Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
@Juby - jak bo w Chinach?

Odpowiedz
Usunęli :)
Dla nieświadomych było tam ostatnie 15 minut filmu, tj cała bitwa
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Rzeczy dzieją się wielkie. "Avengers: Infinity War" przekroczyło granicę 1,607 mld dolarów. Mamy więc nową najbardziej dochodową produkcję superhero w historii! Podobno w Chinach film zarobił ok. 200 milionów dolarów. 2mld są dosłownie o krok.

Odpowiedz
Może się uda przebuć TFA na tym 3cim miejscu

Boże jak ten Avatar mógł zarobić aż tyle...

Odpowiedz
Będzie ciężko i nie spodziewałbym się. Ale jeśli Avengers 4 będzie miało jeszcze lepszą i większą promocję i równie dobre przyjęcie od widzów (no i wywoła taki sam efekt "wow") to bardzo bym się nie zdziwił jakby A4 wskoczyło na 2 miejsce BO.

Odpowiedz
Wróżę z fusów, że A4 jednak nie przebije sukcesu IW. To raczej obecny film zebrał pęd "finału serialu MCU" i zachęcił do wizyty w kinie nawet ludzi, którzy nie są marvel-grouppies.

Chciałbym się mylić ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Z drugiej strony po TAKIM cliffhangerze nie zdziwię się, jeśli czwórka przebije trójkę.

Jakby nie patrzeć podbudowa jest najlepsza w historii... z najlepszym antagonistą MCU, będzie jeszcze więcej wszystkiego niż w trójce i... to będzie ta część, w której ktoś albo kilku ktosiów z głównych bohaterów naprawdę zginie.

Ogółem mam sporą wiarę w braci Russo i ten cały projekt - jeśli wszystko naprawdę dobrze sobie przemyśleli (a to już nawet 10 filmów wstecz widać było, że wszystko mają zaplanowane, nawet co do motywów muzycznych w pojedynczych scenkach pod spinoffy) to nic nie stoi na przeszkodzie, by czwórka była jeszcze lepszym filmem. A takie trio: cliffhanger z poprzedniej części + jakość + śmierć kogoś z main superhero... może dać efekt.

Odpowiedz
1) Ludzie będą ciekawi co dalej
2) Film o Captain Marvel, jeśli bardzo się uda, może dać A4 dodatkowego, potężnego kopa!
3) Trailery też zrobią swoje i może się nagle okazać że hajp przekroczy wszelkie granice a wynik IW będzie do pobicia

Natomiast bardzo ale to bardzo ciekawi mnie co dalej jeśli chodzi o IW; te 46% spadku teraz to elegancki wynik, ale IW ma już tylko 5 dni spokoju przed premierą Deadpoola 2, a w następnym tygodniu z kolei wejdzie Solo.

Odpowiedz
Chiny wydają się najlepszym teraz miejscem na zarabianie dla IW :P Deadpool i Han pewnie wchodzą tam z opóźnieniem (jeśli ten pierwszy w ogóle)

Odpowiedz
Wynik w Chinach bardzo dobry, ale jednak minimalnie za 8 częścią "Fast and Furious".
.

Odpowiedz
Rule 34 of the Internet ;]

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Powtórka zaliczona.

Emocje nadal epickie, chociaż nie aż takie jak przy pierwszym podejściu (co nie zmienia faktu, że to nadal petarda).

Kapitan słabuje, bo wciśnięto go do średniej bitwy, ale szczerze to nie przychodzi mi do głowy co jeszcze można byłoby dać mu do roboty.

Thor i Królik kradną show, a wejście syna Odyna w Wakandzie - o ja pier...!
W ogóle to myślę, że Thor dołączy do Guardiansów.

To co najbardziej podobało mi się teraz to świetne tempo. Naprawdę, tych ponad 2 godzin w ogóle nie czuć - pod tym względem to jeden z najlepiej przemyślanych blockbusterów.

Obok pierwszego odcinka Guardiansów i Star Treka JJ'a, Infinity War dołącza do Top 3 najlepszych space oper XXI w.

Ps. Właśnie zauważyłem, że to mój okrągły 1k post - cieszę się, że trafiło na ten film :)

Profil Letterboxd

Odpowiedz
https://www.instagram.com/p/Bi0VvkKByOr

Podziękowania Thora i słowa, które sugerują, że nadal będzie w MCU :) Oby, oby bo obecnie jest to absolutny numero uno :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
"this little community theatre production" :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
[Obrazek: 32829989_10156197457858197_3111088221174...e=5B4EBBD5]

Odpowiedz
Po za tym, że Infinity War to najlepszy Marvel to nie kojarzę drugiego który wywołałby falę tak dobrych memów :D

Odpowiedz
Wybaczcie jeśli wyskoczę z czymś co wszyscy wiedzą, ale dopiero dzisiaj na trzecim seansie zobaczyłem co jest na samym samiutkim końcu napisów:

THANOS WILL RETURN

Świetne odwrócenie schematu z poprzednich filmów MCU gdzie zapowiadano w ten sposób powrót ale głównych (tytułowych) bohaterów.

Odpowiedz
U mnie na sali srogo zaśmiali z tego napisu.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
U mnie było raczej takie ciche "Wooow!" ;)

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon