Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Przecież Thanosa zabije z łuku Hawkeye który ma strzałę Anty-Thanosową...

Odpowiedz
*osikowy kołek
tak że o.

Odpowiedz
Thanosa zabije wielka siła. Siła miłości.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
To nie Star Wars ;)

Odpowiedz
(09-04-2018, 13:02)Arahan napisał(a): To nie Star Wars ;)
+1
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
no, w momencie w którym uniwersum SW obchodzi coraz mniejszą liczbę fanów to MCU przejmuje jednak pewne kulturowe funkcje star wars

tak tylko mówię [Obrazek: tongue.gif]
tak że o.

Odpowiedz
Ja to mówiłem już wcześniej, na co oburzył się Lawrence :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(09-04-2018, 09:33)Huntersky napisał(a): Jest powiedziane, że Thanos jest równie potężny lub potężniejszy od Hulka, więc Ant-Man pewnie nawet nie dałby rady się całkowicie powiększyć, tylko zginąłby zgnieciony w superwytrzymałym kanale słuchowym. :P

To jest duża przeszkoda. Ale jeśli przyjmujemy, że Thanos chwilowo nie jest w posiadaniu wszystkich kamieni i podlega filmowej biologii, czyli regule "If it bleeds, we can kill it"... to już prawie go dopadliśmy ;) Jeśli jego kości i skóra są nie do ruszenia, ale organy wewnętrzne (w tym mózg) już tak, no to wtedy Ant-Man mógłby narobić trochę szkód. I dlatego pisałem o trybie subatomic, może to by pomogło przeniknąć przez twardą twardą skórę Thanosa. A w  drodze powrotnej z tego trybu, Ant-Man wytwarza dużo więcej energii, niż w chwili zwykłego zmniejszania i powiększania (tak to przynajmniej wyglądało w filmie). Ale może tyle by wystarczyło do kompletnego zniszczenia mózgu Thanosa. Z tym, że dalej mamy problem bo dla Ant-Mana (Scotta) to jest misja samobójcza.

Dlatego zacząłbym od przygotowania nowego kostiumu Ant-Mana (bo ten i tak jest stary, więc przydałby się upgarde ;) ). Połączenie trzech technologii. Hank Pym i Tony Stark robią nowy projekt a Wakanda zapodaje materiały czyli vibranium (tak, na wszelki wypadek, gdyby wnętrzności Thanosa okazały się jednak mocniejsze niż myślimy i potrzeba by było użyć czegoś równie mocnego do ich niszczenia ;) ). I zbudowałbym go z myślą o kimś innym bo Scott jest za cienki na taką akcję... Ktoś kto przetrwa powrót, nawet jak utknie w czaszce Thanosa :P Mister Fantastic może... ;)

Oczywiście całą akcję ubezpieczałby Dr. Strange, zarówno swoją mocą loopowania czasu, ale też jako wybitny chirurg :P
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz
(08-04-2018, 22:50)Kuba napisał(a): Mam nadzieje, że jakoś sensownie wyjaśnią czemu Strange nagle nie cofnie czasu przy kazdej wpadce (choć na trailerze ewidentnie używa Oka)

Trudno użyć czegoś coś co - jak sugerują zwiastuny -  straciło się w pierwszym akcie :) 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Zadajmy sobie tutaj pytanie - czemu Thanos nie użyje Oka aby ocalić swój lud i planete?

Odpowiedz
Może bufor pamięci na dane o przeszłości za mały?

Odpowiedz

Odpowiedz
Całkiem spoczko, ale nie znalazłem gifa animowanego

Odpowiedz
Ja bym uszył większy strój Ant-mana. Taki pasujący, no nie wiem, na Hulka? ;)

Odpowiedz
Cytat:Podobno koszty marketingu przebiły wszystkie poprzednie filmy Marvela i już wynoszą ponad $150 milionów.

Czyli na co to w zasadzie poszło? Bo jak na razie to ten film ma bardzo standardową, niczym nie wyróżniającą się kampanię promocyjną.

Odpowiedz
Też mnie ciekawi w jakich mediach obecnie ciśnie się marketing tego filmu. Premiera lada chwila, a mam wrażenie, że jakbym się tym tytułem nie interesował, to nigdzie bym się na niego nie natknął.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Czyli tylko ja zabijam się o plakaty, spoty, teasery, wywiady, analizy fanow, artykuly, plotki etc?

Odpowiedz
Gdybym nie miał instagrama i nie obserwował Marvela to też w sumie malo bym promo widział.

Odpowiedz
(10-04-2018, 21:21)Grievous napisał(a):
Cytat:Podobno koszty marketingu przebiły wszystkie poprzednie filmy Marvela i już wynoszą ponad $150 milionów.

Czyli na co to w zasadzie poszło? Bo jak na razie to ten film ma bardzo standardową, niczym nie wyróżniającą się kampanię promocyjną.
A to standardowa i niczym nie wyróżniająca się kampania nie może kosztować 150 baniek?

Odpowiedz
Bo to Polska, helloł? W krajach cywilizowanych Avengersi pewnie są wszędzie. ;)

<3

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon