"Brick"
Oglądał ktoś? Wpisujcie swoje opinie ;) Ja powiem krótko - wyczytałem w Filmie (artykuł o niedostępnych w polsce DVD), został tam porównany do Donniego Darko. Zassałem i nie zawiodłem się. Aktorstwo uważam za poprawne, być może dlatego że nie przepadam za Emilie de Ravin a ten młodzieniec mnie swoją grą nie przekonał. Muzyka Świetna, fabuła także, świetnie trzyma w napięciu a film pięknie tworzy sobie klimat ze sceny na scenę. Jedna postać mnie kompletnie zdegustowała - Szpila - "nastoletni ojciec chrzestny" no poprostu nie mogłem na niego patrzeć i każda scena z nim pozostawiała taki jakiś niesmak :? No cóż, nastawiłem się na film tak genialny jak Donnie Darko. Niestety Donnie jednak pozostaje niepokonany.

Odpowiedz
Może jakiś dłuższy wstęp? ;)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Sorry Glut :) Teraz lepiej? Poprostu jestem nowy na tym forum i nie wiem jak takie rzeczy powinny się odbywać.

Odpowiedz
Chyba lepiej. Istnieje nawet szansa że Romeck nie wpadnie i nie zrobi ci jesieni średniowiecza. ;)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Ja oglądałem, ba, nawet zrobiłem napisy - z kogo napisów korzystałeś, hę? :)
A film.. hmm.. no cóż, to niskobudżetowy film amatorski a wykonaniem przerasta jakikolwiek współczesny polski film. Muzyka dobra, fabuła niezła, aktorsko poprawnie (lubię tego gościa z "Trzeciej planety od słońca"), zdjęcia świetne, klimat super. Ale czegoś w nim zabrakło. Czegoś, co by mnie przy nim zatrzymało i kazało obejrzeć go po raz drugi. I trzeci. I kolejny.

Mimo wszystko i tak można spokojnie obejrzeć. A nuż ktoś się zachwyci :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
To dziwne Mush Room ale idealnie dobrałeś w słowa to co ja nieudolnie chciałem wyrazić w moim poście. I dzięki za napisy 8)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon