Californication
Wybaczcie (zwracam się do was wszystkich, nie chce mi się wymieniać po nicku), ale wam się chyba pomyliły seriale. Chcielibyście dostać coś, czego nie możecie dostać. Normalnie jak małe dziecko w sklepie: Maaaamoooo, kup mi tą zabawkę!!! No dajcie spokój. Jakbyście chcieli, żeby Hank był z Karen i Beccą i żyli sobie długo i szczęśliwie, to sami napiszcie taki serial. Przecież to takie proste. A ile złotych myśli moglibyście tam wrzucić.
Nieee, zaraz zaraz. Przecież chyba ma powstać polska wersja. To wy nie siedźcie na dupie, tylko zapieprzajcie do producentów - może oni wyrażą poparcie dla waszych zajebistych pomysłów. Może w końcu powstanie polski serial na poziomie.
Oto moja luźna propozycja dla drugiej części sezonu (bo wiadomo, na początku musi być trochę pieprzenia się Mroczka z gimnazjalistkami): nasz Hank (albo Andrzej, jak wolicie) żyje sobie słodko i szczęśliwie z rodzinką, gdy nagle dowiaduje się, że ma raka i tylko miesiąc życia. Postanawia zerwać ze swoim dotychczasowym życiem (w końcu musi zabezpieczyć finansowo rodzinke) i zaczyna handlować książkami z przemytu. Cały serial ma tylko jeden sezon, żeby wyeliminować ryzyko zeszmacenia się. Mówię wam, Emmy macie jak w banku!
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz
Że niby nie możemy ponarzekać na serial na forum dyskusyjnym i jak coś nam nie pasuje, to powinniśmy sami nakręcić lepszy? O to chodzi?

Odpowiedz
Dokładnie tak.
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz
Pan Samochodzik - czyli najpierw zarzucasz ludziom, że patrzą na tę fabułę zbyt powierzchownie i nie dostrzegają ukrytego w niej dramatu, a gdy tłumaczy Ci się, że to właśnie dramatu ludzie chcą, a go nie dostają, to walisz jakieś śmieszne smęty o tym, że za dużo wymagamy od scenarzystów? Że to niby zachowanie dziecka w sklepie? Że wymaganie od twórców chociażby odrobiny konsekwencji to jakieś kaprysy rozwydrzonych szczeniaków?

Uwielbiam oglądać jak ludziom w dyskusjach odbija palma i odstawiają hissy fit sadząc takie suchary :)

A jakby co Californication nadal lubie, bo jest sympatyczne i w pewien sposób unikalne, ale nie mam już złudzeń co do tego, że serial udaje coś czym nie jest, a Kapinos pozwolił by fabularnie statek zatonął.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
No takiej odpowiedzi to się nie spodziewałem :D

Odpowiedz
Mnie tam nie pozostaje nic innego jak tylko zgodzić się z Crovem. 1 sezon dobry, 2 bardzo dobry i potem niestety się już zaczęło.
Dla mnie główny problem z Hankiem jest to, że ten człowiek nie uczy się na swoich błędach. OK, może można to wytłumaczyć tym, że ten typ tak ma. Ale patrząc też, że raczej nie jest idiotą, a ciągle przez kolejne sezony popełnia te same błędy, to już zaczęło mi się robić coraz mniej wiarygodne. I niestety brutalna prawda, co też tutaj zostało słusznie zauważone, z czasem coraz mniej dramatu, a coraz więcej głupiej komedii i karykatury. W pewnym sensie ten serial stał się audioparodią.
OK i zakończenie będzie, że Hank i Karen będą razem, ale znając jaki jest to typ to nigdzie nie jest powiedziane, jak długo to wytrzymają.
Ale dobrze, że wreszcie kończą ten serial, choć mogli to zrobić 5 sezonów wcześniej.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(11-12-2013, 15:45)Pan_Samochodzik napisał(a): Jakbyście chcieli, żeby Hank był z Karen i Beccą i żyli sobie długo i szczęśliwie, to sami napiszcie taki serial.
WTF? Przecież nikt tutaj oprócz Ciebie niczego takiego tutaj nie napisał. Wręcz przeciwnie...
(11-12-2013, 16:53)Lawrence napisał(a): Dla mnie główny problem z Hankiem jest to, że ten człowiek nie uczy się na swoich błędach.
Sęk w tym, że to zwykle nie są JEGO błędy. To są problemy rzucone przez scenarzystów, przez postacie poboczne, przez deus ex machina, a Hank cały czas "chce dobrze, tylko los jest przeciwko nie mu". Ale nie w taki sposob, ze np. próbuje komuś pomoc, a potem okazuje sie, ze pomagajac zrujnowal komuś życie. O ile Mię i to, że jest córką Billa można przełknąc, bo to otwarcie serialu, to już np. dziewuszke grającą Mię w filmie o Hanku, która właściwie go gwałci i robi sobie z nim zdjęcie (czy jak to tam było) nie. Albo Karen wchodzącą do pokoju, gdy Hank rucha, bo Charlie błagał go o to, zeby dolaczyl do trojkata. Albo "przypadkowe lizanie cipki". Albo setkę innych wątków.

Odpowiedz
(10-12-2013, 20:35)Crov napisał(a): ich rozstanie po drugiej serii jest bez sensu

Czyżbyśmy sami sobie zaprzeczali....?

Odpowiedz
Czego nie rozumiesz? Miśku, tu nie chodzi o to, że ja uważam, że "ŁOJENY ONI POWINNI BYC RAZEM LOWE LOWE", tylko że jest to rozstanie bez sensu z fabularno-scenariuszowego punktu widzenia. W sensie: jest źle napisane, glupie i nielogiczne.

Odpowiedz
No to Miśku powtarzam, zgłoś się do polskiej wersji, przedstaw swój punkt widzenia jak to powinno wyglądać, żeby nie było takich farmazonów. Napisz kilka odcinków i zobaczymy, czy wymyślisz coś lepszego. Tylko proszę, nie rób z Hanka drugiego Platona. Niech od czasu do czasu puknie jakąś pannę i wypije butelkę Johnny'ego. Chyba mu się to należy ;p
Żeby nie było, to trzymam kciuki. Pokaż, że Polak też potrafi ;D

Odpowiedz
Jakiego Platona? Czy ty w ogole czytałeś, co ja tutaj pisałem, czy produkowałem się niepotrzebnie, bo ty gadasz sam ze sobą tak naprawdę?

Odpowiedz
Fakt, wybacz, mój błąd. Sam nie wiem, co mnie wzięło z tym Platonem. Przecież to Diogenes chodził ze świecą i szukał człowieka.

Odpowiedz
(11-12-2013, 00:36)Pan_Samochodzik napisał(a): A widzisz, a jak wspomniałem wyżej, 5 sezon podobał mi się najbardziej, chociaż muszę przyznać, że było w nim najwięcej wątków komediowych, przede wszystkim dzięki niezastąpionemu Samurajowi Apokalipsy. Ostatnie odcinki to coś pięknego, a każdy jego dialog to czysta poezja ;)

Najgorszy sezon, kupa, żenada, a Samuraj Apokalipsy, to najgorsza postać z całego serialu, do pięt nie dorastająca prostej postaci, ale o niebo bardziej interesującej, czyli Ashbyemu. Po obejrzeniu tego sezonu stwierdziłem, że mam już definitywnie dosyć i więcej nie wracam do tego tasiemca, który wałkuje w kółko ten sam schemat, czyli żart, cycki, impreza, hahaha, hihihi, ale my jesteśmy zajebiści, potem jakiś wypierdziany na siłę dramat, żeby stworzyć pozory tego, że to nie jest serial o niczym i od nowa żart, cycki, wóda, żart, hahaha, hihihi, nie mogę wysrać książki, kocham Karen, ale idę podupczyć, kreska, żart, wóda, dziwki, kupa w majtki... No ile można?

Odpowiedz
(14-12-2013, 17:10)Dżabba napisał(a): żart, cycki, wóda, żart, hahaha, hihihi, nie mogę wysrać książki, kocham Karen, ale idę podupczyć, kreska, żart, wóda, dziwki, kupa w majtki... No ile można?

Chemia, koka, przemyt, amfa, tablica mendelejewa, chemia, memento mori, koka, przemyt... No ile można?

EDIT: wygrał pan pierwsze ostrzeżenie. Kolejne uparte offtopowanie będzie nagrodzone 24h odpoczynkiem. Moim.
//wujo444.

Odpowiedz
[Obrazek: 1920263_10152288546790844_457194298_n.jpg]
Mój faworyt spośród przeciętnych seriali wraca 13. kwietnia.

Odpowiedz
He's come a long way. From a promising show to a fucking pathetic unwatchable piece of shit. This April, "Californiaction" is back still stinking like turkish-fast food attendant's poo.

Odpowiedz
So true. Ale i tak pewnie z przyzwyczajenia będę oglądał.

Odpowiedz

Zgadnijcie co?

Po raz 5 to samo :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Łoł. Tizer do tego zmontowany tak słabo, jakby go robili Polacy.

Odpowiedz
ja też 'ostatnio' obejrzałem wszystkie i u mnie

4>1>2>3>6>5
i to mniej więcej w ocenach 9,9,9,6,5,4

w nowym sezonie nie będzie tego małego czarnego gówna biegającego ze zbitą miną 'mam złego tatusia'

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości