Batman Gotham Knight
A te Supermany?

Wlasnie se przypomnialem, że obejrzalem przeciez "Injustice" niedlugo po tym, jak skonczylem grę. I coz... Nie mialo to wiele wspolnego z grą.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Lepiej przeczytać komiks Onjistice, o wiele fajniejszy.

The Death of Superman jest dobry i jest bezpośredni sequel Reign of the Superman.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Z animacji o Batmanie jeszcze to było całkiem fajne :p

(02-09-2023, 16:04)Rozgdz napisał(a): Nie byłem pewny gdzie napisać więc skrobnę tutaj

Batman: Soul of the Dragon

Koncepcja polega na tym.. jak zrobić "Wejście smoka" w świecie Batmana (do tego filmu jest zresztą masa nawiązań łącznie z postacią którą ewidentnie jest Bruce Lee). Są też trochę klimaty starych Bondów czy "Green Horneta" ;)
Intryga jest dość banalna, użyte są postacie DC "od sztuk walki" czyli np King Snake czy moja ukochana Lady Shiva. Siła produkcji to konwencja i klimat.

Jeśli ktoś chce popatrzeć trochę szerzej to jest tu parę rzeczy, np jak ten film przedstawia postać Batmana w kwestii zabijania/niezabijania. Otóż.. jest to Batman który jak najbardziej zabija - chociaż jest to przedstawione, można powiedzieć, bardzo dyplomatycznie. 
Najciekawsze jest jednak to że jest to Batman który jak najbardziej ma bliskich przyjaciół a jedną z jego przyjaciółek jest np.. szefowa mafii, bezlitosna zabójczyni - Lady Shiva która.. powinna być w zasadzie jego przeciwnikiem (co jest wspomniane).

Jak to oglądałem to miałem po prostu banana na twarzy ^^ Ode mnie 8/10

Odpowiedz
(19-06-2025, 08:45)marsgrey21 napisał(a): Polecam jeszcze Under the Red Hood, uważany za najlepszą animację DC, bardzo dobry, trochę inny od komiksu, ale zdaniem moim i wielu, tylko ujednolica i poprawia historię z komiksu.

Jestem na to chyba za stary. Zupełnie mnie to nie ruszyło. Infantylne na maksa. A zaś taki "Year One", który miał być powazny? No niby jest ale też ma w sobie infantylne bzdury, przez które nie da się tego traktować serio.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon