Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Ja pierdziele, chciałem iść w czwartek, to w godzinach porannych/popołudniowych same seanse z dubbingiem :/

EDIT: Jednak Multi ma więcej Rigczu niż CC. Czwartek, seans 2D - 12:50

Odpowiedz
(20-04-2018, 14:01)Arahan napisał(a): EDIT: Jednak Multi ma więcej Rigczu niż CC. Czwartek, seans 2D - 12:50

też to zauważyłem. w CC seansów dubbingowanych jest 2-3 razy więcej niż napisów
ja pierdykam, jest coraj gorzej :/
tak że o.

Odpowiedz
Jestem zażenowany klipem z Black Order. Pierwsze co mnie bardzo ukłuło. Tak jak zawsze chwaliłem Russo, że wiernie oddają moce postaci tak tu...przecie Cull Obsidian jest nieśmiertelnym przekoksem a włócznia Proximy Midnight powinna zrobić z nich mielonkę. Wielkie meh, Cap, Wdowa i Falcone nie powinni sobie z nimi w żaden sposób poradzić. Może chociaż Ebonego Mawa nie popsują bo on ma też fabularny potencjał.
Nie zdziwię się jak ostatecznie tamci będą pipkami a Thanos tak dopakują, że aż to będzie kuło w oczy jak już go pokonają.

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_nvvbys6Mlc1roouqso1_400.gif]

Tak, również jestem zażenowany, bo wierność z komiksami to coś, czym bardzo się przejmuję i może mocno wpłynąć na mój odbiór filmu. Nie spodziewałem się, że odwalą taką manianę z tym Kulem Obacośtam, którego broń Proximo Munlajt była taka potężna w dziesiątkach komiksów Avengers, które czytałem w dzieciństwie. Oby rzeczywiście nie zmarnowali Ebonasery Wama, bo wtedy naprawdę to może być najgorszy film braci Russo od Marvela!

Żadnych clipów naturalnie nie oglądam. W sumie to nie ruszyłem niczego co miałoby zawierać nowe ujęcia z filmu po trailerze z 16 marca. Do seansu zostało mi 5 dni i 3 godziny. :)

Odpowiedz
@Kuba

Czyli co, każdy w tym klipie powinien zginąć? WTF?

Odpowiedz
Klip wypada słabo, ale nie z tego powodu, że coś jest inaczej niż w komiksach (których i tak nie czytałem i mam je gdzieś). Po prostu wszystko to wygląda nieciekawie (również od strony wizualnej). Szczególnie jak zestawić z tym, co pokazano w zwiastunach.

Odpowiedz
Czwartek 12:30, 2D, napisy, już na 100%. Cholera, nie mogę się doczekać. Wrócił hype jak na "The Dark Knight Rises".
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Okej, mogłem troche przesadzić, ale nie podoba mi się, że potezne postacie z potencjalnie ciekawymi watkami są osłabiane by jakiś Falcon czy inna Wdowa mogli z nimi walczyć.
Acz troche sie z tym odwołaniem do komiksow zagalopowałem, przyznaje.

Odpowiedz
No i prawdopodobnie tego leżącego rozwalcowali wcześniej Scarlet Witch i Vision.

Jestem zaskoczony, że nie krążą jeszcze żadne prawdziwe spoilery, więc jest spora szansa że ten stan się utrzyma do środy i będę na pierwszym seansie w niewiedzy od dawna ;)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(20-04-2018, 15:38)Kuba napisał(a): Jestem zażenowany klipem z Black Order. Pierwsze co mnie bardzo ukłuło. Tak jak zawsze chwaliłem Russo, że wiernie oddają moce postaci tak tu...przecie Cull Obsidian jest nieśmiertelnym przekoksem a włócznia Proximy Midnight powinna zrobić z nich mielonkę. Wielkie meh, Cap, Wdowa i Falcone nie powinni sobie z nimi w żaden sposób poradzić. Może chociaż Ebonego Mawa nie popsują bo on ma też fabularny potencjał.
Nie zdziwię się jak ostatecznie tamci będą pipkami a Thanos tak dopakują, że aż to będzie kuło w oczy jak już go pokonają.

Nie moge z tego "I can't' jak leży na ziemi :P

nowy spot

Odpowiedz
Trochę sie zgodzę z Kubą. Wierność komiksom to jedno, ale potencjalne robienie z nich cieniasów niepokoi. Przypomina mi się początek Civil War, w ktorym bandyci z karabinami zapominają jak się strzela żeby Miss Piggy mogła pokozaczyć bijąc ich. Przestańmy udawać, że Black Widow jest badass.

Odpowiedz
Power Levele w MCU są od dawna skopane i bez sensu. Tyczy się zarówno villainow jak i tych dobrych. Przykładowo - Cap się męczył z Batrokiem nie mającym żadnych mocy, a innym razem był w stanie walczyć ze Spider-Manem, który jest w stanie utrzymać rozpadający się prom. Thor się szarpał z Iron Manem, w tym samym filmie walczył z Hulkiem do walki z którym Iron Man potrzebował Hulkbustera, a sam Iron Man dostał oklep od Capa i Bucky'ego.

Odpowiedz
Bo porównywanie power leveli to zawsze była głupota. To tak, jakby uznać, że postacie to nic innego, jak tylko procenciki punktów mocy, a nie także złozone osobowości, na których działania wpływają też inne rzeczy. Przykładowo - Cap wcale nie męczył się z Batrockiem tylko urządził sobie sparing. ;)

Odpowiedz
Widzę, że jakaś część ludzi zaczyna tu przeglądać na oczy! Jakie te filmy są!

Gdzie jest Monika, jak mogłaby trafnie to skwitować?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Bo porównywanie power leveli to zawsze była głupota.

Nope. Nigdy nie była, nigdy nie będzie.
Za to głupotą jest to że są dopasowane do przeciwnika. Jak "handicapy" w niektórych grach komputerowych - choćby wyścigach, gdzie ten który został z tyłu dostawał większego przyspieszenia.

Czekam na scenę, w której Wdowa lub BP klepie Thanosa.

Odpowiedz
Trochę za dużo wniosków po 30 sekundach. Otwieranie oczu?

Przypomnę tylko wieszczenie końca MCU na przyzwoitym poziomie po IM3 T:TDW i zwiastunach "Winter Soldiera".

Nawet jeżeli pojawił się marny klip, to warto jednak przyhamować z tą krytyką. Do premiery blisko. Materiały w kampanii w większości dobre i bardzo dobre. Russos, który dotąd w tych filmach zdecydowanie nie zawiedli. Kredyt zaufania jak dla mnie jest spory
.

Odpowiedz
(20-04-2018, 18:17)harlequinade napisał(a):

nowy spot

To już kolejny spot, który wykorzystuje ten irytyjący okrzyk bojowy. Już poprzedniego nie mogłem przez niego oglądać. Jako krótki nie miałbym nic przeciwko, ale jakoś strasznie mnie męczy taka powtarzalność. "We want fuck? We want cock! We want fuck? We want cock! We want fuck? We want cock! We want cock? We want!... I tak w nieskończoność, straszne.

I tak zanim ktoś mi wypomni, powtarzane "Deshi, Basara Deshi" mi nie przeszkadza ;) 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lolrens, ty serio masz jakąś fiuto-obsesję...

Odpowiedz
(20-04-2018, 17:59)Huntersky napisał(a): No i prawdopodobnie tego leżącego rozwalcowali wcześniej Scarlet Witch i Vision.

Z innego klipu wynika, że

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(20-04-2018, 20:29)Gieferg napisał(a): Power Levele w MCU są od dawna skopane i bez sensu. Tyczy się zarówno villainow jak i tych dobrych. Przykładowo - Cap się męczył z Batrokiem nie mającym żadnych mocy, a innym razem był w stanie walczyć ze Spider-Manem, który jest w stanie utrzymać rozpadający się prom. Thor się szarpał z Iron Manem, w tym samym filmie walczył z Hulkiem do walki z którym Iron Man potrzebował Hulkbustera, a sam Iron Man dostał oklep od Capa i Bucky'ego.

Cap nic się nie męczył z Batrokiem, dłuższa walka wynikała bardziej z tego, że Cap nie spodziewał się, że ktoś nie zejdzie na strzała i trochę się z nim pobawił.

Iron Man do walki z Hulkiem potrzebował Hulkbustera, bo Hulk był wtedy trochę bardziej wściekły niż zazwyzczaj i...

... dostał oklep od Capa, Bucky'ego, a nawet Wandy i Clinta, bo to jedyna postać, której skopali power level. W Phase One Iron Man był niemal niezniszczalny, od IM3 jego zbroje to jakieś podróbki.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon