https://twitter.com/ChrisHewitt/status/990686428463009794?s=19
30-04-2018, 08:38
|
Avengers: Infinity War (2018)
|
|
Kenneth Branagh zaliczył głosowe cameo
https://twitter.com/ChrisHewitt/status/990686428463009794?s=19 30-04-2018, 08:38 Cytat:Tak na marginesie to ciekawy jestem jak te oceny się utrzymają po jakimś czasie. Nie było jeszcze filmu, który by mnie w kinie zachwycił i którego ocena by się nie utrzymała na stałe (TDK ma do dzisiaj 10/10) ewentualnie poleciała o 1 punkt. Tu dałem 9/10, żeby mieć jeszcze możliwość ją w razie czego podwyższyć jeśli się okaże, że po powtórce kilka drobnych problemów jakie miałem z filmem przestało mi przeszkadzać. Cytat:Ale wypadałoby obejrzeć przedstawicieli danego gatunku aby się wypowiadać, tak? Inaczej to nie opinia. A Giefergowi (chyba) chodziło o ludzi którzy wypowiadają sie bez żadnego doświadczenia z danym kinem. Nie do końca. Są tacy co widzieli jeden, drugi, trzeci film i skreślili po nich całą resztę. Są też tacy co z zasady ni obejrzą Avengersów bo "Spider-Man to powinien być Spider-Man, a Batman to Batman i powinni być osobno, a nie występować w filmach drużynowych". Albo tacy, którzy np lubią Batmany Burtona i Nolana oraz Spider-Many Raimiego ale nie obejrzą Avengersów bo nie i chooy. Poza tym porównania Shamara są zasanidczo z dupy, chocby dlatego, że SW i Superhero to bardzo blisko siebie stojące kategoria, a niektóre z ostatnich filmów Marvela są lepszymi Star Warsami niż Star Warsy. I głównie chodzi mi tu właśnie o ludzi, którzy LUBIĄ typowo rozrywkową fantastykę, ale z premedytacją skreślają ten konkretny podgatunek. 30-04-2018, 08:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2018, 09:21 przez Gieferg.)
Jakby ktoś był ciekawy:
http://weglowy.blogspot.com/2018/04/infinity-war-recenzja.html Ale to takie poukładanie tego co już tu pisałem. 30-04-2018, 09:01 (30-04-2018, 04:54)Arahan napisał(a): Tak sobie myślę, że jeżeli bohaterowie którzy umarli są w Kamieniu Duszy, to żeby ich wyciągnąć trzeba będzie się poświęcić. 1 za 1. Braknie postaci. Już prędzej uwolnią jakoś część a potem wymiana nastąpi za kilka postaci tylko. Ale wątpie aby poszli tą stroną. Skończy się na tym, że Stark zginie jakoś inaczej a Thor jako bóg poświęci się za wszystkich i odda życie za pół wszechświata :P 30-04-2018, 09:05
Tego nie wiesz. Nikt tego nie wie. Na chwilę obecną Thanos wygrał, wszyscy dostali srogi wpierdul, a ja kombinuję, jak tutaj dorwać chwilę wolnego na drugi seans. Może wtedy nikła ilość Steve'a nie będzie mi przeszkadzała... bo to w sumie tylko jedyna wada, którą mogę od tak wskazać.
30-04-2018, 09:23 (30-04-2018, 00:15)shamar napisał(a): A jest? Który? Chyba nie "Civil War", które ledwo dałem radę obejrzeć. Co mnie obchodzi, który film dałeś radę obejrzeć, a który nie i jak ci się podobały? Piszemy o filmach, które mają status "kultowy" = o faktach, a faktem jest, że pierwsza część Avengers jest dziś tytułem kultowym, Black Panther - choć na tym forum ma więcej przeciwników niż sympatyków - też szybko zyskał taki status. Na upartego pierwszego Iron Mana i może Strażników Galaktyki też można tak nazwać. (30-04-2018, 00:28)Monika napisał(a): Jestem obecna. Jednak nie mam ochoty dyskutować z tą sektą wyznawców Avengersów - jeszcze na dwa tematy równocześnie. Bo to jak kopanie się z koniem. Wystarczy poczytać ich posty. Zachowują się jak zahipnotyzowani fanboje bezkrytycznie podchodząc do głupot w tym filmie lub ich nie widząc a które potrafią wytykać innym produkcjom. Takiego pędu, zaślepienia i fanbojstwa naprawdę dawno tutaj nie widziałam - a jestem na forum już ładnych parę lat. Zero obiektywizmu i racjonalnego podejścia. Tutaj dyskusja mija się z jakimkolwiek sensem. Bo na tym etapie to jest nie do przeskoczenia by nie narazić się na krwawy atak z fanbojami. A po co się z nimi użerać? Niech się cieszą tym głupiutkim universum. Nawet bezczelnie ocenzurowali moją ocenę. Więc to świadczy tylko o ich totalnym zaślepieniu. Jak z czymś takim dyskutować? Niebywałe! Spróbuj jakimiś argumentami... Zero obiektywizmu? No shit, zawsze oceniam subiektywnie, nie za kogoś. Nie krytykuję czegoś w filmie, który mnie zachwycił, a w takim, który mi się nie podobał już tak? No to... chyba normalne, co nie? Jestem bezkrytyczny? Przecież wypisałem wszystkie elementy filmu, które mi się nie podobały/ mnie zawiodły/ uważam, że dało się je zrobić lepiej. Wielu użytkowników tak zrobiło - tego już nie widzisz? A co do twojej ocenzurowanej oceny - widziałaś film? Bo jeżeli nie, to na twoim miejscu bym się nie przyznawał, że w ogóle w coś kliknąłem. Po co ten trolling? Trzeba być niebywałym ignorantem, lub żyć w swoim świecie, żeby tak spłaszczać i zakłamywać to, co ma miejsce w tych tematach, żądać od innych jakiegoś "obiektywizmu" i będąc równocześnie hejterem, który choćby nie wiem co zobaczył na ekranie - jeśli to film Marvel Cinematic Universe lub inny superhero - z miejsca oceniał(a) na 1 lub 2/10. A tak to wygląda po twoim filmwebie. Wracając do box office - podobno wynik filmu z niedzieli może być zaniżony nawet o $7,5 mln! :) 30-04-2018, 09:25
o następnym filmie radziłbym jednak dyskutować w odpowiednim dla niego wątku. póki co nie wiemy co się tam wydarzy i jaką cenę trzeba będzie za to ponieść.
fakty są takie że A:IW skończył się całkowitą porażką protagonistów - nawet uwzględniając scenę po napisach i zapowiedzi kolejnych produkcji MCU.
tak że o.
30-04-2018, 09:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2018, 09:27 przez f.lamer.)
Ciężko zmierzyć "kultowość", pojęcie uległo mocnej dewaluacji przez lata, ale moim zdaniem żaden film z MCU nie jest kultowy z dwóch prostych powodów. Najstarszy ma dopiero 10 lat i ciężko powiedzieć jaki będzie jego status za kolejnych 20, film kultowy powinien dla mnie już swoje odleżeć na półce historii. Drugi, ważniejszy powód, według mnie film kultowy powinien być znany garstce wybrańców którzy darzą go dość podziemnym uwielbieniem, tworząc pewną niewielką, zamkniętą grupę. MCU to szczyt mainstreamu, zarabiający miliardy dolarów na filmach i gadżetach. To moda, a nie kult.
30-04-2018, 09:34 (30-04-2018, 00:29)Gieferg napisał(a): No przecie wiadomo, że ich wskrzeszą tak jak wskrzesili wszystkie ofiary Thanosa w komiksach. Kwestią otwartą pozostają tylko Loki, Heimdall, Vision i Gamora (choć nie wierzę, żeby ta ostatnia została martwa). No komiksów nie znam, więc nie wiem co tam powymyślali. Jak ich wskrzeszą to lipa. Zresztą nie wskrzeszą ich, bez obaw :) Thanos przecież ma machinę zagłady, która może wszystko, więc skoro doktorek mógł popatrzeć w przyszłość to i on popatrzy. Następny film rozpocznie się od śmierci pozostałych bohaterów, którzy mogliby odwrócić jego plan - Starka, Doktora, Thora... No ja bym tak zrobił, a on jest większym kozakiem ode mnie, więc tak musi być. Prawda :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
30-04-2018, 09:36 (30-04-2018, 09:34)Szaman napisał(a): Drugi, ważniejszy powód, według mnie film kultowy powinien być znany garstce wybrańców którzy darzą go dość podziemnym uwielbieniem, tworząc pewną niewielką, zamkniętą grupę. MCU to szczyt mainstreamu, zarabiający miliardy dolarów na filmach i gadżetach. To moda, a nie kult. https://sjp.pwn.pl/sjp/kultowy;2476441.html Cytat:3. «popularny w jakiejś grupie społecznej»nie: "wielbiony przez garstkę wybrańców"
tak że o.
30-04-2018, 09:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2018, 09:38 przez f.lamer.) (30-04-2018, 09:36)Dr Strangelove napisał(a): Thanos przecież ma machinę zagłady, która może wszystko, więc skoro doktorek mógł popatrzeć w przyszłość to i on popatrzy. czemu miałby to teraz zrobić? miałoby to sens przed przeprowadzeniem depopulacji, żeby uniknąć problemów w trakcie przeprowadzania planu. no, ale kamień czasu thanos zdobył dość późno i czasu oraz pomysłowości na to mu nie wystarczyło. teraz jest on spełnionym człowiekiem (czy jak tam nazywała się jego rasa) który odszedł na emeryturę i co najwyżej będzie od czasu do czasu spoglądał czy życie nie rozrasta się gdzieś zbyt mocno, czy nie trzeba gdzieś znowu pstryknąć palcami. i tyle.
tak że o.
30-04-2018, 09:47
Być może stworzą dwie duże szanse dla Avengersów: Thanos jest jednak wyraźnie ranny po bitwie o Wakandę, może już nie dojść do pełnej sprawności. Podobnie Rękawica po swoim ostatecznym użyciu jest mocno zniszczona i o ile pozwoliła Tytanowi na teleportację, tak nie ma pewności, że dalej jest w pełni funkcjonalna. Byłyby to jakieś furtki do obniżenia power levela Thanosa po tym co pokazano w IW.
30-04-2018, 09:50
Zakładając, że Thanos używając Kamienia Rzeczywistości jej nie zreperował.
W ogóle dla mnie jeszcze ciekawiej by było jakby Thanos pod koniec rozwalił IG aby uniemożliwić odkręcenie swojego czynu a potem popełnił samobójstwo. Wtedy przewidzenie fabuły A4 byłoby jeszcze bardziej karkołomnym zadaniem. 30-04-2018, 09:53
Ja myślę, że to był plan Strange'a - zobaczył, że nie mają szans z Thanosem w pełni sił, ale osłabiony po wymordowaniu połowy wszechświata (i ciosie Thora) będzie stanowił łatwiejszy cel. Potem cofną się w czasie, odwrócą wszystko i kamień przepadnie, żeby nie można już go było używać jako furtki dla cudownych ocaleń w kolejnych filmach.
30-04-2018, 09:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2018, 09:56 przez patyczak.)
Samobójstwo nie pasuje do Thanosa. On jest człowiekiem pracy, napędzanym przez czyny. Rano wyszedł do roboty, wieczorem wrócił z niej zadowolony mimo pewnych poświęceń. Osiągnął to co sobie zaplanował, gdzie tutaj miejsce na samobójstwo, to nie jest człowiek który mści się z powodu traumy, a psychopatyczny wizjoner.
Patyczak, wyprawa po Thanosa byłaby chyba jednak zbyt słabym motorem napędowym A4. Strzelałbym, że będzie miał dużo mniejszą rolę w kolejnej części, być może nawet powróci dopiero na finał. 30-04-2018, 09:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2018, 09:58 przez Szaman.) (30-04-2018, 09:47)f.lamer napisał(a): czemu miałby to teraz zrobić? No błagam :) Skoro poważnie traktuje swoje posłannictwo i misję to chyba powinno mu zależeć na tym, żeby swoje dzieło zabezpieczyć. A Avengersi o mało co nie pokrzyżowali mu planów więc chyba powinien coś z tym zrobić. Nie starczyło mu czasu i pomysłowości? No nie róbmy z niego jakiegoś ułomka intelektualnego. Natomiast rękawica faktycznie może już nie działać. Zresztą podejrzewam, że nawet nie może działać w 100% bo inaczej dalsze filmy nie mają sensu bez założenia że Thanos to idiota.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
30-04-2018, 09:57 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Avengers: Doomsday (2026) & Avengers: Secret Wars (2027) | Pelivaron | 165 | 17,488 |
23-05-2026, 17:52 Ostatni post: OGPUEE |
|
| The Avengers (2012) | Gal Anonim | 1,349 | 156,643 |
07-07-2025, 00:40 Ostatni post: marsgrey21 |
|
| Black Panther (2018) | Grievous | 614 | 97,681 |
16-01-2025, 15:28 Ostatni post: Ted |
|
| Avengers: Age of Ultron (2015) | Gal Anonim | 292 | 60,564 |
21-12-2023, 00:04 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Avengers: Endgame (2019) | Mierzwiak | 1,516 | 180,521 |