopniu Russo i Feige konsultowali się z twórcami Ant-mana, Panthery czy innego Doctora aby nie robić niczego co bardzo zaprzeczy ich wizji.

Jestem ciekaw czy na płytach będą pokaźne dodatki zarówno do IW jak i Avengers 4 bo patrząc na caly rozmach tych produkcji nie wątpie, że dałoby się zebrać masę ultra ciekawego materiału. A będąc szczerym to chyba po za Batmanami Nolana żadne superhero nie miało szczególnie ciekawego making offu.

Odpowiedz
Ale żadną tajemnicą nie jest, że w Marvelu zawsze prosza o wgląd w scenariusze i filmy innych twórców. Nie tylko tych na stałe pracujących z Marvelem. "Punch upy" i taki "script doctoring" to coś zupełnie normalnego w blockbusterach w ogóle, a w Marvelu tym bardziej.

Odpowiedz
Tym lepiej, dokładnie tak powinno to wyglądać w tych wszystkich uniwersach.

Odpowiedz
(25-03-2018, 19:50)Kuba napisał(a): A będąc szczerym to chyba po za Batmanami Nolana żadne superhero nie miało szczególnie ciekawego making offu.
Logan, obie części Kingsman. (to w sumie takie superhero :) )

Na nic ciekawego bym nie liczył, dodatki w wykonaniu Disneya to tragedia.

Odpowiedz
Pierwszy Batman Burtona ma ciekawsze dokumenty o produkcji niż którykolwiek z Batmanów Nolana.

O ile pamiętam również pierwszy i drugi Iron Man oraz (chyba) Daredevil, miały dobre making ofy. Słyszałem że Spider-Man 2 miał konkretny zestaw dodatków, ale mam akurat wydanie bez nich.

Odpowiedz
The Amazing Spider-Man 2 ma bodaj 1,5h making of, trylogia X-Men też się pod tym względem nieźle prezentuje. Tak czy inaczej wszystko co nie jest Warnerem (nie wybaczę im dennych dodatków do Man of Steeka, BvS i Wonder Woman) i Disneyem.

Odpowiedz
(25-03-2018, 20:18)Gieferg napisał(a): Pierwszy Batman Burtona ma ciekawsze dokumenty o produkcji niż którykolwiek z Batmanów Nolana.

Czy ja wiem. Uwielbiam dodatki do Batman Begins - niby "tylko 2 godziny", a zmieścili w nich niemal wszystko co się dało. No i tak komiksowa forma w wersji DVD <3

Superman Returns ma w chooooooooooj dodatków. Zresztą cała Antologia Supermana na Blu ma ich bardzo dużo, zwłaszcza o powstawaniu pierwszej części.

Odpowiedz
Superman Returns może i ma dużo dodatków (DVD w zasadzie dla nich kupiłem), ale oglądanie tego to była dla mnie katorga porównywalna z samym filmem. W ogóle Singer wywołuje u mnie mdłości.

Odpowiedz
Nie no fajna gdybylogia, ale doceńmy wkład scenarzystów - dialogi są ich, a czy reżyser je zmienia to już jego kwestia... Tylko wtedy na ogół jest traktowany jako współscenarzysta (chyba że chodzi o naprawdę drobne zmiany), a o ile mi wiadomo to bracia Russo akurat w scenariuszu Infinity War nie maczali palców.

I pierwszą osobą do docenienia za dialogi powinien być w tym wypadku scenarzysta. Zakładanie z góry że jeśli nie Gunn to na pewno bracia Russo odpowiadali za dialogi "no bo na ogół na planach filmowych dużo się dzieje i różni ludzie zmieniają dialogi" to jakiś syntax error.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon