Captain Skullet
Liczba postów: 20,341
Liczba wątków: 128
Fora mi odpowiadają, blogi nie i tyle.
Poza tym jak już odwiedzam jakąś stronę to chcę się móc szybko zorientować w tym gdzie kto odpisał na moje posty, a nie sprawdzać forum, sprawdzać komentarze pod tekstami pod którymi coś napisałem, sprawdzać komentarze pod wpisami na blogu, ewentualnie jeszcze się babrać w jakieś łączenia z kontem na Facebooku (które mam ale odwiedzam tak z raz w miesiącu przy sprzyjającym wietrze), kontem google, kontem takim, kontem owakim. Thanks, but no thanks, mam lepsze rzeczy do roboty, choćby czytanie któregokolwiek z kilkudziesięciu innych for na jakie zaglądam.
Zresztą jak wyżej napisano:
Cytat:po co? po to abyś więcej czasu tracił
Nie chcę tracić więcej czasu :P
PS. a do tego nazwa bloga jest beznadziejna :razz:
19-04-2011, 22:53
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
nie, bo nie, odpierdolcie się.
odwiedzasz kilkadziesiąt for dziennie [szok], a nie znajdujesz czasu na odpowiedź i dyskutowanie w miejscu, które do tego najlepiej służy, tam jest oczekiwane i pożądane i nie wymaga żadnych fejsów, logowań itp.?
Nazwa bloga beznadziejna... BO? Nie żeby zaprzątało to mi głowę, ale interesuje zwyczajnie.
19-04-2011, 23:11
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Bo to Gieferg - człowiek, któremu nie podoba się Black Dynamite.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
19-04-2011, 23:43
Captain Skullet
Cytat:nie, bo nie, odpierdolcie się.
Otóż to :P
20-04-2011, 01:41
VIP
dzięki, świetnie się z tobą dyskutuje.
20-04-2011, 09:28
Captain Skullet
Nie dyskutuję na tematy które mam gdzieś. Tu się odezwałem w sprawie motywu z okrętem podwodnym w Poszukiwaczach jednocześnie wyjaśniając czemu piszę tu a nie na blogu. Toście się zaraz uczepili jak rzep psiego ogona. Sorry ale nie będę tego kontynuował.
20-04-2011, 10:18
VIP
Początkujący
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Gieferg napisał(a):PS. a do tego nazwa bloga jest beznadziejna :razz:
Nazwa klawa jest. Szczególnie jak ktoś pyta "Co robisz?" a ty odpowiadasz "A... przeglądam Celuloidowego Fetyszystę".
20-04-2011, 10:33
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Raczej Celuloidowych Fetyszystow. 8)
Swoja droga, des i inni, prosze Was - nie tlumaczmy sie kazdemu, kto wypierdzi sie na forum, ze mu blog nie lezy lub ma inne zyciowe problemy. ;)
20-04-2011, 10:54
VIP
w sumie racja, po co wąchać, wyjść trzeba.
20-04-2011, 10:57
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Solo kiedyś powiedział mi mądre słowa: "Czy latarnia reaguje gdy obsika ją pies?" :)
"It's alive!"
20-04-2011, 11:04
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Porównywanie się do oszczanej latarni jest mało mądre. Ja jestem istotą rozumną, zdolną do poruszania się i mogę powstrzymać każde stworzenie przed zlaniem się na mnie :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
20-04-2011, 11:11
Jessica Buch
Liczba postów: 1,683
Liczba wątków: 6
Gieferg napisał(a):No chyba że pokazali że się zanurza, nie pamiętam, dawno oglądałem.
Pokazali. ;)
20-04-2011, 12:06
Captain Skullet
Sprawdziłem. Nie pokazali zanurzającego się okrętu, jedynie gości kręcących jakimiś pokrętłami kapitana wydającego komendy (moze kazał się zanurzać, nie wiem, nie znam niemieckiego) ale jeśli nawet to pewno w takim razie zostali na peryskopowej, a Indy przepłynał całą trasę uczepiony peryskopu. Co to dla niego :P
A co do Terminatora - teoria alternatywnych linii czasowych (patrz: Star Trek XI) załatwia sprawę. Tak samo załatwia sprawę teoria pętli w której czas nie ma początku ani końca, lecz jest kręgiem który może podlegać modyfikacjom. Jesli przyjmie się że możliwe są podróże w czasie nie widzę powodu by się dziwić, że Reese mógł być ojcem Johna (nawet jedynym jaki kiedykolwiek istniał).
20-04-2011, 12:09
Jessica Buch
Masz gdzieś nagraną całą scenkę? Ja dam sobie rękę uciąć, że okręt się zanurza. Może nie jest pokazane jak zanurza się do końca ale majaczy mi się w głowie takie obraz.... panorama na okręt, który się zanurza i jak widać już sam kiosk z anteną [ciecie] i potem już rzut na mapę i pokazanie czerwoną linią trasy okrętu. :]
EDIT. Masz rację - przed chwilą sprawdziłam nie jest pokazane jak okręt się zanurza. Ale pada komenda "głębokość peryskopowa" - więc okręt był zanurzony przez jakiś czas. :]
20-04-2011, 12:12
Captain Skullet
Na peryskopowej Indy by sobie poradził :)
20-04-2011, 12:17
Jessica Buch
ech, znowu zmyłka :oops: Nie "głębokość peryskopowa" tylko "podnieść peryskop" - co wcale nie jest jednoznaczne z tym, że okręt był zanurzony. ;)
20-04-2011, 12:21
Stacjonarny podróżnik
Liczba postów: 651
Liczba wątków: 2
A to nie było w czasie burzy? Bo jak podnosić peryskop na wynurzeniu, to tylko jako piorunochron chyba... :wink:
20-04-2011, 13:13
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,388
Liczba wątków: 67
desjudi napisał(a):odwiedzasz kilkadziesiąt for dziennie [szok], a nie znajdujesz czasu na odpowiedź i dyskutowanie w miejscu, które do tego najlepiej służy
Zaraz, zaraz - do niedawna najlepiej do dyskusji o stronie w ogóle służyło forum. A tu nagle blog i mamy się niby przenosić BO TAK, bo to jest ultra mega cool i w ogóle. KMF przez ponad 10 lat radziło sobie bez bloga (które nie są żadnym novum pokroju face'a, które ponoć trzeba mieć), a tu nagle foch, bo się nie podoba. A przecież powinniśmy paść na kolana i modlić się do tego pomysłu. To raz.
Dwa, zajrzałem na tego bloga już parokrotnie. I póki co to taki zbędny zjadacz czasu, na którym nie zaprezentowaliście jeszcze nic, czemu faktycznie warto poświęcić czas (i swój, który można by było włożyć w rozbudowę strony, i czytelników). Dux czepia się filmów dla samego czepiania (50 prawd jak widać to za mało :P ). Who cares? Pegaz wspomina LOTRa niczym mistyczne przeżycie z dzieciństwa, choć ja mam w domu cebulę, która ma więcej lat od tej naciąganej trylogii? Raz jeszcze, who cares? Odnośnie Misfits czy MK się nie wypowiadam, bo to dla hardcorów, którzy są w temacie (choć nie wiem czy nie lepiej posiedzieć ten 1 dzień więcej i zrobić z takich notek jakieś głębsze opracowania). Oczywiście to dopiero start, nie można tak od razu skreślać wszystkiego (a dziś widzę pojawił się tekst jedynego słusznego fetyszysty ;) ), niemniej nie miejcie pretensji, że są głosy sprzeciwu, skoro póki co przypomina to taki śmietniczek tekstów, które nie są na tyle dojrzałe/dopracowane/głębokie/whatevagreen, by znaleźć się na głównej.
Howgh!
20-04-2011, 15:27
Jessica Buch
misiek-st napisał(a):A to nie było w czasie burzy? Bo jak podnosić peryskop na wynurzeniu, to tylko jako piorunochron chyba... :wink:
Na spokojnie przeanalizowałam scenę - okręt był na 100% zanurzony do głębokości peryskopowej. Peryskopu użyto podczas słonecznej pogody co też świadczy o tym, że okręt był zanurzony.
20-04-2011, 15:33
|