Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
(27-04-2018, 12:58)Huntersky napisał(a): Jakby się zastanowić, to chyba najkrótszy występ Kapitana w serii, również pod względem ilości kwestii.
Niestety - Rogers ma dobre wejście w Szkocji, wiadomą scenę z Thanosem (chociaż ona działa głównie poprzez całokształt całej tej sekwencji, nie tego konkretnego motywu)... i w zasadzie tyle. Oby dali mu coś ciekawszego do roboty w kolejnej części.

Odpowiedz
Tutaj przede wszystkim cięźko uwierzyć w dalsze przygody Czarnej Pantery i Spider-Mana w formie prequeli. Zresztą Stark nie wraca na arenę bitwy o Nowy Jork z pierwszych Avengers w ramach nostalgicznej wycieczki tylko w konkretnym celu. Gdyby miał się biczować wspomnieniami i alkoholem nie brałby Ant-Mana. A przynajmniej Ant-Mana w kostiumie.

Odpowiedz
Na małą ilość Kapitana wkurzyłbym się, gdyby to był jego koniec, a tak to na 100% w czwórce od początku będzie dowodził ocalonymi, no i nadal nie spotkał Tonego.

Swoją drogą po tym, co zaserwowali Russo, jestem pewien, że nie pójdą teraz po linii najmniejszego oporu i ot tak zaprezentują podróż w czasie. Szykuje się seria ładnych mind fucków. Aż będzie korcić, żeby nie oglądać zwiastunów.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(27-04-2018, 13:09)Krismeister napisał(a): Aż będzie korcić, żeby nie oglądać zwiastunów.
przecież zwiastuny marvela i tak kłamią :)
tak że o.

Odpowiedz
(27-04-2018, 13:04)Huntersky napisał(a): Ale mam nadzieję, że Gamora pozostanie martwa.
Czemu? Ja myślę że on sam ją może wskrzesić, wydaje mi się że nie bez powodu widział ją jako dziecko po pstryknięciu palcami.

Odpowiedz
(27-04-2018, 13:12)Mierzwiak napisał(a): Ja myślę że on sam ją może wskrzesić, wydaje mi się że nie bez powodu widział ją jako dziecko po pstryknięciu palcami.

on wskrzesi ją, ona przekona go by wskrzesił pozostałych

tym sposobem thanosa pokona siła miłosci!

edit:

żartuję. zrobi to rutkowski
tak że o.

Odpowiedz
(27-04-2018, 13:07)Szaman napisał(a): Tutaj przede wszystkim cięźko uwierzyć w dalsze przygody Czarnej Pantery i Spider-Mana w formie prequeli. Zresztą Stark nie wraca na arenę bitwy o Nowy Jork z pierwszych Avengers w ramach nostalgicznej wycieczki tylko w konkretnym celu. Gdyby miał się biczować wspomnieniami i alkoholem nie brałby Ant-Mana. A przynajmniej Ant-Mana w kostiumie.

W Nowym Jorku z A4 wszyscy mają bransolety - nawet Cap z 2012 roku. Do tego widać też na innych zdjęciach Tony'ego w koszulce Black Sabbath i młodsze wersje Thora i Lokiego w kagańcu z A1. W sumie nie zdziwiłbym się, gdyby Russo nakręcili część scen dla zmyły. :)

(27-04-2018, 13:12)Mierzwiak napisał(a):
(27-04-2018, 13:04)Huntersky napisał(a): Ale mam nadzieję, że Gamora pozostanie martwa.
Czemu? Ja myślę że on sam ją może wskrzesić, wydaje mi się że nie bez powodu widział ją jako dziecko po pstryknięciu palcami.

Po prostu, szkoda odwracać tak mocną scenę. Ale jeżeli już się bawić w wskrzeszanie, to z odpowiednimi konsekwencjami - przykładowo Thanos powinien stracić kamień duszy.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Nie wiem jak to ułożyć, może po prostu Cap z 2012 roku dostaje bransoletę aby zobaczyć zagładę z Infinity War.

Odpowiedz
(27-04-2018, 11:45)Mierzwiak napisał(a): No i "Fine, I'll do it myself" oraz sama scenka na końcu Ultrona nie ma za grooooosz sensu :D

Nigdy nie miała. Powtarzam to od 2015 roku. Bezsensowne przypomnienie, że jest taki ktoś jak Thanos, żeby widzowie nie zapomnieli. Jedna ze scen po napisach, których przy powtarzaniu filmu nie oglądam.

Odpowiedz
(27-04-2018, 12:19)Capt. Nascimento napisał(a): I czemu nie ingerują w ogóle wojska USA... skoro rakiety Warmachine były najskuteczniejszą bronią na walkę z armią Thanosa to zwykła armia by tam zrobiła mielonkę. Ale nie, lepiej się naparzać na włócznie.

Bardziej bym się dosrywał do tego, że skoro w Wakandzie mają taką technologię i możliwość stworzenia zajebistych kostiumów to dlaczego reszta wakandyjskiej armii nie posiada podobnych?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Btw. pamiętacie teorie, że Thanos to wszystko będzie robił dla Heli/Śmierci?

Kto by pomyślał, że zaserwują coś o wiele lepszego, jak chęć spokojnego spoczynku na gzymsie XD
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Thanos to faktycznie taki dobry wujek wśród kosmicznych mordujących psychopatów :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
thanos did nothing wrong
tak że o.

Odpowiedz
A ile miałby opowieści przy wódeczce! :)

Odpowiedz
Thanos nie wiedział o Holokauście ;)

Odpowiedz
(27-04-2018, 12:46)Capt. Nascimento napisał(a):
f.lamer napisał(a):logistyka. czas.

ile trwała walka podczas której porwano strangea? kwadrans?
wystarczy to może na poderwanie jakichś myśliwców, które mogłyby walczyć z latającą oponką

a jak sobie wyobrażasz przerzucenie znaczących sił USA do jakiejś dziury w afryce? to może trwać nawet kilka tygodni (btw. to przyczynek do dyskusji o gwarancjach NATO dla polski :P )

Jakoś w poprzednich filmach SHIELD reprezentujący też rząd USA działał sprawnie.
SHIELD nie odpowiadało po prostu przed USA, a przed World Security Council przecież - to była międzynarodowa organizacja.

Odpowiedz
(27-04-2018, 14:12)f.lamer napisał(a): thanos did nothing wrong

#ThanosWasRight

Odpowiedz
#ThanosWasGayThatsWhyHeAdopted

W sumie skoro mowa o podrózy w czasie to mysle, ze jesli zbudowali sceny z "Avengers" pierwszych to moze byc jakos tak, że po prostu zrobią to, co próbował zrobić Flash - cofną się w czasie/wyślą w przeszłość informacje o zbliżającej się zagładzie, dzięki czemu Avengers będą mogli sie lepiej przygotować. Gorzej, jezeli mialoby to oznaczać soft-retcon.

(27-04-2018, 13:12)Mierzwiak napisał(a):
No nie bez powodu - to jego pamięc o tym, co poświęcił by osiągnąć swój cel. Zakończenie nie sugeruje, że on żałuje jej śmierci tylko wręcz przeciwnie - wydaje się mimo wszystko ukontentowany.

(27-04-2018, 13:44)Krismeister napisał(a): Btw. pamiętacie teorie, że Thanos to wszystko będzie robił dla Heli/Śmierci?

Kto by pomyślał, że zaserwują coś o wiele lepszego, jak chęć spokojnego spoczynku na gzymsie XD
To nie są "teorie" tylko jego motywacja z komiksów. Poza tym sama w sobie ta motywacja jest genialna. Sam motyw "balansowania" świata średnio mi się widzi, ale to, co wokół niego zbudowali i jak wykorzystali te motywacje w kreacji postaci Thanosa jest świetny. Motyw ze Śmiercią też mógłby być dobry, zwłaszcza, jakby go ugryźć od strony miłości, nie zabijania.

Odpowiedz
A co w ogóle z samym Thanosem przy tym czyszczeniu wszechświata? Było ryzyko, że on też wyparuje? Wyraźnie podkreślał, że to jest losowe na kogo padnie. A nie ma czasem w tym ujęciu jakiejś sugestii, że Thanos znika? :-) Byłoby to mocne dość
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon