http://youtube.com/watch?v=QpLoDADYF5g
23-12-2007, 19:03
|
BLADE RUNNER FINAL CUT
|
|
Pytanie do osób mających już Final Cut. Czy ta scena (link poniżej) weszła do finalnej wersji czy nie? Scott kiedyś mówił że będzie, ale z tego co piszecie to jej nie ma. Czy jest choć w usuniętych scenach?
http://youtube.com/watch?v=QpLoDADYF5g 23-12-2007, 19:03
Scena ostatecznie nie znalazła sie w żadnej wersji , ale jest tak jak mówisz znajduje sie w dodatkach w dziale "wycięte sceny" :P
23-12-2007, 19:59
Czy ktoś, kto ma angielskie wydanie Blade Runner może potwierdzić lub zaprzeczyć, że trzecia płyta jest bez polskich napisów (jak to pisał jeden ze sprzedających to wydanie na allegro)?
25-12-2007, 11:07
Ja co prawda nie mam tego wydania (mam polskie), ale z informacji jakie posiadam, to trzecia płyta wydania angielskiego, zawierająca trzy wersje filmu, nie ma polskich napisów.
Interesują mnie jeszcze zdjęcia wydania australijskiego (zdjęcia tego, co jest w środku), bo pudełko jest takie: ![]() I jeszcze, czy na poszczególnych płytach są napisy PL. Ma ktoś może takie informacje / znajomych? 25-12-2007, 12:08
to ja mam dwa pytanka.
1. czy na tym 2 dvd jest wersja, która dawno temu oglądałem i która według mnie to prawdziwy Blade Runner, czyli ze słowkiem "fucker" w odpowiedniej scenie i bez snu o jednorożcu? czy ta wersja jest na 5dvd? 2. ile kosztuje wydanie 5 dvd i gdzie najrozsądniej zakupić? uderzać do Media czy poszukać na necie? 26-12-2007, 00:35
1. Już pisałem wcześniej gdzieś - wydanie dwupłytowe ma TYLKO JEDNĄ wersję filmu, czyli Final Cut.
2. Wolę się nie wypowiadać - zależy czy chcesz mieć napisy na trzeciej płycie, czy wolisz jednak blaszane pudełko. 26-12-2007, 01:07
1. Rozumiem więc że na wydaniu 2dvd tej wersji nie ma i należy inwestować w 5dvd.
2. Nie zależy mi tak bardzo na napisach. Wiesz ile kosztuje wydanie 5 dvd w Media? 26-12-2007, 01:10 romeck napisał(a):Interesują mnie jeszcze zdjęcia wydania australijskiego (zdjęcia tego, co jest w środku) (...) Ja tych zdjęć nie znalazłem, ale jak sobie poprzeglądałem kilkanaście różnych sklepów australijskich, to na żadnym z nich oprócz ezydvd nie znalazłem informacji o jakichkolwiek napisach poza angielskimi. Wszędzie podają że audio i napisy angielskie. Więc może ezydvd podaje błędnie że to wydanie ma polskie napisy? Nie wiem... Co do zdjęć to szukałem, ale nie znalazłem - nawet na jakichś australijskich forach filmowych. Tu jest jakieś forum - angielskie, ale na temat 5-płytowego wydania natłukli 2600 ( :shock: ) postów, więc może coś interesującego tam znajdziesz: http://www.hometheaterforum.com/htf/sd-dvd-film-documentary/55563-official-blade-runner-se-thread-check-out-page-8-790-a.html 26-12-2007, 03:37 Funeral napisał(a):to ja mam dwa pytanka. 1. W wersji 2DVD (Final Cut). jest "Father" zamiast "fucker". 'Sen' o jednorożcu jest, i jest dodatkowo wydłużony o kilka sekund. 26-12-2007, 11:24 Funeral napisał(a):2. Nie zależy mi tak bardzo na napisach. Wiesz ile kosztuje wydanie 5 dvd w Media? No to polecam ci sprowadzić z Uk jest o niebo lepszy wydaniem od Polskiego, a przede wszystkim tańszym. 26-12-2007, 12:04
Możesz mi powiedzieć gdzie jest ta "o niebo" lepszość?
Jeśli "niebo" oznacza metalowe pudełko i brak PL napisów w trzech filmach, to masz bardzo ciekawe postrzeganie nieba. 26-12-2007, 12:57
romeck wole takie niebo niż Polskie droższe prawie o 100% bez świetnego metal boxu :P w którym opakowanie i cała reszta na pewno przetrwa dłużej :P
26-12-2007, 13:12
Wysyłka mnie nic nie kosztowała bo dostałem w prezencie od Brata który mieszka w Irlandii. Ale z tego co powiedział kosztowało to go 32 Euro.
26-12-2007, 13:17
Wychodzi ok. 115 zł. Jeśli doliczymy wysyłkę (nie wiem ile, ale pewnie z 20 zł), to mamy 135 zł.
W Polsce w MM 189 zł. 189 - 135 = 54. No może i sporo. Zwłaszcza, że dostajemy blaszaka. Ale nie mamy PL napisów w trzech filmach - wg mnie też dużo, nawet bardzo, bo to nie dodatki, tylko aż trzy filmy. Pominę mało znaczącą książeczkę w jęz. polskim. Każdy sam sobie odpowie co woli, ale nadal nie widzę tego "nieba". ;) 26-12-2007, 13:25
No tak czy siak są plusy i minusy ale moim zdaniem sprowadzenie z Uk jest najrozsądniejszym rozwiązaniem. Gdyby były polskie napisy czepiałbyś sie że książeczka nie jest po Polsku i tak dalej... Jeśli ktoś chce tylko raz obejrzeć film starczy mu Final Cut. A nieobecność napisów na 3 płycie zupełnie mi nie przeszkadza, bo nie oszukujmy sie takie wydanie kupuje osoba która bardzo dobrze zna film i taki szkopuł mało go obchodzi. Szczerze wątpię aby któryś z moich znajomych oprócz mnie chciał oglądać ten sam film 5 razy.
26-12-2007, 13:54 Predator895 napisał(a):No tak czy siak są plusy i minusy ale moim zdaniem sprowadzenie z Uk jest najrozsądniejszym rozwiązaniem.A dla mnie nie. Predator895 napisał(a):Gdyby były polskie napisy czepiałbyś sie że książeczka nie jest po Polsku i tak dalej...Bzdury opowiadasz. Wtedy bym się nie czepiał, bo nie byłoby czego. Zatem przestań konfabulować. ;) Predator895 napisał(a):Jeśli ktoś chce tylko raz obejrzeć film starczy mu Final Cut.A to dopiero! Wot wielkaja logika. :lol: Jeśli ktoś chce obejrzeć RAZ film, to wystarczy mu wydanie 2DVD z JEDNĄ wersją filmu. 26-12-2007, 14:00 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |