Box Office czyli boks biurowy
(01-12-2024, 02:21)Bucho napisał(a):
(20-11-2024, 11:45)Pelivaron napisał(a): Kurde, jak bachory się na to rzucą, to to przecież 2 mld zarobi :D
Myslalem, ze MC to juz lata za peakiem zainteresowania, ale to szczegol, bo akurat nie o tym. Bardziej o fakcie, ze trailery poki co zbieraja glownie mase krytyki, takze od samych fanow, ktorzy woleliby chyba kreskowke. Nie wiem, kompletnie nie ogarniam tego fenomenu, takze moze to wszystko bez znaczenia i rzeczywiscie film zarobi jakis tlusty miliard, ale jakos bez przekonania na to patrze. Gdybym nie widzial twojego wpisu, a tylko trailer to bym pomyslal, ze takie tam chrupki dla dziececego mozgu, ktore zgarna ciagle solidne 600 baniek, ale za rok nikt o tym nie bedzie pamietac :)

300 mln globalnie w weekend otwarcia (np. Crapitan Ameryka zarobił łącznie do tej pory przez 8 tygodni 400 mln huehue). 157 mln z USA.

I co więcej - rekord "Kleru" w Polsce zagrożony! 850 tys widzów bez niedzieli. "Kler" miał 935 tys.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
shamar za 3...2...1...

Dołożyłem 5 dych do wyniku jakby co. ;)

Odpowiedz
Nie wiem co to Minecraft, na szczęście cały ta ciekawostka przeszła poza moim radarem tak jak Pokemon Go, ale skoro ponad 17 milionów graczy istnieje (mignęła mi taka informacja) to nic dziwnego, nowe Jumanji to też gówno w porównaniu do oryginału, ale kasę zbiera.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
No to oficjalnie mamy rekord. kler pokonany

W ciągu trzech dni – od piątku 4 kwietnia do niedzieli 6 kwietnia – Minecrafta obejrzało łącznie 978, 319 widzów.

Odpowiedz
Co do chuja? Nie widziałem ani jednej reklamy na mieście, czy w internecie tego filmu, jedyne co mi mignęło to baner o współpracy z McDonaldem, a tutaj pobity rekord filmu o którym huczała cała Polska, gdy wchodził na ekrany??

Odpowiedz
Dzieciarnia w Polsce (i nie tylko) ma obsesję na punkcie tego badziewia to i taki wynik. Siła przyciągania tej marki jest potężna, w końcu jest to najlepiej sprzedająca się gra w historii (ponad 300 mln sprzedanych kopii na całym świecie, czyli ponad 100 mln więcej od drugiego "GTA V").
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dokładnie, w którymś z krakowskich kin było jednego dnia... 47 pokazów :)

(07-04-2025, 13:39)simek napisał(a): Co do chuja? Nie widziałem ani jednej reklamy na mieście, czy w internecie tego filmu, jedyne co mi mignęło to baner o współpracy z McDonaldem, a tutaj pobity rekord filmu o którym huczała cała Polska, gdy wchodził na ekrany??

Prognozowanie że film globalnie zarobi na otwarcie 150 mln. Zarobił 157 w samych USA a drugie tyle dorzucił ze świata, także tego. Praktycznie do maja nie ma rywala w kinach więc będzie gruby wynik.

Odpowiedz
Najlepszym skutkiem ubocznym tego filmu jest ponowne przywrócenie maskotek McDonalda do życia i mam nadzieje powolne odchodzenie od tych depresyjnych wnętrz i powrót do radosnej mcdonaldozy :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Mam podobnie jak Simek - nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje, a jakoś tam śledzę branżę. Pewnie nawet powyżej przeciętnej.

Takich "Listów do M." czy "Graya" nie widziałem nigdy, ale dobrze wiedziałem, że to hity i ludzie oglądają to ochoczo. Tutaj słyszę o filmie pierwszy raz z powodu bicia rekordów popularności. Te bańki internetowe działają lepiej niż myślałem.

Swoją drogą do dziś nie wiem na czym polega ta gra "Minecraft". Wiem jak to wygląda, ale nie mam pojęcia o mechanice i rodzaju rozgrywki.
.

Odpowiedz
Ja paradoksalnie trochę się cieszę z tego wyniku. Kina w ostatnim czasie przeżywały taką posuchę, że ludziom groziły zwolnienia. Nawet Marvele, wcześniej samograje, okazały się flopami i symbolem kinowej mielizny i nie dostarczały ludzi na seanse. Niech więc ten wybitnie skierowany film dla dzieciarni będzie hitem, tak jak kilka lat temu Maverick był ratunkiem dla upadającego box office. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jak sukcesy ma odnosić Minecraft to lepiej niech już kina upadną :P

Odpowiedz
(07-04-2025, 13:54)Pelivaron napisał(a): Dokładnie, w którymś z krakowskich kin było jednego dnia... 47 pokazów :)

(07-04-2025, 13:39)simek napisał(a): Co do chuja? Nie widziałem ani jednej reklamy na mieście, czy w internecie tego filmu, jedyne co mi mignęło to baner o współpracy z McDonaldem, a tutaj pobity rekord filmu o którym huczała cała Polska, gdy wchodził na ekrany??

Prognozowanie że film globalnie zarobi na otwarcie 150 mln. Zarobił 157 w samych USA a drugie tyle dorzucił ze świata, także tego. Praktycznie do maja nie ma rywala w kinach więc będzie gruby wynik.

Wygląda to na co najmniej okolice 1.1-1.3mld finalnie, już powoli przestawałem wierzyć, że coś takiego w obecnym krajobrazie kinowym jest możliwe.

Wiadomo, tragedia że taki film, ale przynajmniej agonia przedłużona.

Odpowiedz
To i tak nic.
Ja się ostatnio dowiedziałem przypadkiem, że jakaś chińska animacja zarobiła 2 miliardy tylko w Chinach w tym roku :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Film dla dzieci zarobił bo poszły na niego dzieci, no jakże tak można
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(07-04-2025, 21:24)Dr Strangelove napisał(a): Ja się ostatnio dowiedziałem przypadkiem, że jakaś chińska animacja zarobiła 2 miliardy tylko w Chinach w tym roku :D

Bo była na podst. w chuj popularnej postaci mitologicznej Nezha (taki chińsko-dziecięcy odpowiednik Herkulesa), a Fajnochińczycy to są eliminowani.

Wcześniej to nawet był serial animowany:

Odpowiedz
Najzabawniejsze w tym sukcesie Minecrafta jest chyba to, że on osiągnął taki ekstra wynik w czasach, gdy sama gra już chyba ma najlepsze czasy za sobą. Cuda to mogłyby się dziać z 7-10 lat temu, gdy gra miała swój "szczyt" popularności.

Mario, Sonic, Minecraft - skończyły z sukcesem w kinach.

W kolejce produkcyjnej Zelda.

Co oni jeszcze tam mogą ruszyć w najbliższych latach z gier?

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Może w końcu Street Fighter przebije się przez produkcyjne piekło.

Ja to bym najbardziej chciał ekranizacji Contry, i to dokładnie w tym stylu:
[Obrazek: ontra]
Z tym, że coś takiego powinno powstać już w latach 90-tych : (

Odpowiedz
Street Fighter już doczekał się wybitnej adaptacji.
YEAH I SAID IT BITCHES! OF COURSE!
I mówię to jako osoba której pierwszym wyraźnym wspomnieniem jest mój starszy brat rysujący dla mnie postacie z SF2.
...tak, jako dziecko grałem Dalshimem, fuck you.
Ale przyznam, jogin w filmowej wersji jest fatalny.

Odpowiedz
Nie musisz się wstydzić - Street Fighter II: The Animated Movie przecież ma dobre noty.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon