Bitwa Warszawska 1920
Ale kicha :D tak kiepskiego zwiastuna to już dawno nie widziałem. Dwie perełki:
wspomniane już przez Snappika przejście 0:38-0:42
i arcydzieło montażu w 1:54-1:57 gdzie radziecki żołnierz ginie dwa razy (Cud nad Wisłą?)

Tak jak Mierzwiak MUSZĘ zobaczyc to w kinie, ale żal troche wydawać 30zl na kino amatorskie :neutral:

Odpowiedz
Cytat:gdzie radziecki żołnierz ginie dwa razy (Cud nad Wisłą?)

:)

raczej motyw propagandowy obliczony na odbudowanie morale polskiego narodu po katastrofie smoleńskiej, podkreślający zawziętość i waleczność wojsk rzeczpospolitej w starciu z kacapską dziczą. coś w stylu: "wtedy nad Wisłą kacapów było 2x tyle co naszych, zabijaliśmy każdego dwukrotnie, bo raz ubity kacap wstawał po chwili z martwych, a mimo to i tak wygraliśmy!"

Odpowiedz
Wyrasta poważna konkurencja dla inscenizacji BBC i Via-Sat History. W 3D.

P.S.
Najgorsza czcionka w historii świata.

Odpowiedz
Poziom trailera każe obawiać się o plakat, który na pewno zostanie z przyjemnością opisany przez Mierzwiaka.

Odpowiedz
Wiem że to tylko zwiastun, ale niektóre sceny walki pokazuje jakby to była dość zaawansowana wersja montażowa filmu, i odnoszę wrażenie że bitwy będą strasznie chaotyczne. W pewnym momencie kamera z 3 ujęć pokazuje wybuch. Który nikogo nie zabija. Po prostu wybuch. Może ja się nie znam, ale czy sceny bitewne nie powinny skupiać się na ludziach? Bo tutaj nie wiadomo kto, z kim i jak. Ale pewnie jestem uprzedzony, zobaczymy.

Odpowiedz
Zgadzam się, zresztą tutaj i na innych forach już wytyka się błędy montażowe (w zwiastunie!)

A w 2:09 wyraźnie widać antenę na dachu

Odpowiedz
Szaman napisał(a):Poziom trailera każe obawiać się o plakat, który na pewno zostanie z przyjemnością opisany przez Mierzwiaka.
Ty się obawiasz plakatu, a ja nie mogę się go doczekać :mrgreen: Czekam na fotki w wysokiej rozdziałce, sam zrobię poster według obowiązujących u nas standardów.

W 0:20 jest fajny moment gdy facet bez powodu spada z konia : ) No chyba że do niego strzelono, ale tego nie słychać bo jest jakieś dudnienie w tle, tak czy siak gratulacje za montaż i dobór ujęć.

PS. Czy tylko mnie cholernie irytują te wszystkie ujęcia z kamery położonej na ziemi? Nie dość że tragicznie to wygląda, to jeszcze strasznie tego dużo. I po co ten Cloverfield w 1:50?

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Kilka fajnych, podrasowanych kompem ujęć.
W Zwiastunie nie było ani jednego "podrasowanego" ujęcia co najbardziej widać pod koniec jak strzelają do niewidzialnych samolotów (pewnie dojdą w postprodukcji). Poza tym 90% tych ujęć już było w innych materiach promocyjnych, zresztą równie nieudolnie zmontowanych. ;)

PS. Podobno pierwszy "prawdziwy" zwiastun ma być pokazany 25 grudnia.

Odpowiedz
Wyglkada jak Teatro-kupa. Nic sie w tym wzgeldzie nie zmienlo.

Czemu mi Awka nie wyswietla ?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chryste :shock: Drugie Pearl Harbor się szykuje, ino z gorszymi scenami walk.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Raczej drugie "Ogniem i mieczem" ;)

Odpowiedz
Ale narzekacie! Raz na milion lat mamy rodzimego blockubustera a wy od razu jednacie wszystko z gnojem. Mi tam się podoba! I tyle :razz:

Ale żeby nie było - wymieniam minusy:
Linda skacze za Olbrychskim jak prima balerina w mongolskim balecie - może mu się siusiu chciało?
Plansze znapisami - ja pierdolę co za czcionka...
Nieruchome kamery - troszkę irytuje w połączeniu z chaotycznymi z ręki.

Reszta mi się podobała. Dużo bum bum oraz patos, który uwielbiam (taki fetysz :wink: ). Mam tylko nadzieję, że nie użyto w tym zwiastunie WSZYSTKICH ujęć batalistycznych z filmu.

Zmieniam temat. Co ciekawe, na stronie zodiaka pojawiła się zakładka "wypożyczalna sprzętu 2D i 3D". Czyżby chcieli rozkręcić interes? : )

Odpowiedz
gigacz napisał(a):Raz na milion lat mamy rodzimego blockubustera
No i?

gigacz napisał(a):Mi tam się podoba!
To przerażające jak niskie masz wymagania względem filmów. A może zawieszasz wymagania, bo to polski blockbuster?

gigacz napisał(a):Mam tylko nadzieję, że nie użyto w tym zwiastunie WSZYSTKICH ujęć batalistycznych z filmu.
Gdyby użyto w zwiastunie WSZYSTKICH ujęć batalistycznych z filmu, sceny te nie miałyby za grosz sensu, nie sądzisz?

Odpowiedz
prawie wszystkich :] Lepiej? Chyba wiesz, że miałem na myśli małą ilość scen akcji w skończonym filmie? :wink:

Odpowiedz
Ale tu ludzie jeżdżą po zwiastunie a nie po blockbusterze. Też chciałbym aby u nas powstawały nie tylko komedie romantyczne i smuty, ale jeśli oni tak jak na razie się wydaje robią wszystko wokół tego filmu na odpi... to może niech wracają do Adamczyka i Karolaka.

Odpowiedz
Prawie się porzygałem, to jest tak złe. Ta czcionka nadaje się na jakąś Ekstradycję albo "07 zgłoś się", a nie na polski "blockbuster" rozgrywający się w początkach XX w., masakra.

0.38-42 faktycznie miecie. "Pam pam pam pam pam paramtam SRAM.....!"

Odpowiedz
Może nie będzie tak źle. Przynajmniej mam taką nadzieję. Co do samego zwiastuna ... cóż, zwiastunem to ja bym tego nie nazwał. Mega chaos i zlepek scen.

Najbardziej podobały mi się w sumie sceny w kabarecie i tańczący Szyc i Urbańska. Jak dołożą jakiś fajny filtr to może to ciekawie wyglądać. Cała reszta średnia. Linda jak mówi do postaci Marszałka to tak jakby mu miał zaraz gałę obrobić, Lenin wygląda jak porcelanowa lalka, a wybuchy jak już wojskowy napisał są bo ... są. I nic więcej.

Mało tego w jednej scenie gościa po wybuchu wyrzuca pionowo w górę na 3 metry, jakby chciał odlecieć.

Momentami Omacha i Szeregowiec Ryan. Większość scen na bank zostanie dopracowana bo widać, że coś tam ma być, a tego nie ma.

Odpowiedz
gigacz napisał(a):Ale narzekacie! Raz na milion lat mamy rodzimego blockubustera a wy od razu jednacie wszystko z gnojem. Mi tam się podoba! I tyle :razz:

Zamiast 20 gownianych komedi romantycznych mogli by zrobic 1 prawdziwą superprodukcje ale wiem - to sie nie oplaca w polskich warunkach.

Za to nie pojmuje czemu zamiast kupowania zagranicznych dobrych seriali krecą te tasmcowe polskie, coraz to nowe, gowna. Przeciez chyba taniej jest zakupic serial do emisji czy wykladać ciezkie pieniadze na zatrudnianie gwiazd pokroju Mroczków.

Jeszcze rozumiem 2 , 3 wlasne tasiemce i gownaine seriale. Ale to juz przybralo jakis tragikomiczny obrót. Kazda z polskich stacji produkuje jakis wlasny syf.

Arahan napisał(a):Jak dołożą jakiś fajny filtr to może to ciekawie wyglądać.

Cały zart polega na tym, że pewnie nei dolożą.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Problem tkwi w społeczeństwie. M jak miłość ogląda 10 mln Polaków !! No to ja się pytam z czym do ludzi. Dasz im coś ambitniejszego i się zapowietrzą ...

Tak w ogóle, to jaki ten film ma budżet ?

Odpowiedz
Jedne źródła mówią o 18 mln zł, drugie o 30 mln zł.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości