Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Black Panther (2018)
Ja tam w kinie na BP miałem nieustanne wrażenie, że właśnie coś takiego oglądam...

Odpowiedz
To brzmi jak pomysł, na który zdecydował się Warner/DC. ;)

Odpowiedz
Lubię Crova, mimo że jest hejterem Nolana. Tak samo lubię jego poczucie humoru, ale akurat w tym przypadku to chciał uderzyć w DC, a strzelił sobie w stopę, gdyż co jak co, ale trudno znaleźć większe pokłady SJW niż właśnie u Disney'a, w tym i u Marvela. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(10-05-2018, 21:02)Proteus napisał(a): Tak z ciekawości - jak wyglądała Wakanda w komiksach? Też była tak zaawansowana technologicznie, odgrodzona tech-barierą?

Oryginalnie u Stana Lee i Jacka Kirby'ego było tak, że Wakanda była typowym afrykańskim dzikustanem, który miał złoża wibranium, ale nic sobie z tego nie robił. Do momentu, gdy Klaw chciał położyć swe łapska na złożach wibranium. Najeźdźca został przegoniony, ale zginął T'Chaka, ojciec T'Challi. Gdy T'Challa dorósł, wyjechał na zachód, by zdobyć wykształcenie, wiedzę itp. i wykorzystał złoża wibranium i Wakanda z dzikustanu zmieniła się supertechnologiczną potęgę (żeby żaden biały diabeł nie śmiał zaatakować kraju). Jednakowo lud Wakandy był bardzo przywiązany do tradycyjnego, dzikusowego trybu życia i w większości bardzo krzywo patrzył na zamorskie szarlataństwa króla :).  

Odpowiedz
(11-05-2018, 21:31)Lawrence napisał(a): Lubię Crova, mimo że jest hejterem Nolana. Tak samo lubię jego poczucie humoru, ale akurat w tym przypadku to chciał uderzyć w DC, a strzelił sobie w stopę, gdyż co jak co, ale trudno znaleźć większe pokłady SJW niż właśnie u Disney'a, w tym i u Marvela. 
No ja nie próbowałem uderzyć w SJW tylko to, jak bezsensowny to bylby pomysl. :P Jak robienie filmu o Harley Quinn czy cos. :P Ale jak chcesz to można tak: to brzmi jak pomysł, na który zdecydowało się Sony przed udostępnieniem Spider-Mana Marvelowi. ;)

Odpowiedz
Dzięki temu filmowi Thor 1 i 2 tracą pozycję najgorszych Marveli. To jest fatalne prawie na każdej płaszczyźnie. Brakowało mi tylko, żeby jedli jeszcze vibranium na śniadanie, obiad i kolację.

3/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ej, daj szansę sequelowi na rozwinięcie tego świata :)

Odpowiedz
Chciałem napomknąć o rzeczach, które mnie zirytowały ale prawie wszystko wyłożył ten użytkownik (swoją drogą szkoda, że na KMFie ten dział już upadł) ->

http://www.filmweb.pl/film/Czarna+Pantera-2018-594358/discussion/50+Prawd+Objawionych+Przez+Black+Panther,2986172

Co pominął wspomnę jutro.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Niezbyt zabawne, a to...

Cytat:28 Siostra Pantery tworzy wynalazki niczym Q z Jamesa Bonda

40 Pantera potrafi wytwarzać świecącą falę uderzeniową przez uderzenie pięśćią w ziemie
...to żadne prawdy objawione tylko zwykłe stwierdzenia, bez słowa komentarza, żartu czy ironii. Aż dziwne że zabrakło "Niebo nad Wakandą jest niebieskie" :)

Odpowiedz
Mnie to zastanawia dlaczego środowiska liberalne nie zrugały tego filmu za faszyzm, rasizm i ksenofobię.
Przecie tu padają cytaty w stylu: "nie będziemy wpuszczać żadnych uchodźców bo wiemy czym to się kończy - samymi problemami i niszczeniem rdzennej kultury", te o "czarnych twarzach całego świata, które powinny się połączyć w boju o dominację nad światem" albo żarty z Bilbo Bagginsa typu "blada twarz".

Odpowiedz
Obejrzałeś film do końca? Jeśli tak to powinieneś umieć odpowiedzieć sobie sam na to pytanie.

Odpowiedz
Wiedziałem, że użyjesz tego argumentu.

Odpowiedz
Dlaczego miałbym go nie użyć skoro przesłanie filmu jest zupełnie inne niż twierdzisz?

Odpowiedz
Nie pisałem o przesłaniu o fragmentach, które można by wykorzystywać do właśnie takiej retoryki.
Zresztą chyba nawet jakichś Wyborczych czy Politykach pojawiły się "artykuły" typu: "Czarna pantera - bohaterem prawicowych rasistów"

Odpowiedz
Czytałem gdzieś artykuł czy komentarz o tym jak to Czarna Pantera jest bohaterem alt-prawicy i był to paszkwil napisany przez osobę która ewidentnie nie oglądała filmu tylko przeczytała spoilery i na podstawie motywu izolowania Wakandy od świata wysnuła pasującą do swojego światopoglądu, bzdurną zresztą, tezę.

Sorry, ale przesłanie filmu jest jasne a jak chcesz celowo wyrywać coś z kontekstu by postawić na swoim to droga wolna, ale nie licz że będziesz traktowany poważnie.

Odpowiedz
Cynthia Swartz zatrudniona na obmyślenia strategii promocyjnej. Ruszają po Oscara dla najlepszego filmu.

https://www.comicbookmovie.com/black_panther/black-panther-for-best-picture-marvel-is-gearing-up-for-their-biggest-oscar-push-yet-a163117
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
W Marvelu nie zauważyli, że specjalnie dla nich Akademia zrobiła nową kategorię? ;) Od czasu jej ogłoszenia wiadomo, albo przynajmniej jest to prawie pewne, że Czarna Pantera będzie pierwszym zwycięzcą w tej kategorii, za najlepszy film to raczej nawet nominacji nie będzie.

Odpowiedz
(24-08-2018, 10:57)simek napisał(a):  za najlepszy film to raczej nawet nominacji nie będzie.

Oj, żebyś się nie zdziwił:
 http://therealstanlee.com/disney-and-marvel-studios-reveals-which-oscar-categories-black-pantheris-campaigning-for/

Odpowiedz
Już było omawiane w innym temacie - kampanię promującą nominację do najlepszego filmu miało mnóstwo filmów o których nikt poważny nawet nie pomyślał, żeby się załapały do głównej kategorii.

Ja ponawiam swoją propozycję zakładu o flaszkę, że nominacji dla Black Panther nie będzie.

Odpowiedz
Ale w jakiej kategorii? Gdyż według mnie za najlepszy film będzie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon