Kiedys Quo Vadis było "drogą megaprodukcją" a wygladało jak pieprzony Teatr TV.
( choc sceny z lwami dobre )
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
10-12-2010, 00:28
|
Bitwa Warszawska 1920
|
|
Ale co z tego ?
Kiedys Quo Vadis było "drogą megaprodukcją" a wygladało jak pieprzony Teatr TV. ( choc sceny z lwami dobre )
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-12-2010, 00:28
Co z tego? Nic, kolega spytał się o budżet. Wiadomo jak spożytkowano pieniądze na Quo Vadis...
Śmieszne, że robimy superprodukcję w 3D z budżetem jakie mają w USA niszowe projekty jak np Donnie Darko czy Requiem dla snu (czyli ok 6 mln$) 10-12-2010, 00:30 Szaman napisał(a):Śmieszne, że robimy superprodukcję w 3D z budżetem jakie mają w USA niszowe projekty jak np Donnie Darko czy Requiem dla snu (czyli ok 6 mln$) No ale te projekty wygladają. Zaden polski film chyba nie ma takich fajnych zdjec jak CSI ( wybierz dowolone ) czy inny "blockbusterowy US serial
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-12-2010, 00:37 Kaczor napisał(a):W Zwiastunie nie było ani jednego "podrasowanego" ujęcia co najbardziej widać pod koniec jak strzelają do niewidzialnych samolotów (pewnie dojdą w postprodukcji). Proroku Ty moj...ja tam widze podrasowane plomienie (nawet jesli w jednej scenie), ale jak sie myle to mi wybacz <ladnie prosi> Phil napisał(a):To przykre, że kręcimy filmy 3D, a nie potrafimy zmontować trailera. To tak jakby Afryce, zamiast wody, dawać iPody. Afryce potrzebny jest paprykarz i ewentualnie musztarda <ok> 1:58 Oblukajcie "perkusiste" po lewej - swietny timing, do tego widac, ze kierownik planu go pogania ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
10-12-2010, 01:29
Jeśli chodzi o zdjęcia kręcone w Piotrkowie to raczej wszystkie płomienie były autentyczne ;)
http://tadek91.wrzuta.pl/film/55TWADD2666/bitwa_warszawska_1920_-_piotrkow_trybunalski Ale i tak musimy prawie rok poczekać na film więc teraz to gdybanie ;) 10-12-2010, 04:05 shamar napisał(a):No ale te projekty wygladają. Zaden polski film chyba nie ma takich fajnych zdjec jak CSI ( wybierz dowolone ) czy inny "blockbusterowy US serial Bo w hAmeryce zatrudnia się ludzi zdolnych, a u nas znajomych :)
loading podpis...
10-12-2010, 13:13 Szaman napisał(a):Jedne źródła mówią o 18 mln zł, drugie o 30 mln zł. Spora rozbieżność. Ciekawe jestem jaka będzie kwota totalna (produkcja+reklamy). Chciałbym policzyć, ile osób musi iść na ten film żeby się zwrócił. Przypuszczam, że będzie tak jak w skeczu Kabaretu Limo pt. Janko Muzykant: Reżyser: Jak to mawiał mój mistrz Andrzej Wajda - Spoko, szkoły przyjdą ! I ja w to wierzę ! ;) 10-12-2010, 15:04
Źle kombinujesz. U nas, inaczej niż w USA, zarabia się na produkcji filmu a nie na jego dystrybucji :D
10-12-2010, 17:23 Arahan napisał(a):Najbardziej podobały mi się w sumie sceny w kabarecie i tańczący Szyc i Urbańska. Jak dla mnie czysta komedia... niezamierzona. Raz, że to co ona tam śpiewa to chyba jakaś zgrywa, a dwa, że tak to pasuje do całej reszty, jak pięśc do nosa.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 10-12-2010, 21:44 Mefisto napisał(a):to co ona tam śpiewa to chyba jakaś zgrywaPamtam pam pampaparam pantam pam sam. Nie wiem czego się czepiasz, to będzie najjaśniejszy punkt soundtracku : ) 10-12-2010, 23:21
Zwróciliście uwagę na wąsy Olbrychskiego? Normalnie make-up na poziomie Z.F. Skurcz.:)
10-12-2010, 23:30
Jak pisalem juz wczesniej...dzial make-up ustawili w dziale szczotek i miotel w Tesco.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
11-12-2010, 02:14
To jest akurat koszmar z którym w pełni się zgodzę!! Jak kiedyśkręciłem coś swojego to wąsy wycięte z dywanu lepiej wyglądały :wink: . Serio. Ale i tak zwiastun mi się podoba, chociaż kilka wpadek w filmie można już wymienić.
Zauważyłem też, że podczas jednego z ujęć pod koniec (gdy atakuje niewidzialna eskadra) widzimy pojawiającą się w wzdłuż kadru jakąś linkę - chyba od pirotechniki. Jest ona dość gruba. 11-12-2010, 15:25
wpadek jest masa, anteny, zolnierze rozgladajacy sie aby wypatrzec znak od kierownika planu, dyskont spozywczy biedronka 8)
11-12-2010, 17:17
ale za to Nataszka i Szyc pląsają jak w TVNowskim tańcu z gwiazdami!
rozwalił mnie ton głosu żula Olbrychskiego, gdy z wymuszoną powagą i strapionym wyrazem twarzy rzucił: Na wojnie wszystko jest w rękach Boga. szkoda, że wąsy mu się nie odkleiły jak to mówił:) 11-12-2010, 17:36
A mi najbardziej się podobają niewidzialne samoloty. Element sci-fi :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
11-12-2010, 17:44
Jeste gdzieś ten "zwiastun" w przyzwoitej jakosci ? Zeby bylo łatwo wyłapywać smaczki ?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-12-2010, 21:42 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |