Bitwa Warszawska 1920
Z obróbką czy bez i tak wyjdzie kicha - przynajmniej połowicznie. My po prostu nie umimy takich filmów robić.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Reportaż:

http://www.pisf.pl/pl/kinematografia/news/relacja-z-planu-bitwy-warszawskiej-1920

czy te małe kamerki jakimi filmują "z pleców" bohatera to nie są przypadkiem te amatorskie Panasoniki 3D?

Odpowiedz
Ten reportaż jest lepiej sfilmowany niż fragmenty filmu które udostępniono w sieci.:)

Odpowiedz
Ale przyznacie, że charakteryzacja Olbrychskiego robi wrażenie.
loading podpis...

Odpowiedz

Chyba najciekawsza z dotąd publikowanych zapowiedzi: krótko, zwięźle i na temat.

Update budżetu: 26 milionów złotych.

Odpowiedz
Martinipl napisał(a):Ale przyznacie, że charakteryzacja Olbrychskiego robi wrażenie.

szczególnie doklejone wąsy.

myślałem, że ten żul już leży w ziemi, a on jeszcze we filmach gra - długowieczny żul z niego.

EDIT

gigacz napisał(a):26 milionów złotych.

ciekawe, ile ja się do tego gówna pod przymusem dołożyłem...

Odpowiedz
Mental napisał(a):ja naprawdę myślałem, że ten żul już lezy w ziemi, a on jeszcze we filmach gra

Ba :!: On ostatnio grał z Angeliną Jolie...

Odpowiedz
Chyba mam jakieś autodestrukcyjne zapędy bo nabieram ochoty na zobaczenie tego filmu. Ciekawi mnie głównie na co poszło te 26 milionów i jak spisała się technologia 3D na rodzimym gruncie. Teatralności, patosu, itp. zapewne obraz nie uniknie, ale to nic nowego.

Odpowiedz
Mnie wciąż ciekawi czemu okres postprodukcji będzie trwać prawie 2 lata. To chyba jakiś rodzimy Avatar...
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):To chyba jakiś rodzimy Avatar...

A nie?

The greatest polish action-adventure movie of all time: Warsaw Battle Nineteen twenty! See it in jaw dropping 3D!

Ja na serio bardzo chcę ten film zobaczyć! Tylko nie podoba mi się pomysł by pierwszy odcinek serialu (czyli pierwszy akt filmu) pokazać w telewizji w listopadzie tego roku.

Odpowiedz
Gigacz - 11 listopada to będzie premiera serialu1920 Biało-czerwone, robionego przez inną ekipę, z innymi aktorami. Z filmem Hoffmana ta produkcja ma tylko tyle wspólnego że rozgrywa się w tych samych realiach historycznych.
Więc spokojnie - w Dzień Niepodległości puszczą zupełnie coś innego, a nie pierwszy akt "Bitwy Warszawskiej 1920".

Odpowiedz
Ahaaaa....... to dzięki za info :) Dodałem dwa plus dwa i wyszło : )

W wiadomościach powiedzieli tak, jakby to był pierwszy odcinek tego filmu (serialu - który też ma powstać, zakładam, że tak jak "Ogniem i mieczem"). Chaos :)

Odpowiedz
w zamieszczonym tu wywiadzie ciekawe rzeczy mówią. Ekipa robi kawał roboty, postprodukcja będzie trwać tyle, co kręcenie 10 komedyjiiii romantycznych na 14 lutego, więc mam spore oczekiwania i nadzieje. Może to zabrzmi jak herezja, ale czuję tutaj Polski hicior na skale światową.
loading podpis...

Odpowiedz
Dmuchanie w balon, film za 26 baniek musi przynieść zyski. Już widzę hasła w stylu:
- Pierwszy Polski film w 3D !
- Bitwa która przeszła do historii !
- itp

Cholerka, sam łapie się na tym, że chętnie to obejrzę ;) z czystej ciekawości

Odpowiedz
Arahan napisał(a):Pierwszy Polski film w 3D !
- Bitwa która przeszła do historii !
- itp
Oraz obowiązkowe pielgrzymki szkół do kin:P Tak film na bank odniesie sukces.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
@Danus stary ten film znajdzie się w programie nauczania, przypuszczam, że klasy od 4 podstawówki do IV technikum będą zobligowane, żeby iść.

Odpowiedz
Pewnie tak i to jest niestety najgorsze, bo nigdy nie dowiemy się prawdy co do prawdziwych wpływów z filmu. Zawsze będą sobie pielgrzymkami zawyżać dochody.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Za każdym razem, kiedy słyszę o polskich filmach mam przed oczami Ogniem i Mieczem (Hoffmana) oraz Quo Vadis (Kawalerowicza). Oba filmy, że tak to nazwę - klasowe (dosłownie czytać to trzeba) i niestety, rozmach pierwszego (i pewna świeżość w rodzimym kinie) wygrywa. Drugi film to teatr telewizji polskiej. Koniec i kropka. Bitwa... zanosi się na coś zgoła innego, i mam nadzieję, że będzie przełomem. Tego w Polsce potrzeba.
loading podpis...

Odpowiedz
Ja tam nie mogę doczekać się w kwestii BW3D tylko jednej rzeczy - plakatu :mrgreen:

Liczę na totalną wiochę eksponującą aspekt 3D.

Odpowiedz
Blech, wywlokłeś na powierzchnię najgorszy temat - marketing w polszy :( Niestety, to trzeba powiedzieć wprost - będzie WIOCHA.
loading podpis...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości