Batman Begins (2005)
Czyli teraz czepiamy się nawet designu elementów scenografii, bo zostały dopasowane do akcji w filmie? <ok>

Odpowiedz
Tak, bo to metoda a'la Michael Bay. Wymyśliliśmy absurdalną scenę akcji i teraz zróbmy tak, żeby wszystko do niej pasowało.

Odpowiedz
Szukasz błędów tam gdzie ich nie ma, a potem dopowiadasz sobie historię czemu i tak są bzdurą. Powodzenia, nie mam zamiaru o tej kolejce więcej dyskutować. Begins nie jest pozbawiony wad (o czym już pisałem) ale wymienione przeze ciebie nie są jednymi z nich.

Odpowiedz
Oczywiście, że są. A dyskutować faktycznie nie ma sensu, bo kwestia dyskusji nie podlega.

Odpowiedz
(23-07-2014, 16:47)Juby napisał(a): Aha, Bale jest najlepszym Batmanem

say what?

[Obrazek: 2934508_std.jpg]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(24-07-2014, 01:31)Mefisto napisał(a): say what?

Christian Bale is the best Batman.

[Obrazek: Christian-Bale-with-Batma-008.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(23-07-2014, 23:13)Gieferg napisał(a): Oczywiście, że są. A dyskutować faktycznie nie ma sensu, bo kwestia dyskusji nie podlega.

Tak, są. Są i ch*j. Widziałeś bzdurę. Wskazałem ci że bzdury nie ma. No to w takim razie i tak jest, bo dopasowano scenografię do akcji w filmie (KTO TAK ROBI?). W dodatku pociąg jest pokazywany przez cały film i w ogóle nie rzuca się w oczy, że jest dopasowany pod jakąś akcję, a taka budowa torów jest absolutnie możliwa. Słowo "czepialstwo" wręcz osiąga nowy poziom w twoich postach w tym temacie.

(23-07-2014, 20:59)Mierzwiak napisał(a): Ja się powtórzę:

- jako spójna całość, historia: Begins.
- na poziomie pojedynczych scen czy pomysłów: TDK.

Pytanie: Oglądasz filmy, czy tylko pojedyncze sceny z filmów? Jak sobie odpowiesz, będziesz wiedział, który film jest lepszy. ;)

A teraz trochę z czapy odpowiedź na posta sprzed 100 lat, otwierającego wątek:
(22-01-2011, 13:31)Hitch napisał(a): Ostatnio przypomniało mi się, że Batman w Begins wysadza szkołę ninja, zabijając wszystkich w środku i pomyślałem, że zmarnuję dwie godziny na przypomnienie sobie tego filmu w całości.

Bruce sprawia, że klasztor wybucha ale ja tam widziałem uciekających członków Ligi cieni i tylko JEDNĄ śmierć - podstawionego Ra'sa, który ginie, bo zamiast uciekać z pożaru chce zabić Bruce'a. Może widzę to co chce widzieć ale ja tam złamanie jego zasady nie dostrzegam.

@Mefisto - Keatona też uwielbiam ale jednak wybieram Bale'a. Jedyny - póki co - aktor, który fizycznie zmienił się do roli. Zagrał i Batmana i Bruce'a udającego playboya (scena z sadzawką, udawanie pijanego podczas wyrzucania ludzi od siebie z domu) i Bruce'a na poważnie - UWIELBIAM scenę, w której rozmawia z Ra'sem w swojej rezydencji. Te jego spojrzenie (od 2:18).

Nie sądzę aby Affleck mógł tym dwóm panom podskoczyć.

Odpowiedz
Bale > Keaton

Cytat:Tak, są. Są i ch*j.

No, w końcu dotarło :)

Odpowiedz
Za to Batman Keatona nie ma głosu, z którego każdy się nabija.

Odpowiedz
(24-07-2014, 10:13)Juby napisał(a): Keatona też uwielbiam ale jednak wybieram Bale'a. Jedyny - póki co - aktor, który fizycznie zmienił się do roli.

No to mów od razu, że chodzi o wygląd i fizyczność. Bo w tej kwestii zgoda. Ale we wszystkim innym Keaton niszczy jedną sceną wszystkie trzy, pełne wrzasków filmy Bale'a :)

No i nie zgodzę się, że jedyny - swego czasu i Clooney i Kilmer musieli nieco przypakować do roli, choć przy ich wyglądzie i strojach tak tego nie było widać. No i teraz Affleck też pewnie się nie objadał pączkami :P

Odpowiedz
Nie chodziło mi tylko o fizyczność, to co za cytowałeś miało dalszą część w mojej wypowiedzi. Keaton był świetnym Batmanem, cichym, z szepczącym głosem. Jako Bruce-samotnik też był świetny. Ale rola Bale'a miała więcej twarzy, była bogatsza i po prostu wolę Christiana.
A w Begins krzyczał tylko w świetnej scenie przesłuchania Flassa i wołając "Rachel!" podczas pościgu.

Jeśli Kilmer coś przypakował do roli, to chyba przed 1994 był totalnym chudzielcem.

Odpowiedz
no wiesz, w Tombstone o rok wcześniejszym umierał na gruźlicę, więc był chudszy :P
Oczywiście do przepoczwarzeń Bale'a im daleko, ale c'mon - facet robi to do każdej roli, nie tylko do gacka, więc argument taki se.

Odpowiedz
Ale nie do każdej roli zmienił się aż tak:
[Obrazek: db20a0c256c774ccf601da948b4cbc95_view.jpg]

Odpowiedz
Ale porównanie - akurat nałożyły mu się czasowo te produkcje. Gdyby zamiast Mechanika miał np. American Psycho, to w ogóle byś słowem nie pisnął. Potem zresztą mocno schudł do Fightera, by ponownie przypakować do gacka, a następnie wychodował balon na potrzeby USA Hustle. Taki to aktor.

Odpowiedz
[Obrazek: J0ZYYdt.jpg]
[Obrazek: kevin-tong-batman-begins-variant.jpg]

Odpowiedz
Fajne, ale tytuł pisany zdecydowanie zbyt dużą czcionką.

Odpowiedz
Hehe, ten tytuł to rzeczywiście jakaś kpina. Jeżeli autor nie chciał zaburzać nim kompozycji, to mógł go po prostu olać:D

Odpowiedz
Nie podoba mi się ten plakat. Tzn pomysł jest fenomenalny, ale zbyt łopatologicznie podany - tak drastyczne różnice w jasności gór na kolejnych planach wyglądają beznadziejnie.

Odpowiedz
[Obrazek: bootleg-batman.jpg]

MASAKRA! :D

Odpowiedz
Jako, że "temat TDKR" jest zamknięty to ładuję to tutaj. I możliwe, że Wy to już znacie i dostanę punkty za spostrzegawczość, ale czy nie sądzicie, że w tym ujęciu otrzymujemy mały hommage do Jokera aka Heatha Leadgera. Widać tutaj oczy, nos, uśmiech:

[Obrazek: 11182304_845659852187199_705622475384450...1c8d06e34a]

???
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon